|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pomoc pri odabiru
Mucim se izmedu: Asus N73SV cca 6450kn HP Pro Book 4730S cca 4650kn Razlika u cijeni nije zanemariva (ali oba idu u zacrtani budget). Bitnije razlike koje mogu vidjeti iz specifikacija su: - rezolucija (1600x900 vs. 1920x1080) - graficka (AMD 6490M vs. Nvidia 540M) - disk (5400 vs. 7200) Buduci da ce se laptop (izmedu ostalog) koristiti za razna crtanja (AutoCad, 3D Studio Max, Solidworks, Catia), sve nabrojano mi se cini dosta bitno, pa naginjem k Asusu. Iako, ni sam ne znam koliko bi se razlike primjetile u radu? Ostalo se stvarno ne cini toliko bitno (proc je prakticki identican, 4GB vs. 6GB rama; koga briga). Ali, da li je visa cijena Asusa opravdana? Mozda je kvaliteta izrade na visem nivou? Ima netko konkretne informacije o tezini oba modela? Naime na sluzbenim stranicama pise svasta a ne znas dal je s baterijom, punjacem, bez, a da stvar bude kompliciranija, svaki podmodel iz serije (N73 ili 4730S) ima razlicitu tezinu, ali iz puno googlanja zakljucio sam da je Asus nesto tezi (ajmo rec 3kg vs 3.4kg). Ako netko ima preporuku drugog modela, laptop je za bolju polovicu tako da je estetika bitna (ova 2 za sad imaju thumbs up) ![]() Puno hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Crtanje? Uzmi onaj s većom rezolucijom, vrlo jednostavno. Ne znam moram li napominjati da bi neusporedivo bolja kupnja za tu namjenu bila stolna konfiguracija, ali pretpostavljam da to ne dolazi u obzir. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|