|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) Napajanje ne radi
riknulo mi napajanje, al ne skroz. simptomi su sljedeci: kad upalim komp, nakratko da signal da je ploča dobila struju - upali ledice na kućištu i ventilator od proca se zavrti, ali odmah nakon toga se sve ugasi. napajanje je prakticki novo, al nema garanciju jer je stajalo zapakirano doma vise od godinu dana. glupo mi ga je sad baciti ako ima nade u popravak. rijec je o MS inustrial napajanju 550W (bar tako pise) rastavio bih ga, al neznam sto i kako da ispitam na njemu, ima ko kakvu ideju ?? |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Pogledaj da ti nešto nije u kratkom spoju. Znalo se meni desiti isti simtomi upali se i ugasi. Dali se tebi upali i ugasi ili se upali pa restarta? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
komp se upali na sekundu, tj upale se ledice na ploci, zavrte se hardovi i ventilatori i onda se sve ugasi. nakon toga ne radi nista kad stisnem power button, moram ga istekati skroz is struje da bi ponovno dobio gore navedene simptome. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Jel se to radi o konfiguraciji koja je navedena pod Moj komp i da li ti se to isto dogadjalo na onom kinezu od 400W? Po meni ti je crkla maticna, ali najbolje ti je uzeti jos neko napajanje, od prijatelja koji ima viska, i isprobati... a u medju vremenu mozes i pogledati da li na maticnoj imas napuhnutih kondenzatora... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.05.2011. u 12:27. Razlog: spajanje postova, postoji tipka edit! |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
to mi se dogadja na ovoj konfiguraciji pod moj komp, al samo na tom napajanju od 550W. nisam htio isprobavat na drugom (citaj: skupljem) kompu da nebi slucajno nesto skurio. sad mi je u ovom kompu 400W kinez i radi najnormalnije, dakle, stvar je 100% u napajanju. bas sam ga rastavio i na prvi pogled ne vidim nista skureno, nikakav prekid voda ili slicno.. ima li mu spasa ? |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2011
|
Da slažem se sa coconut MS je poznat po tome. |
![]() |
![]() |
#8 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
probaj kondice provjerit u napajanju kod izlaza,obicno stavljaju kondice lose kvalitete koji ni priblizno nemaju kapacitet koji je naveden pa probije!
#9 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Posudi napajanje od kvalitetnog proizvodjaca, probaj s njim, ako radi, baci taj MS, ako ne, onda dalje kopaj po kompu i gledaj sta je krepalo od komponenti. Pomaze i rastavit+sastavit sve ispocetka ![]()
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Vjerojatno su ti kondenzatori ciknuli... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2011
|
Da provjeri sve kondenzatore na ploči da koji nije "prasno" ko kako je bilo na mojoj staroj ploči. Ma je otišla na drugi svijet. |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
rastavio napajanje, nisam mogao nac tocan kvar, izvadio ventilatore, njih mogu iskoristiti, ostalo hitio u smece. idem sutra po novo |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|