|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Koja je ovo el. komponenta?
Pošto sam laik za elektroniku zanima me samo kako se zove ova komponenta? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nema nikakvu oznaku na sebi, a dio je prekidača za električno podizanje stakala. Dakle rastavio sam preklopni povratni prekidač i unutar sklopa nalazi se to ![]() pregorilo je pa prekidač ne radi, htio bih samo to zamijeniti pošto ne mogu nigdje naći takav prekidač. puno hvala na brzom odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Podizač stakla na autu ? Onda je ovo 12V žaruljica unutar prekidača, obično spojeno na poziciju da možeš naći prekidač u mraku, . . . Ako je custom made od nekog auta onda jedino rezervni dijelovi, skinit sa razbivenog, . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
znam da se slicne zarulje dobijaju uz kondenzatore za auto akustiku,ono tipa 1F i to pa se spajaju kod prvog punjenja u seriju sa kondicem da se ne napuni odjednom ,jer prazan kond spojen na izvor predstavlja kratki spoj,mozda ta zarulja ima slicnu funkciju u podizacu?!
![]() |
#7 |
Registered User
|
nije žaruljica, imam jedan ispravan prekidač (normalno podiže i spušta stakla na koja god da se vrata spoji) i uopće ne svijetli, odnosno gornja strana prekidača niti nema prozirnu plastiku niti bilo kakvi dio prozirni da bi ikakvo svijetlo i moglo doprijeti, potpuno je crna i neprozirna... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
ako je žaruljica, a čini mi se da drugo ni ne može biti, stvarno mi nije jasno koja je njena svrha kad je taj prekidač napravljen tako da nigdje ne može propustiti svijetlost ![]() neovisno o tome je li pregorena "žaruljica" ugrađena ili izvađena, ta 2 prekidača ne rade, dok ovaj treći normalno podiže sve prozore iako ništa ne svijetli. Pretpostavljam da su onda sami prekidači neispravni a uloga tog elementa mi i dalje ostaje nejasna... puno hvala na odgovorima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A moraš se malo igrat ohmmetrom / univerzalcem i vidit na ispravnom kad šta i kako spaja, također se može otkrit gdje je žaruljica u krugu prekidača. Pokušaj doći do elektro sheme auta, znam da to nije baš jednostavno, ja sam za svog nabavio knjigu (detaljnija od one šta dobiješ od proizvođača) i na netu našao kompl. shemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|