|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Razlika izmedju ugrađenih i usb zvucnih kartica
Razlika izmedju ugrađenih i usb zvucnih kartica kupio sam si slusalice sennheiser hd 558 (1200kn) imam laptop hp compaq nc 8230 slusam muziku preko laptopa i ipoda, kada sam testiro slusalice te u ducanu na svom ipodu vidio sam odma da ono pojacalo na ipod nece biti dovoljno za tako fine slusalice (inace te skuplje zahtjevaju pojacalo) a i prodavac mi je reko da su te slusalice vise za hifi linije,ali ja sam ih ipak kupio pa sam se raspito i mnogi su mi rekli da mi je potrebno kupiti pojacalo za slusalice pa onda mogu dobiti visoku kvalitetu zvuka i na pcu i ipodu, naso sam pojacalo za slusalice na netu od 150 am.dolara jedan mi je tip onda reko da i ako imam te sennheiser hd 558 i pojacalo za slusalice, da mi to nece imati velikog efekta ako imam losu zvucnu karticu znaci da mi je najvaznije da imam kvalitetnu zvucnu karticu e sada ja ne znam dali ja u svom laptopu imam zvucnu karticu ali uglavnom taj laptop je dosta star pa brijem da i ako imam da je losa pa me zanima mogu li ja iako recimo vec imam ugradjenu zv.karticu nabaviti si zv.karticu koja ide preko usb ako mogu,onda me zanima kada ukljucim tu zv.karticu preko usba na laptop i pocnem preko nje slusati muziku sa slusalicam kakav ce faktor igrati ona zv.kartica koja je odprije bila ugradjena u laptop i koja je lose kvalitete, i zanima me dali su kvalitetnije te zv.k. koje se ugradjuju u pc ili ove preko usb koja je razlika izmedu ugradenih i usb zv.kartica zanima me iskljucivo kv.zvuka znaci ako imam zv.karticu od oko 1000 kn koja ide u pc i istu takvu koja ide preko usba koja ce biti razlika u kvaliteti zvuka i zanima me mogu li kupiti neku kvalitetnu zvucnu karticu koja ide preko usba i da ima na sebi kvalitetno pojacalo za slušalice (ako takva postoji moze li mi neko neku preporuciti do 2000kn) i jos sta je to dac? da li je to zvucna kartica na engleskom ili? Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:58 (tonymontana2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Možda prvo pogledaj da ti muzika koju slušaš bude kvalitetnije konvertirana (da nije 128kbps isl. već 320kbps,pretpostavljam mp3).Za po doma si uzmi nekakvo pojačalo "vulgaris" (oglasnik npr 300-500kn,ako ti je baš tako bitno) pa prespoji laptop na njega,a slušalice u njega i zvuk bi trebao biti bolji.trenutno, ako slušam štogod,slušam preko KM Playera koji u sebi ima efekte za čiščenje zvuka, bas-treble enhancer,3d i blabala.... pa to netrebam petljati na zvučnoj (x-fi-koja ima isto to,a popravi zvuk na bolje ako treba).ako ti to pomogne ušparao si br 1500kn.ako vidiš da ti treba više ,kupi komponente i pjevaj.za ipod nemam pojma,osim da gledaš gdje hodaš, da te auto ne trkne ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Tesko je sad u par postova objasnit početniku kao sto si ti kako sve funkcionira, ali... ![]() DAC=Digital to Analog Convertor Ukratko pretvara digitalni signal u analogni, i onda se taj analogni pojačava i salje za zvučnike/slušalice. Da puno ne fantaziramo, najbolje rijesebje za tvoj problem je NuForce Udac To je znači jedan poprilično dobar DAC koji se spaja preko usba, ima analogni izlaz i nelose pojačalo za slušalice. Ako se ne varam cijena mu je cca 700 kn, jos k tome je jako praktičan jer je kompaktnih dimnezija, mislim da je glavna namjena upravo to, korisnicima laptopa pruziti kvalitetniji zvuk+pristojo pojačalo za slusalice. Mislim da dalje ne trebas trazit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|