|
![]() |
#1 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Pomoć sa blokanjem kompa
imam problem sa kompjuterom, koji mi predstavlja enigmu. naime, kompjuter se zablokira nasumce (num lock ne reagira) i onda moram čekat 10-15 sekundi i onda sve radi kako treba do slijedećeg blokanja. to se dešava potpuno nasumično, u igrama, windowsima, nije bitno... konfiguracija je: amd athlon xp 2500+ abit nf7-s rev 2.0 2x 256 ddr400 v-data leadtek A6600TD audigy sata seagate 120GB maxtor 60Gb 3 optička (pioneer 120s, 107d i lg cd-rw) psu chieftec 360w stavio sam sve zadnje drivere ali to nije pomoglo (forceware 5.10, 71.84) također sam stavio najnoviju verziju biosa za MBO - nema efekta ništa nije clockano, sve je na defaultu, stavljena je nova termalna pasta (arctic cooling silver 5), temp procesora je od 40-45, na loadu do 50 stupnjeva. na chipsetu je pasivni zalmanov cooler, te 2 coolera za kućište od coolermastera i spirea.... windowsi su xp sa sp2, reinstalacija nije pomogla... napajanje je novi chieftec od 360w, sumnjam da je preslabo... ima li netko još kakvih ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
ko će ga znat.... probaj posudit od frenda drugi ram, pa probaj njega stavit, pa tako isto napravi s grafičkom, procesorom, matičnom, diskom....dok ne ispitaš sve komponente...nema ti druge!! ali uvijek mijenjaj samo 1 komponentu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ima li ista u cd/dvd citacu kad kompjuter zbloka?
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Si napravio scan sa nekim antivirusnim programom te Ad-Aware-om? Gdje su ti instalirani win, na Maxtoru ili Seagate-u? Si provjerio ispravnost memeorije? Si prije reinstalacije Win formatirao disk i Win instalirao "u cisto"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
H2TB
|
Citiraj:
isto tako, komp je čist od virusa i adware-a, koristim kaspersky 5 i spybot i spyware blaster... windwsi su uredno instalirani na friško formatiranu particiju na seagate-u koji je star 2 mjeseca, praktično nov.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
H2TB
|
evo, pokrenuo sam WINDOWS MEMORY DIAGNOSTIC extended tests, i nije pronašao nikakvih erora u memoriji... nego, primjetio sam jednu sitnicu, koja možda uopće nije bitna, ali nikad neznaš sa kompovima: kad pokrenem everest ili abit eq, cpu voltaža mi uvijek piše da je oko 1.62 ili 1.63 volta, a trebala bi biti 1.65 po defaultu, a i biosu mi je sve namješteno na automatic... ovo se isto dešavalo i sa starijom verzijom biosa... da li mislite da to može biti uzrok problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
pokreni i cpu-z za provjeru, moguće je da je to problemi ali opet ima i drugih sa abitovim pločama kojima također undervolta (što je često kod njega) pa im radi stabilno. probaj dignut voltažu na 1.675 ili prvu veću koja ti je u biosu pa vidi hoće li onda padat sistem i odvrti koji prime.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Moderatori, HALO dajte ovo prepacite u probleme.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
H2TB
|
podigao sam voltažu na 1.675, a i dalje cpu-z pokazuje oscilacije 1.63-1.67 V... desilo mi se i par puta da mi kompjuter se ugasi a speaker ostane tulit kao policija... temperature su sve ok... nije mi jasno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
matična ti radi prevelike oscilacije u naponu, ako je još pod garancijom zamjenio je.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
frend mi je komp kupio u hg-spotu....i već ima 6 naljepnica od garancije (ispljunuo za njega 12000kn)..uglavnom...a64 3000+, abitova matična kv8...i sve mu se to kvarilo, nosio je milijun puta na popravak i tako mu je isto matična tulila....to je bilo užasno, nije se moglo izdržat....uglavnom, zamijenili su mu sve komponente(od matične, grafičke, rama.....sve osim proca) i sad radi normalno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
H2TB
|
ja sam već promijenio ploču, imao sam abit kv7 koja mi je crkla... sad me i nf7-s zaje..va... tako se barem čini |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|