|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
ProBook 4510s problem s punjačem i baterijom, laptop usporen prilikom punjenja
Pozdrav, Imam problem s HP ProBook 4510s, dakle, dok je laptop na punjaču tj dok se puni i dok je baterija ispod 40% laptop je skroz usporen, sve zamrzava, čak i pjesme ne rade kako spada. Ako isključim punjač, laptop odjednom proradi kako treba. Zanimljivo je da kada pređe 40% radi sasvim u redu. Zna li itko u čemu je problem i kako isti popraviti jer je po prilici iritirajuće? Nije problem u Windowsima, bili su XP-i, sada je 7-ica gore. Star je oko godinu dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
a kada izvadiš bateriju?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Control Panel -> Power Options -> poštelaj postavke koje određuju rad sam baterijom na XY%. Stavi da radi normalno do 10% baterije. Naime bez obzira dali je uključen u struju ili ne, ako u postavkama ima, kad je baterija ispod 40% stavi sve na minimum, on će to i napraviti. Isto tako provijeri postavke dok je pluged in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Skini HP Battery check pa pokreni da vidis sto kaze. Eto meni sinoc na servis dosao 15 mj. star Probook 4510s kojem je baterija riknula, a normalno je koristen. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne valja ti punjač, gotovo 100% sam siguran. Vidim da si iz Osijeka pa se možemo dogovoriti za testiranje jer imam par punjača. Ako je još pod jamstvom, hitno produži pa mi se onda javi za zamjenu. Ovdje možeš provjeriti jamstvo... http://www13.itrc.hp.com/service/ewa...rrantyInput.do
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao sam s drugoga laptopa (HP naravno) stavljati punjač, i ista stvar. Zadnje izmijenjeno od: vision19. 29.01.2011. u 22:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Provjereno sve, ništa od navedenoga nije. Zanimljivo je da kad pratim task manager, dok je na bateriji, koristi cca 500MB RAM-a, i do 20ak % procesora ovisno o tome što je pokrenuto. Kada spojim punjač, procesor ode u 100% i drži ga tako dok god je punjač upaljen. Kako je moguće da punjač jede 80% procesora (Celeron, dual core mislim 1.8 GHz)? Postoje li negdje postavke punjenja? U BIOS-u nema.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Punjenje nema veze s BIOSom, isto tako jesi proba drugi OS tipa live Ubuntu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
U PE nema ništa čudno, pokazuje da je CPU sistem idle preko 85-90% (iako Task Manager pokazuje 100% iskorištenosti CPU-a), a ostali procesi vuku od 0.5-5% i više ovisno o tome što radi ali to je sve normalno. Zanimljivo je da, kada laptop ne radi kako treba, dakle kada se smrzava i zaglavljuje, izvadim mu bateriju, stavim ga na stand by, vratim bateriju dok je ugašen, upalim ga i radi sasvim normalno. Ukoliko bi izvadio napajanje i vratio ga (makar i na sekundu) opet bi krenuo smrzavati i blokirati. Ponovim opet, izvadim bateriju, stavim na stand by, vratim bateriju upalim i radi normalno. Pitanje je, postoji li negdje zapis u Windowsima ili Biosu (sumljam da je do Biosa) koji određuje pokretanje tih procesa, jer sada je sigurno da nije do hardwarea jer laptop radi na ovaj način. Hvala dečki unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Imam isti laptop kao i ti . Možda da probaš ponovno instalirati Windowse,ili počistiti sadašnje od virusa i ostalih gamadi. Ako si već isključio mogućnost hardverskog kvara,probaj gore navedeno pa javi jel se popravilo ili nije.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Prije je bio XP i isto je zafrkavalo, sada je gore 7-ica. Misliš da bi se isplatilo dizat opet sustav? Ili da probam s Ubuntuom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemoj dizat opet sustav,prvo ubuntu,ako je isto,pošalji mail HP-u. Moj je laptop isti : HP 4510s NX668EA Star je godinu dana,ja sam 2.vlasnik tek 2 tjedna i radi kako treba,bez ikakvih problema,ne grije se i nije usporen.
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ja isto mislim da je kod punjača problem. Imam isto HPa 4510s i jednom prilikom sam ostao bez originalnog punjača i pametan sam kupio neki zamjenski. Laptop se punio do jedva 5% baterije, windowsi su se dizali po 20 minuta i slično, uglavnom, apsolutno isti simptomi kao kod tebe. Kad sam ga prikopčao na originalni HPov punjač, proradilo je sve sam tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da je oko 300kn punjač. Da si u Zadru,rekao bih ti da probaš moj punjač (original HP) pa da vidiš jel u tome problem. btw. što se tiče dizanja windowsa ,od pritiska tipke za paljenje do pozadine u Windowsima 7 treba oko 35-40 sekundi. Redovito TuneUp Utilities i MBAM rade svoj posao.
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Probao sam sve i dalje ne radi i ne radi. Ubuntu dignem, isto, ne puni bateriju, spor je. Windowsi klasika neće i dalje. Nemam pojma šta više da probam. Kažete da se isplati poslati mail HP-u? Može neka adresa pa ću probati napisati gnjavni mail ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
Svakako pošalji HPu mail. |
|
![]() |
![]() |