|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
HTC Touch HD-HD2 LEO - SMJERNICE ZA KUPOVINU
AKO KUPUJETE neki od ovih uređaja ima nekoliko stvari koje moram napomenuti iz vlastitog iskustva i uz sve moje kolege sa XDA Developersa....imam nekoliko kineskih kopija u eksperimentalne svrhe i neću vam nabrajati linkove jer nema smisla i znam da ih nećete čitati....uglavnom,idemo redom... Ako kupujete preko oglasnika,prva stvar koja je sumnjiva jest da možete takav uređaj kupiti za "siću"...dakle, oko 2.000 kuna....tu se pali alarm pogotovo ako znate da u dućanu košta preko 5.000 kuna...dakle,cijena je i više nego dvostruka...nemojte pasti na fore kao "viška mi je" ili "ne treba mi" ili "dobio sam na poklon".... kao prvo, to nije iPhone,jer je za mene iPhone kineski proizvod, no radi se o jeftinoj kineskoj robi.dakle to nije ni u kom slučaju original nego plastična igračka i nije ni blizu original aparatu.Potpuno je identičan Blackstoneu,ne u svim detaljima samo kaj je jeftin da vas odmah napali... kao drugo..."SAMO" jedan od problema...površina uređaja je CIJELI ekran..zamislite kad vam počne odlaziti ekran nakon mjesec dana a nemate ovjerenu dokumentaciju za servis...(eBay je mrak....ali ne kod nas !! ) kao treće...kupujte ISKLJUČIVO u dućanu a ne preko oglasnika jer dobijete i garanciju i originalan uređaj....jest da je skup...ali sve što je skupo,to je i dobro i to traje !! (zvuči nevjerojatno,ali istinito !). p.s. sad znam....bit će vas koji će reći "ali ja sam kupio u oglasniku Touch HD za 2000 kuna i trenutno super radi..."...a ja ću reći...ALI ne radi sve kao na pravome !...i koliko dugo..... ?? ![]() KINESKE KOPIJE SE ZOVU Nexperia Sy,Sol 5209 i Huaxin K168
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 08.05.2010. u 10:01. Razlog: Tekst format |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Bravo za post, ja recimo nisam imao pojima da postoje kopije ovih novijih HTC-ovih modela, ali znao sam za starije! I definitivno stoji (barem što se HTC-a tiće) jest da je skupo ali i vrijedi!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
da...o tome pričam.Trebalo bi ljude upozoriti da ne padnu na foru.pogotovo zato što je naše tržište jako pogodno za takav jeftini shopping,a mi Hrvati i jesmo takvi da gledamo da prođemo što jeftinije. Ljudi će kupiti tu plastičnu igračku,i kad prestane raditi reći će da mobitel,naravno,nevalja... ovdje je SLUŽBENA STRANICA SHENZEN SHIDAI proizvođača i preplavili su naše tržište.Ista stvar je i za HTC HD2.Gore na linku je model huaxin K168 i izgleda skoro isto kao i HD, no na zadnjem panelu ( gledaj kako su riješili kameru! )se vidi da nema veze sa HD-om. Osim toga,mobitel nema prednje kamere ( zbog jeftinije proizvodnje,a noviji imaju i prednju kameru.). ![]() zato,još jednom,ako ste kupili jeftini HTC znači da niste ispali frajer nego ste popušili lovu.Ne samo to ! nego OVDJE JE VIDLJIVO da su odlučili iskopirati skoro cijelu liniju gornje klase HTC-a...(možda prepoznate i svoj mobitel). Ovaj stariji model nema prednje kamere. ![]() MATIČNA NA TOUCH HD KOPIJI NEMA IME QUALCOMM NEGO SENSOAMATE (u originalu je matična žuto-plave boje,a na ovoj kopiji je jeftina zelena ). Kod šarafcigera se vidi terminal konektor predviđen za gornji dio elektronike i prednju kameru (koje nema) i zvučnik na gornjem dijelu prednje ploče (vidi se kako je neuredno i na brzinu sklapano,jer original HD ima PINOVE a ne lem konektore.).Kad ti taj lem konektor popusti,uređaj možeš baciti jer sa lemlenjem će izgoriti mikro vodovi na štampanoj pločici.Najgore u svemu tome je što nemožeš zamijeniti matičnu,jer matična košta više od te igračke ( oko 250-400 Eura,ovisno o očuvanosti matične). ![]() OVDJE JE KOPIJA HD2 koja isto tak kruži eBay-om i svi ju prodaju pod :HTC TOUCH HD2 T9193 LEO 3G Unlocked US $390.00 Kliknite ispod slike na stranici pod Stock Photo i dobiti ćete preporuke za original HD2 a cijene su u pravilu iznad 600 dolara. zato,pazite.osim što možda NIKAD ne dobijete naručenu igračku,opreza nikad dosta. