|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
novi projekt,update,modding se nastavlja
Pozdrav drugovi,evo da vam predstavim moj novi projekt, kućište Enlight 4107 sam dobio od prijatelja kao i Zalmanov cooler, skin za kablove i još neke sitnice, evo neke slike radova, Enlight EN4107 ![]() ![]() unutrašnjost sam ofarbao u mat crnu boju, ![]() ![]() masku sam presvukao bijelom folijom,cijena joj je oko 2,5eur dođe skoro 1m kvadratni, jeftinije i bolje od farbanja naročito kad je plastika u pitanju, ![]() ![]() ![]() skin za kablove nema nigdje kupiti ali sam dobio od Enermaxa neko pokvareno napajanje pa sam skinuo sa njega kao i potenciometar, ni njega nema nigdje kupiti... ![]() Zalman je nov,dobio sam ga besplatno,nije imao nosača ali sam uspio nešto iskemijati i postaviti ga na svog AMD X2 Dual Core 4000+, iako nije za AMD kod mene odlično radi svoj posao, ![]() toliko za sada,uskoro update, želim vam sretne praznike i puno moddinga u 2011 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trozic. 03.05.2011. u 00:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Jako zgodno, pogotovo bijela prednja stranica ![]() Kako se zove ta folija i koji je ono materijal koji si stavio na prednju masku, ono sa rupicama? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Registered User
|
Na pozadini bijele folije piše SERILUX,evo šta kaže google JAC SERILUX PVC Samoljepljive folije prozirne i bijele. FORMAT: 70 x 100 cm TISAK: sitotisak http://www.adriapapir.hr/asgraficki_5.htm a ima i kupiti jedna što je 40cm širine a dužine koliko hoćeš, ona je 1,5eur metar dužni, http://www.hornschuch.com/standardse...einkauf&cls=02 oba proizvođača ih nude u raznim bojama ovdje sam samo to našao za kupiti i kvalitetne su,a ovo napred na maski je neka metalna mreža bila je na vitrini nekoj,lako se oblikuje,nije sa groblja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
to je obična PVC samoljepljiva folija koju grafičari koriste za izrezivanje. Inaće ima kupiti u dimenziji (otprilike pogađam) cca 1m2 za 20tak kuna po boje i lakovi dućanima. Grafičari koji imaju cuter imaju ih razno raznih boja kupuju u rolama 60cm i dužine koliko hoćeš košta otprilike 12-20 kuna metar dužni pa ako vam treba neka specifična boja probajte se dogovorit da vam odrežu koliko vam treba. NE zanosite se da možete poljepiti ovako kako je Trozic to uradio bez puno uništenih metara folije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala na komentarima,kad se upraksate možete svašta uraditi, ja sam već dosta toga radio folijom čak sam i mobitele presvlačio i bude super, ravne površine idu lakše zaobljene će vas namučiti treba dosta strpljenja, stranicu ću rezati čim uhvatim vremena sve je spremno, kućište sam skoro pa završio moram srediti malo tipku za paljenje i onu od dvd, zasad imam samo jedan vent 12 iza prednje maske onaj što svijetli stavio sam 2 bijele i 2 plave diode planiram staviti još jedan takav, zaboravio sam slikati napojnu i nju sam ofarbao u mat a jedan dio sam presvukao folijom, evo jedna slika kako je zasad dok sve završim biće bolje slike i veće rezolucije, ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Svaka čast, volim vidjeti kako se ljudi snalaze i koriste sto im je dostupno/upotrebljivo, pogotovo ovaj dio od vitrine. A ovo s folijom mi se bas sviđa, minimalistički odlično.
