|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Windows Explorer zaboravlja podešenja za folder view
Imam jedan problem što se tiče podešenja kako će Windows prikazati foldere i datoteke na PC-u. Tokom surfanja netom i skidanja datoteka, primijetio sam da mi se prikaz foldera i datoteka, sa rasporeda po imenu, promijenio sam od sebe na raspored po datumu izmjene: Ovdje imamo jedan primjer. Spremao sam datoteke u npr. folder "Images". Ovdje sam primijetio da se raspored promijenio. ![]() Prije spremanja datoteke, promijenio sam raspored na "Arrange icons by name" i nastavio sa spremanjem datoteke. ![]() Sve u redu, zar ne? Krivo. Nakon što sam došao do druge datoteke i odlučio je spremiti, raspored se vratio na staro: ![]() Ujedno sam primijetio da mi se i raspored ikona na My Computer također promijenio-uređaji nisu raspoređeni po nazivu, nego po veličini dostupnog mjesta na njima, što ja definitvno nisam odabrao. ![]() Zanimljivo je da mi se ovo događa samo u aplikacijama koje za spremanje ili traženje datoteka browsaju po folderima. Kada ulazim u My Computer, My Documents ili ostale foldere na uobičajen način, nema nikakvih problema. Kako ih podesim tako i ostanu. Samo kada koristim npr. Firefox, IE ili Photoshop da nešto otvorim, pojavi se ovaj iritantni problem. Ima li netko ikakvih ideja u čemu bi mogao biti problem? Prijatelj mi kaže da Windows XP ima nekakav limit po kojem zapamti podešenja za maksimalno 400 foldera ali da je tako, onda bi utjecalo na foldere i datoteke i dok normalno pregledavam stvari na PC-u, zar ne? Koristim Windows XP SP2, ako to ikako pomaže. Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Otvori neki folder, podesi prikaz koji ti odgovara, odi na tools, folder options, view, i klikni na apply to folders. Takav prikaz će ti se sejvati za svaki folder. Ručno vrati npr My computer prikaz na ikone i sl. Svi ostali folderi koje ne promjeniš imati prikaz koji si im prethodno definirao.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
ako ce ti pomoci ovo.. kada ja applyam sve fodlere da imaju isti view, jer se bavim djingom i uimam hrpu toga sto zelim da mi isto izgleda u svakom folderu, u glavni folder, recimo GLAZBA, kliknem desni klik i onda CUSTOMIZE tab, i zatim optimize this folder ili music, video ili general items, ja idem music, i onda dolje imas apply to all subfolders box za kvacicu, to oznacis i apply... nakon toga odes u folder options i namjestis kako zelis da ti izlgeda folder i apply to all fodlers, i trebalo bi ti svaki izgledati isto... eto... ako pomaze pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|