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 08.05.2010. u 14:50. Razlog: format |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam kupio HTC HD za 1300 kn ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
|
Pa evo sad kazem za koliko sam ja kupio mobitel i ako treba rastavit cu ga u saraf da pokazem da je original a za manje para. EDIT : nemogu ga rastaviti jer na jednom od sarafica je mala naljepnica na kojoj pise void i gubim garanciju ako ju maknem.
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 09.05.2010. u 17:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @ trouble POTPISUJEM !!
![]() |
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Slike : ![]() ![]() ![]() ![]() Slike upaljenog : ![]() ![]() ![]() Btw , registrirao sam mobitel na HTCeovoj sluzbenoj stranici preko serijskog broja ![]() Jos koji dokaz ? ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 09.05.2010. u 22:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
bravo !!bez riječi sam ! ![]()
![]() |
#10 |
|
Sarkazam ti nije potreban ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Ova cifra za koju si kupio HD je doljnja cifra za koju se po oglasnicima prodaju originali. HD2 (Leo) je skuplji i može se nabaviti od 2500 kn (osobno sam kupio, tjedan dana korišten, s računom i garancijom), a uz puno sreće i za možda malo manje para. Glavna razlika je u OS-u i nedostatku SenseUI-a na kopijama (ako uopće imaju neki Win Mo gore). To se ne može kopirati (u teoriji može, ali kinezi nikada nisu do kraja ušminkani). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
aka orozinho
Datum registracije: Mar 2008
|
Ljudi da se razumijemo onaj koje ikada vidio uredjaj kineski i original iz aviona ce primjetiti razliku. Ja sam osobno kupio HD2 preko njuskala i sa sigurnoscu mogu reci da ovo sto drzim u rukama nije neki kinez kopirao, a ako i je onda mu kapa do poda. Ja sam se osobno susreo sa kineskom inacicom Nokie N97 pih pa ja za takvo sta nebih dao niti 5 kuna,ODVRATNO. Uglavnom sto sam htio reci je to da ne pljujete po oglasnicima jer se tamo i te kako moze povoljnije proci, ali da treba paziti to svakako. uostalom ako se dobro sjecam Tin i ti si kupio od mene preko oglasa qtek ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() da se razumijemo,ja nemam ništa protiv oglasnika, samo sam napomenuo da treba paziti jer smo postali pogodno tržište za to ! ![]() kaj se tiče kopija...neki put i kopije premaše original !
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sada sam vidio da je cijena pala, prije je u vip ponudi kostao 4500 a sad 3900, s tim da ga je i tmobile dodao u svoju ponudu za 3800 kn samo uredjaj... kad sam ga vidio u tmobile ponudi ponadao sam se da je to tmobile us verzija sa 576 rama i 16 gb karticom ali qita... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ovo Symbian dolje ti je trebalo odati da nesto ne stima, kad cijeli blok provuces kroz Google Translate, dobijes ovo: Screen Resolution: Jednobojna Ringtone: Općenito Kamera: Ne kamera Operativni sustav: Symbian
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Sta mislite jel ovaj kopija.Odite na njuskalo na htc mobitele na hd2.Mobitel je 5. po redu.Lik je napisao da je star 1 godinu.Kosta 1000 kuna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|