![]() |
#12 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema samo jednobojne, s tim da možeš izrezat uzorak druge boje i naljepit ga na ovu foliju, ili solvento printanje pa laminacija (hladna/topla svejedno) da se može ovako grijati/rastezati folija no to je nešto skuplja solucija... probajte sami nešto zaljepiti a da nije na ravnoj površini prije nego naručite negdje izrezivanje folije sa ovim vatricama i sl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Hvala na kom. i podršci, Ja imam kuću ali nemam radione nezgodno je planiram na proljeće sebi napraviti radionu uz kuću da imam kad nešto radim, unutrašnjost sam ofarbao sprejem oko 2,5eur mat crni Renco, prvo sam usisao kućište,dobro očistio i prešao sa p1000, zatim sam išao jedan sloj boje, sasvim malo da uhvati kad se osušilo još 3-4 puta tako, i sušio sam fenom, vani je bilo ledeno i počeo je padati mrak pa nisam ništa skoro vidio šta radim, ispalo je dobro iznenadilo me,boja dobro drži i nema nikakvih greški, plamen sam našao na google uredio ga da paše širinom na moje kućište isprintao to i precrtao na pozadinu crne folije,iskružio i zalijepio ![]() Zasad je ovako unutra moram rješiti ovaj crveni sata kabal i još neke stvari, kad sve završim biće boljih slika, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Hvala,trudim se da radovi budu što kvalitetniji,na grafi ima maska od iste mrežice kao ona što je na prednjoj maski, napravio sam od plastike logo GT i stavio cooler od AMD procesora,spojio sam ga na potenciometar, grafa je najobičnija,Nvidia 8400gs 256mb DDR2 overclockana se ne grije ništa ne prelazi 30c, meni komp služi za internet i photoshop tako je zasad sasvim dovoljna ne vidim potrebu za jačom, kasnije je poslikam kako izgleda to čudo od 256mb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Evo jedan update,napravio jedan panel napred,pošto mi je na kućištu tipka za paljenje bila polomljena i cijeli onaj dio gdje se nalazila odlučio sam da napravim da se pali na drugom mjestu,slučajno nađem neke stare zvučnike u ostavi, imaju dvije tipke i tri potenciometra, ![]() Onda sam malo pilo i prilagodio da panel može stati ispod mreže, prekidači nisu odgovarali za komp pa sam stavio druge a potenciometri rade odlično, spojio sam jedan na vent sa zadnje strane kućišta a drugi na onaj od grafe i imam jedan slobodan zasad,evo kako to izgleda sa zadnje strane nakon što sam sve zalemio,izlovao i polijepio vrućim ljepilom, ![]() Napred izgleda lijepo presvukao sam cijeli panel crnom folijom ostale su mi još tipke start i restart da završim, ![]() Toliko zasad ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trozic. 05.01.2011. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Lijepo to sve izgleda, bravo ![]() Odlično izgleda mreža od prednje maske na grafičkoj a i logo! i uredno sve! I svidja mi se kako si uzeo potenciometre od starih zvučnika, dobro si se sjetio ![]() P.S. možeš do mene u radionicu, nije ti daleko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
svaka cast, sve 5. malo para + puno kreativnosti = mrak mod ![]() mrezica svakako ima svoj štih ![]()
![]() |
#25 |
Registered User
|
Hvala,mogao sam malo navratiti nije mi daleko ![]() grafu kad overklokam stiže jednu GT po preformansama pa sam zato stavio logo, prednji vent sam pomjerio unutar kućišta nije više na mreži nego je iza nje neki 4cm stvarao mi je buku kad uvlači zrak kroz mrežu, završio sam bočnu stranicu imam je još malo podesiti da se može uklopiti jer nisam dobio od kompa bočnu stranicu pa sam stavio od drugog, bočne stranice sam presvukao crnom sjajnom folijom i pri dnu uradio još jednu vatricu, evo kako je zasad, ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Evo slike kako trenutno izgleda kućište,imam još posla da uredim neke stvari, Tipke start,restart (malo mi se oštetila boja na njima moram popraviti) i 3 potenciometra, ![]() 4x usb,audio ulaz izlaz i u sredini potenciometar za Zalmana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bočna stranica nije orginalna ali sam je uspio postaviti kasnije planiram napraviti novu,pošto sam dosta stvari dobio besplatno i improvizirao projekt me ukupno koštao 5eura ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Jako lijepo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ljepo si to uradio kolega Trozic , uvježban si sa folijom dosta dobro i ova kombinacija crno-bjelo nije loše.Dalo bi se tu još koji detalji poboljšati da stvar na kraju ispadne još bolja.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nego gdje si nabavio ovu prednju mrežicu koju si stavio na prednju masku?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|