|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
(riješeno) Asus P6T Deluxe čita 4 GB umjesto 6 GB memorije
Pozdrav Imam jedan jako cudan problem (ustvari kolega kojem sam mbo i proc prodao) U pitanju je Asus p6t deluxe,i7 950 i 6gb ddr3 corsair, probano je jos sa 3x1gb isto tako se desava U biosu i win 7 64 bit mu cita samo 4gb, dok u cpu-z i everset cita 6gb i triple chanel i svaku plocicu. jel moguce da je slot otisao ili nesto drugi ,radi se o drugom slotu memorije. A opet nisam tako blizu njega da odem provjeriti sta je . Pa ako ima tko kakav prijedlog ili rjesenje sta bi moglo biti zahvaljujem.
![]() |
#2 |
Creepshow
Datum registracije: Aug 2007
|
dejanbinladen ti je imao takav problem na Rampage 3 Extreme, no njemu je falio jedan pin u soketu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
pogledaj malo bolje socket na matičnoj, moguće da ti se neki pin mrvicu spigao pa ga probaj poravnat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
uzmi iglu/pribadacu ili nes slicno i iskrivi ga nazad, pripazi i na visinu pina, da nije previse zaguran u socket ostale ti je najlakse pregledat red po red da drzis plocu skoro ravno, ovako samo sa plocom i odma ces skuzit ako jos koji nije na pravom mjestu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kao sto kolega kaze, igla ili pribadaca i vrlo mirna ruka. Izravnas ga u red s drugima i vratis proc gore. Moj prijedlog je da kad slozis pin vise cesto ne vadis procesor jer bi so mogao opet krivo svinuti te mozda cak i puknuti (akoga se pioga/ravna cesto). Inace tvoj slucaj je vrlo jednostavan za popraviti, pin je malo popigan tako da ces 99% sloziti da radi kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Rijeseno, bio je pin kriv Malo sam ga poravnao i sada sve radi ![]() hvala svima ![]() moze kljuc
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|