|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Dodatni ventilatori na kućištu
Pozdrav! Znam da je već otvoreno puno ovakvih tema, ali ja želim pitati nešto drugo. Dakle, za sada u kućištu imam samo ventilatore od komponenti koje su unutra (napajanje, procesor, grafička) i heatsink koji ide od procesora do lijeve strane kućišta. I to je sve dobro dok ne dođe ljeto i tada mi uvijek PC Probe II nakon opterećenja (obično neka igra) pod MB temp. pokazuje iznad 45°C i pocrveni. Moje kućište je MS MDC-809 PLUTO 400W. 1. Trebam li dodati dva ventilatora (jedan za usisavanje, a drugi za ispuhivanje) i gdje ih montirati? Kako ću znati koja mi veličina ventova odgovara kućištu? 2. Jesu li ventilatori za upuh i ispuh dvije različite vrste ventilatora, ili se mogu kupiti dva ista i okrenuti ih na ispravnu stranu (za upuhivanje, odnosno ispuhivanje)? Nadam se da sam jasno pitao. Ako trebam još što dodati, recite. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
1. rupe bi triba imat s prednje strane (odvojiš prednju stranu kučišta) i otraga gdje su izlazi matične ploče. Uzmeš ravnalo i mjeriš razmak među rupama za vijak (vodoravno ili horizontalno - svejedno). Obično 1 ili 2 venta od 8cm budu otraga i 1 vent od 12cm ili 8cm naprijed. U boljim kučištima imaš otraga i naprijed 12ice, a na bočnoj strani i gornjoj strani kučišta isto bude mjesta nekad za 14ice ili veće ventove. 2. Sam okrećeš ventilatore kako ti paše, ali pazi da ne bude nestandarnog okvira npr (http://www.arctic.ac/en/p/cooling/ca...ro.html?c=2183) već "vulgaris" najobičniji PS preporuke za kupnju ventova već imaš na forumu u kategoriji Hlađenje
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
2. stvar - svakako je preporucljivo stavit barem jedan ispušni fan... znaci na straznju stranu kucista... da ti radi cirkulaciju zraka u kucistu, jer ovako svu cirkulaciju radi fan od napajanja, sto znaci da sav topli zrak prolazi kroz napajanje sto nije najsretnije rijesenje... mozes stavit i usisni fan, al nema potrebe... temperature ti nece znatno opast, a buka ce se poduplat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: DEfragmenter. 22.06.2011. u 15:36. |
![]() |
![]() |
|