|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Skype crapware
Ako sam promašio podforum, prebacite molim vas. Provjerite si da niste dobili novo Skype-ovo smeće. Program se zove Easybits GO i instalira se bez ikakve poruke upozorenja i bez vašeg pristanka. Za sada nema previše na netu vezano uz to i nisu svi korisnici pogođeni, ali sigurno je sigurno, pa vas obavještavam. Ja sam ostavio komp upaljen preko noći i primjetio da ima nešto novo. Odmah sam maknuo, ali ostaje sumnja da se i nešto drugo može preko Skype-a instalirat bez našeg znanja. Da li je to stvarno od Skype-a, Easybits-a ili je netko iskoristio njih, ne znam, ali odmah sam to maknuo. Poželjno je malo proučiti postavke Skype-a i maknuti svako automatsko pokretanje dodataka. Uputstva, kako maknuti to smeće. imate ovdje: http://www.contrapositivediary.com/?p=1952 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 30.05.2011. u 09:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije to usamljeni slućaj, bit će toga sve više. Za primjer, koji naizged to nije, Java Runtime > u njihovom cpl appletu odabereš da ne želiš nikakvu provjeru i nadogradnju na novu verziju a kad ono to je i dalje aktivno, vidi procese i postavku u registry - ju. Tek kad postaviš "EnableAutoUpdateCheck"=0 si ga ugasio. Jednom sam naletio na komp gdje je bilo 8 pod-verzija a svaka je cca 90-150 Mb pa ti vidi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|