|
![]() |
#1 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Smrzavanje konfe bez BSOD
Pozz, trebam malu pomoć pošto ne mogu sam dokučiti zašto se konfa smrzava. ![]() Konfa je uredno radila sa win 7 x32, no nakon čiste instalacije bilo x64 ili x32 jednostavno se smrzne nakon određenog vremena (bilo da skida update, ili se surfa i slično bez vidljivog uzroka). Znači nema bsoda samo se smrzne, izgleda kao da hdd radi jerbo stalno nekaj titra. Konfa je: GA MA 770 DS3 (rev 1) f8f x4 630 stock 4x1Gb ram 800MHz 500Gb hdd OCZ 500W HD 5850 Od testiranja prošao sa mem test preko 3h i nema greški, isprobao i prime i za memu i cpu i sve 5, također hdd provjeren sa par testova i sve ok. Eto, ne znam kaj da gledam više? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Disk si provjerio sa HD Tuneom? Napajanje? Što kaže Event Viewer?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja bih se kladio na napajanje. Pokušaj staviti drugo napajanje i pritom provjeri sve ostale kontakte i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Da. Dobra ideja. Svakako provjeriti i SATA kabel. Imao sam jednom sl. slučaj, gdje se ispostavilo da se kabel napola otpojio sa harda. Svakako pregledati kontakte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Provjeri si prst metodom kako ti se griju elementi na matičnoj ploči. Ja sam imao identičan problem kada mi se na 650sli čipsetu pregrijavao čipset. (Je da je taj moj čipset bio pećnica, al tko zna)
![]() |
#10 |
Dva puta tata... :)
Datum registracije: Oct 2007
|
Pretpostavljam da su windowsi *khm* iz sive zone... Možda imaš loše windowse... (znalo mi se dogoditi) Ili probaj sistemom eliminacije: isključi sve iz startupa pa polako vraćaj program po program (antivirus, antispyware, printer driver itd...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Sutra ću početi čačkati i eliminirati jednu po jednu komponentu. No samo da kažem nešto zanimljivo. Čak se nije smrzavao od jučer (nešto surfa, dl i par filmića) no kad hoću povući update kod creating restore point onda se smrzne (isprobao više puta) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|