|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Athlon 64 3000+ Pomoč frendovi trebam
Do koje temperature se smije zagrijavati ovaj procesor ? Dali je normalno da se temp diže do75 C?
![]() |
#2 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
nije vjerojatno ti kuler nije dobro sjeo ili je pak senzor na ploči totalno netočan u svakom slučaju taj proc se ne smio puno grijat na difolt frekvi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
amd kaze do 65 *C, moj nikad 55 nije vidio. do 60*C kad je masno ocean sve preko mu je prevruce
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Meni pokazuje kad niš ne radim CPU 55C,Sistem 40C,a danas sam radio neki DVD i CPU 75C,sistem 50C,jel to normalno recite
![]() |
#6 |
Premium
|
bart tvojih 38*C nije neralano previse, dal ti je ukljucen cool'n'quiet? meni je sa spustenim voltazama proc 32-38 kad je spusten a kad je full voltage 38-51... mimi probaj stavit novi bios, a nakon toga ako su ti temp jos tak visoke provjeri cooler
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
problem je u tome što različite jezgre (čak i revizije) a64 procesora očitavaju temperature s različitih mjesta unutar samog čipu. tako da je to u biti stvar kalibracije biosa kako bi se prikazala (približno) prava temperatura za pojedinu jezgru/reviziju. tako npr. neka ploča može imat savršeno očitanje s clawhammer jezgre s 1mb, ali krivo čita clawhammer/512kb i/ili newcastle. zato bi bilo poželjno imati zadnji raspoloživi bios i pouzdat se u metodu 'prst na cooler'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
meni je cooler bio onak topliji samo nakon 7 h pasivnog rada :P
![]() |
#9 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Imam ti kratak i jasan odgovor Epox sa svojim nf3 matičnim pločama (bilo 8kda3j ili 3+ (kao ja)) previše sere (sory na teškim riječima ali sam morao ![]() uvjerio sam se kod više ljudi sa tim matičnjačama i kod sebe ,trenutno 47 c (vrti samo mozillu firefox),a kod npr farcray-a prelazi 75 (i počme pištati pa sam morao isključiti ono gašenje u biosu kod određene temp) ,a imam bakrenog zalmana 7000b i 2 * 120mm venta, kod drugih sa drugim pločama (i s najvecim sranjima) i box kulerom imaju normalne temperature ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
pa jesi stavio zadnji bios? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
imam bios od 05.05.04 čuo sam da je taj dobar pa ga nisam ni mijenjao (bolje rečeno nikada uopce nisam mijenjao bios ) ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
pa onda se nemaš šta žalit. inače za cijelu tu zbrku nisu krivi proizvođači ploča već amd koji je počeo mijenjat način očitanja bez da ih je obavijestio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
5/5 je dobar? lol na 8kda3+ sam probo sve biose 5/5 je bio najgori, stavi 7/15/04 al preporucam da koristis NAJNOVIJI UVIJEK! jer tad mi najbolje radi, ja sam svoju 8kda3+ istreniro nemam vise nikavih problema, nit undervolta nit rusenja a pregrijanja nikad nisam ni imo...
![]() |
#14 | |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
zašto onda i dalje nevjeruješ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Ma vjerujem ja, ali sam mislio zato što je box kuler da će bit malo više, al ovako je super 2.3 GHZ mi je dovoljno a temp su isto O.K. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|