Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.04.2011., 14:11   #1
keopsica
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Povrat podataka sa interne memorije mobitela

Pozdrav svima,
zanima me postoji li nekakv program za povrat podataka sa interne memorije mobitela Nokia 6210 Navigator, hitno mi je ...
hvala
keopsica je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 00:16   #2
keopsica
Registered User

Ako netko zna kako se to radi i ako se može to izvesti može se javiti i na PM...ili ako postoji baš neki program molim da mi kažete koji....zapravo da li mogu poslužiti programi kao što je Recuva ili Recover my files?

Zadnje izmijenjeno od: keopsica. 17.04.2011. u 01:44.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2011., 07:51   #3
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Prijatelju nemas srece, na zalost interna memorija telefona je poput rama, znaci nema clustere kao hdd na kojima ostaju zapisani podaci. Ta memorija ti upise nule u svako polje koje je zauzimao podatak. Tako da s tim podacima, pisi kuci propalo. Imao sam puno ljudi s takvim problemom no nista od tih podataka.
Staro 18.04.2011., 12:42   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor djohum Pregled postova
Prijatelju nemas srece, na zalost interna memorija telefona je poput rama, znaci nema clustere kao hdd na kojima ostaju zapisani podaci. Ta memorija ti upise nule u svako polje koje je zauzimao podatak.
Na stranu hoce li moci izvuci podatke ili ne, odkud ti da "RAM" radi na principu kojeg si opisao?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 14:04   #5
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor djohum Pregled postova
Prijatelju nemas srece, na zalost interna memorija telefona je poput rama, znaci nema clustere kao hdd na kojima ostaju zapisani podaci. Ta memorija ti upise nule u svako polje koje je zauzimao podatak.
Memorija i disk MORAJU imati definirane memorijske lokacije kako bi programi/OS znali gdje se nalazi koja informacija (inače bi svaki put morali iznova skenirati cijelu memoriju za svaki podatak, toliko o memoriji bez indeksa ), prije bih rekao da samo briše iz file table-a lokaciju istoga, a informaciju samo prilikom full formata. Na tu fintu razni recovery programi mogu i poslije brisanja vratiti file. Jedini slučajevi kod kojih se stvarno briše informacija je kad se pišu nove informacije preko starih na istoj lokaciji ili se napravi low-level format memorije (U slučaju flash memorije-a ili diska, RAM gubi sve informacije čim izgubi napon).
Kad smo kod toga, interna memorija telefona nije RAM nego flash, jer bi inače prilikom vađenja baterije svaki put morao sve postavke isponova podešavati te bi svaku put gubio sve podatke spremljene u mobitel, a ovako se samo iznova podešava sat koji koristi svoj interni generator takta.

Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 18.04.2011. u 17:03.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 14:59   #6
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 16:08   #7
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
@potemkin.hr
Da je samo ROM, ne bi ništa mogao mijenjati (Read Only Memory). Vjerojatno je nešto treće, al ja ne znam što. Naletit će netko tko zna ili ćemo "zguglat", pa ćemo svi naučit nešto novo.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 17:09   #8
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@potemkin.hr
Da je samo ROM, ne bi ništa mogao mijenjati (Read Only Memory). Vjerojatno je nešto treće, al ja ne znam što. Naletit će netko tko zna ili ćemo "zguglat", pa ćemo svi naučit nešto novo.
Nisam mislio ROM nego flash memorija .
Realno nema nečega trećega (bar mi ne pada na pamet trenutno) što zadržava trajno podatke bez potrebe držanja napona osim ROM ili flash memorija.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 15:13   #9
keopsica
Registered User

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
ok, pokušati ću sa ovim programom
Staro 19.04.2011., 16:28   #10
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Sry da i mislio sam na flash memoriju samo se nisam u tom trenutku dobro izrazio. Ispričavam se.

No znam da smo kolege i ja pokusali mušterijama iščupati podatke iz takvih vrsta flash memorija i nije bas bilo uspjesno. Probali sa koje kakvim sw-om, koji memoriju moba čita u hexu, pa onda da se regenerira file (.vcf npr. fileovi tipa kartice kontakta, slike itd.) Al smo djabe bacali vrijeme. Probali smo kontaktirat direktno proizvodjače poput nokije samsunga i SEa... pošto imamo support za servisne uredjaje i dobili smo službeni odgovor da to ni oni ne mogu zbog navedene vrste flash memorije.

Naučilo je i mene pameti pa su google contacts i backup slika majka! Em sam izgubio 4ooGB baracudu, te sam 4GB sd kartice iz nokije 6233 izgubio nakon upgradea swa zato sto je novi sw došao s novim kljucem za zakljucavanjem tj. kodiranjem sd kartice a stari naravno nisam imao. Ljudi BACKUP se mora radit. Iz iskustva govorim nazalost.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na