|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) ATI Radeon HD 4550 512 MB (Hyper Memory) se "kolje" s Photoshopom
Poštovani forumaši, imam problem s blue screenom, bitni dio poruke: the video scheduler has encountered an unexpected fatal error.Ako treba više morat´ ću postavit sliku. Problem se pojavljuje od kad sam zamijenio grafičku, i pojavljuje se samo kad radim u photoshopu (cs5), igrice, download s net-a, play video s net-a, you tube i sl., sve bez problema. I dreamviewer i ostali programi rade sve dok nije uključen photoshop, onda neko vrijeme radi i isto tako bez pravila se restarta. Evo komponente kompa, jer možda nešto nije kompatabilno, a ja to ne uviđam: -matična:ALIVE SATA2-GLAN, SOCKET AM2 -procesor:AMD AM2 3500+ 2,2 GHz -memorija:KINGSTON DDR2 2 X 1GB -stara grafička (s kojom nije bilo problema):ASUS VGA ATI EAX550HM512,TD,256M/A - 256MB -nova grafička:ATI RADEON HD 4550 hyper memory do 512MB -os: WIN7 ULTIMATE 64 Eto, zanima i dali je problem u ddr2 memoriji, pošto u teh. spec za novu grafu piše ddr3, ili je stvar u hyper mem. pošto nova grafa, koliko sam ja razumio, treba povremeno koristiti dio glavne memorije za svoj rad. Inače kod kupnje mi je rečeno da je grafička i za ddr2 memoriju. Dodijelite koji savjet što mi je činit...
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj isključiti hardversku akceleraciju u Photoshopu, možda pomogne.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Problem je u driverima od ATi-a. Dakle koja verzija je drivera, novije ne znači i bolje ![]() Opening numerous windows in Adobe Photoshop CS5 no longer causes application to fail ... dakle probaj zamjeniti drivere za karticu u verziji: AMD Catalyst™ 11.4 Release Notes Last Updated 4/27/2011 Lijepo PIŠE: Known issues under the Windows 7 operating system OpenGL acceleration may not always function with Adobe Photoshop CS5 ... dakle iskopčaj u opcijama OpenGL akceleraciju pa probaj bez nje ...
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na savjetima, jučer sam podigao drivere AMD Catalist 11.5, pa mi se i dalje znao restartat s blue screenom. Dakle preporučuješ mi da da prvo pokušam iskopčati OpenGL akceleraciju, a poslije, ako bude potrebno, da podignem drivere AMD Catalyst™ 10.8 Release Note, ako sam dobro razumio. Možeš li mi jednostavno pojasnit kako tj. gdje da iskopčam tu akceleraciju, pokušavam, ali ne nalazim... U AMD VISION Engine Control Centru sam našao OpenGL settings (pod GAMING-3D Application Settings), ali jedina je mogućnost uključenje (sada nije uključen)-Triple buffering- i ništ drugo. I uključena je akceleracija pod VIDEO-Amd Video Converter-Drag&drop Video Conversion-tu je uključena akceleracija, ali ne piše da je to Open GL. Eto pomozi ako možeš, ako mi bude prekomplicirano potražiću stručniju pomoć, ...
![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 13.05.2011. u 14:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 13.05.2011. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Radije ti probaj starije drivere a ne novije... Meni su do jučer bili 11.1 i tek sa 11.5 se ne ruši mašina kao sa 11.2-11.4. Probaj sa 10.10 driverima - ti dobro kotiraju kod ATI korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja mislim da bih trebao povećat svoje ram-e, tj. memoriju. Ova grafa radi na principu Hyper Memorije, što znači da za svoj rad crpi memoriju iz ram-a, Photoshop je zahtjevan po tom pitanju, te ako je već veći dio memorije zauzet onda nema dovoljno za grafu i ona prekida rad, blue screenom. Često bude uključen uz PS i Dreamveawer, Flash, više kartica interneta, Filezilla, Skype, i još poneki program, a i sam win 7 je zahtjevan, to je vjerovatno previše za ovu moju konfu, pa čim se naglije optereti, isključi se. Probaću nadogradit i memoriju pa ću javit jel problem riješen...
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ovako, zahvaljujem svima na svojim razmišljanjima, nakon što sam podigao stariji driver, 10.8, jučer i danas sve je ok, nema blue screena. U ovom trenutku radi, stranica na net-u s prijenosom tekme, PS, DW, FL, Filezilla i nema problema, jedino je proc. stalno na 100% dok radi Photoshop i sl.(radi bez problema), a memorija je (80-90%), ali ne šteka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|