Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.05.2011., 10:37   #1
Igor Volkin
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Exclamation Dobra i besplatna FPS igra - Warsow

malo se umorih od HoN-a i zazelio se FPS-a, a nikako mi se nije igral CS 1.6 ili TF2 (nek idu u k sa sesirima i glupostima) pa sam s frendom krenul trazit neki besplatni FPS nalik na UT/Quake (recimo America's Army i F.E.A.R Combat su odlicne besplatne igre, ali trazili smo bas nesto kao UT/Quake).

nakon kaj smo dobro procesljali net i isprobali nekoliko, pronasli smo pravi mali dragulj pa moram podijelit s ekipom na forumu :
http://www.warsow.net/

besplatan, kvalitetan, ispoliran, zabavan, predobar. da vidite kako izgleda, pogledajte trailer na glavnoj stranici (mada je trenutna verzija s dosta poboljsanja 0.62, a trailer prikazuje 0.5) ili na youtube-u. igra nagradjuje skill u kretanju i aimu (i teamplay u teamplay baziranim game modovima).

vise informacija za igrace:
http://www.warsow.net/wiki/index.php?title=Main_Page

posebno korisna i zanimljiva wiki stranice koja nabraja i opisuje movement tehnike i trikove:
http://www.warsow.net/wiki/index.php?title=Movement
cak i ako su vam neke fore poznate iz drugih igara (UT/Quake), Warsow ih ima jos!

eto, ja sam tek krenuo. javite kak vam se igra svidja ili ako zelite igrat skupa.

p.s.
isprika ako je netko nedavno vec pisao o ovoj igri, nisam pretrazio forum.
Igor Volkin je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 15:51   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
warsow je super igra

definitivno preporuka.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2011., 16:49   #3
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Igrao sam ga aktivno jedno godinu dana, definitivno preporucam... sada ne stignem previse ali for fun uvijek naleti
Hido je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 22:02   #4
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Quake 3 anyone?

Mene totalno pdsjeća na to...
Staro 24.05.2011., 07:43   #5
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

na ubuntuu sam prasio warsow kao i open arenu. i odna se vratio na windowse i poceo s quake live
Staro 24.05.2011., 13:52   #6
Igor Volkin
Premium

zelio sam probat Quake Live, ali rusi mi se kad ga pokusam pokrenut u fullscreen modu (windowed unutar browsera ga ne mislim igrat). guglao sam i hrpa ljudi ima isti problem. zakljucak je da je problem na strani id Software-a, a oni ga zasad nisu rjesili.

@Charmander
posto si igrao i Warsow i Quake Live, da li mozes usporediti te dvije igre? jako me zanima nekakva tvoja usporedba grafike, mehanike, same igrivosti i zabave, broja servera, itd.
Staro 24.05.2011., 15:31   #7
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

quake je quake. warsow mi je previse crticast i znatno losije radi (pada i do 30fps u nekim djelovima) od quake live (125fps beton makar i da bude kraj svijeta). open arena je nabliza kopija kvejka. mehanika je svugdje slicna ako ne i ista posto je radeno na kvejk enginu. broj servera je dosta velik u svim igrama (iako warsow nisam bas previse igrao). tu prednjace open arena i kvejk live.

sve u svemu, grafika je najmanje bitna ali da moram birat, otisao bi na quake live (jer kvejk volim od kad sam klinmac i sve ostale kopije usporedujem prema njemu).
Staro 24.05.2011., 16:46   #8
Igor Volkin
Premium

hmm, meni pak Warsow radi super, a nemam neki noviji komp (Core 2 Duo E6300 na 1.86 GHz, 4GB RAM, GeForce 8600GTS). ne pada ispod 125 fps na koliko je cap-an (cl_max_fps), a bez fps cap-a ide i na puno vise.

sto se tice UT/Quake like fps-ova, probao sam Nexuiz i Alien Arena-u i oboje su daleko od kvalitete i ispoliranosti koju pruza Warsow (s tim da je Nexuiz bolji od Alien Arena-e). ja sam inace poklonik UT-a, uvijek mi je nekako vise pasao nego Quake.

jedino kaj je bed kod Warsowa je da nema puno servera, tj nadje mi ih nekoliko desetaka, ali ih ima svega nekoliko na kojima puno ekipe igra i to vecinom instagib clan arena ili instagib deathmatch, a ja se zazelio ctf-a, domination-a i slicno . od problema nedostatka servera/igraca pate i Nexuiz i Alien Arena. vjerujem da to nije slucaj s Quake Live-om, ali nemrem ga igrat kad se rusi u fullscreen-u.

probat cu i Open Arenu, ali mislim da sam ju prije probao i da mi nije valjala. jedino da nekako Quake Live proradi pa ga picim paralelno uz Warsow...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno