Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.05.2005., 21:42   #1
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
komp ili konzole?

volio bih čuti vaše mišljenje o igračim konzolama. Zanima me koja je bolja od koje PS2,XBOX,game cube, i zbog čega. Kolike su cijene itd? Ili je PC bolja varijanta ako je dobra konfiguracija?
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 22:53   #2
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Re: komp ili konzole?

Citiraj:
Originally posted by Jablan
volio bih čuti vaše mišljenje o igračim konzolama. Zanima me koja je bolja od koje PS2,XBOX,game cube, i zbog čega. Kolike su cijene itd? Ili je PC bolja varijanta ako je dobra konfiguracija?
Sve to zavisi o puno razlicitih stvari (koje igre preferiras, namjena i potrebe...).
PC je tehnoloski superioran danasnjim konzolama.
Od konzola PS2 ima najveci "support" odnosno ima nove nastavke starih popularnih naslova s jedinice i neke naslove tipa Grand Tourismo radene explicite za istu, XBOX je nesto hardware-ski napredniji i takoder ima neke svoje ekskluzive (PGR,DoA te Halo, KOTOR i Fable - isti ce se ,a neki se vec jesu, pojaviti u PC verziji pa ih radije mozemo nazvati "vremenske ekskluzive" ).
U svakom slucaju za nesto vise novaca od same cijene konzola se da sloziti PC (bez monitora)koji ih dobrano nadmasuje, a za znatno vece pare i prave zvijeri koje pokrecu igre za koje cemo trebati cekati novu geneaciju konzola.

Oglas
Oglasni prostor

Staro 27.05.2005., 22:54   #3
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
mislim da ti je najbolji PS2, zbog nabavke igrica. A mislim da X-box ima bolju grafiku.
Ili sacekaj PlayStation3...
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 22:56   #4
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
ako se dvoimas i izmedju PC-a???
Ovisi za sta ce ti koristiti, ako je samo za igrici, definitivno je bolja neka konzola, jer pc moras nadogracivati svakih 6 mjeseci da bi bio "u trendu" s igricama.
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 23:03   #5
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
a koje pitanje komp naravno...

na kojoj konzoli mogu normalno surfat pcekspertom...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 23:28   #6
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Crash009

Pcekspertom mozes surfat i 486-icom koju kupis za 100kn
Ak je covjek neki teski gamer rade nek si zeme konzolu
Staro 27.05.2005., 23:53   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
PS2 uvjek jer imas gusara na svakom uglu a za ostale ne bas .....

Ja sam ipak pobornik pc-a jer je svestraniji ..... ali i ps2 je super stvar ....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 02:55   #8
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by Crash009

Na Xboxu(jedino što moraš uzeti tipkovnicu i miš i instalirati Linux )
Eh da ovo za pirate mi ide na k.(btw Xbox igre se mogu naći kod svakog renomiranijeg prhuta po dvajst ćuna)

P.S Ako želiš pure gaming onda definitivno Xčloks imam ga osobno i jako dobro dopunjava Moj PC koji je trenutno skuren Doom3,Far Cry(koji bolje izgleda na Xbox već na PC-u nevjerojatno ali istinito),HL2 i sve ine PC naslove ćeš naći na njemu na 640x480 sve High detalji kao na PCu niš ne šteka a ak pukneš u njega HDD od 120 Gb fino držiš sve igre na njemu i nema šanse za Laser odjebitis, Btw i DivX se da fino gledat na Xu.Mislim X ima iste ako ne i bolje Exluzive neg PS2
ali ako baš voliš sony mislim da ni s njim nećeš pogriješiti sam što ćeš(kao u većini slučajeva ) morati investirati u novi PS2 jer će laser otići nakon 1-2 god.
Imam Xbox već godinu dana(s Linux 120Gb enabled ) i nikada nikada nisam požalio kune uložene unjega(2000kn s HDD-om).

Moja preporuka definitivno Xbox jer je to ipak po mom iskustvu(imao sam i PS2 koji je crk00 nakon 8mj)puno kvalitetniji izbor za PC frendly usere...

P.S ovo s phrhutima je definitivno prošlost kažem vam uzmite oglasnik u šake i pogledajte koliko prhuta nudi X igre(orginale narafno )

Osobno ga imam i sam znam da mi nije nikakav,apsolutno nikakav problem nabaviti neku Xbox igru(orginal narafno ). Cijeli HDD je ispunjen igrama koje se punoo brže učitavaju neg na PS2 i nečujnije jer se Cd ne vrti već samo HDD(30 igara plus 30-ak filmova ).

P.P.S a uz malo truda i DSL-a imaš i onlajn igre(Halo 2 enyone )

Zadnje izmijenjeno od: Stipe. 28.05.2005. u 03:08.
Stipe je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 03:29   #9
SlavoS
Premium

xbox : goood :

uz sve gore navedeno postoji mogucnost umrezavanja s ostalim PC-ima,...
bio je jedan jako dobar tekst/clanak tu na forumu, daj si to potrazi
Staro 28.05.2005., 03:33   #10
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by ZED-M
cestitam uspio si mi najvise dignuti zivce u zadnjih 6 mjeseci. mislim da je na ovu temu dosta toga receno proteklih mjeseci i da se dosta pisalo sa svih strana. dabogda ova tvoja izjava upala u ropotarnicu povijesti.

zdravo
gospar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2005., 03:47   #11
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
cestitam uspio si mi najvise dignuti zivce u zadnjih 6 mjeseci. mislim da je na ovu temu dosta toga receno proteklih mjeseci i da se dosta pisalo sa svih strana. dabogda ova tvoja izjava upala u ropotarnicu povijesti.

gledam ti sig vidim da ti je proc i ram OC pa se pitam sa ovakvim stajalistem zasto si uopce OCirao. jeli to neka fora medu mladima danas samo da ga se klokne kao spoiler na autu?

zdravo

inace svi znate moje stajaliste koje sam iznio 10 puta vec na ovom forumu. kad konzola bude mogla sto moze pc neka se javi. a bogami pc moze sve sto i konzola i jos sto puta bolje.

bas me zanima kako bi vi rijesili npr online igranje world of warcraft, sa administracijom racuna kreditne kartice i preplate+ pracenje dogadanja najnovijih vijesti + sudjelovanje u radu communitya, forumi, objavljivanje slika dana, tutoriala, pregledavanje video snimaka i slicno, dogovaranje s drugim igracima, trazenje informacija o itemima i savjeta, da negovorim ako ste u recimo u nekom klanu ili guildu pa imate neki veci rank pa onda morate misliti glavom i za jos 20 ljudi ispod vas organizirati raidove, dogadanja, susrete i slicno.

ili je vama teskim gamerima igrati IGRICE samo ubaciti cd u konzolu i zavrtiti igru... jer onda niste teski, onda su to igrice kakve ja imam na mobitelu.
Staro 28.05.2005., 10:39   #12
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

slažem se da je xbox zakon konzola, samo što kod lokalnog gusara nema baš neki izbor igara...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 15:31   #13
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Ajd Gospar ohladi malo
Nitko nije rekao da su konzole bolji izbor a ako si TEŠKI GAMER netrebaš zaboraviti PC već ga samo nadopuniti.
BTW igre tipa Final F NBA Street V3(prehebena igra) nećeš naći na PCu ja nekažem da treba zaboraviti PC već ga samo nadopuniti sadržajima s konzola(neki sportovi i utrke pa i pokoji RPG i FPS)nećeš naći na PCu a bilo bi fakat šteta propustiti to....Kad bih birao PC VS konzole Definitivno PC ali ja samo kažem da su Konzole samo odlična nadopuna PCu i ništa više i da se svakako isplate(bilo PS2 ili Xbox)
Živjeli

P.S Ko želi kupiti Xbox ja mu dam moje kontakte prhuta s najnovijim naslovima i s dvajstpet ćuna po DVD-u nek mi se slobodno obrati bilo tko na PM
Stipe je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 21:15   #14
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
"teski gameri" rondaju po internetu, tu se odvija hard-core igranje, konzole tome nisu jos potpuno dorasle
zamisli Paskea da igra WoW na PSX-u , a i doticni imho (ne poznam covijeka) ne spada u u kategoriju "teskog gamera"
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 21:41   #15
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

a jeben li ti ove teme vishe da ti jebem...

tko voli mixere, i ostale kucanske aparate, nek si uzme te konzole ili sto su vec, tko voli pc nek si uzme pc. end of story.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 22:30   #16
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
DDSI (škračeno od: dozvolite da se izjasnim -> Hr pandan IMHOu ) ! Usporedba konzole i PCa je ko usporedba sovereign klase zvijezdanog broda i malo naprednije barke sa motorom proizvedenim pod licencom volvo pente u torpedu rijeka 1969 godine. Popljujte me kolko očete, ali jedan običan user koj kupi konzolu ne kupuje ju da inteligentno radi nešto konstruktivno, več zato da napucava evil aliene u prašumama kenije.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 23:00   #17
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Fleks
Popljujte me kolko očete, ali jedan običan user koj kupi konzolu ne kupuje ju da inteligentno radi nešto konstruktivno, več zato da napucava evil aliene u prašumama kenije.
Sto je pjesnik s time htio reci?????
Staro 28.05.2005., 23:08   #18
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Sto je pjesnik s time htio reci?????
Nista pametno, buduci da i on na PC-u napucava ejlijene u kenijskoj prasumi.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 23:11   #19
gospar
Faraon

gospar's Avatar

sjecas se onih naljepnica na lego kutijama kad smo bili bebaci? ono 2-5 godina, +6 godina, i tako e pa to je htio reci
Staro 28.05.2005., 23:13   #20
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gospar

gledam ti sig vidim da ti je proc i ram OC pa se pitam sa ovakvim stajalistem zasto si uopce OCirao. jeli to neka fora medu mladima danas samo da ga se klokne kao spoiler na autu?
Kada jedan indolentni muzek dode s ovakvim izjavama kao da je popio svu pamet svijeta, mislim da bi se mi "klinci" trebali sklonit s foruma i takvima prepustit pametovanje
Staro 28.05.2005., 23:22   #21
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Nista pametno, buduci da i on na PC-u napucava ejlijene u kenijskoj prasumi.
pitao bih te u kojim si sve klanovima bio, koje si pozicije imao,koliko si sati na dan provodio na internetu organizirajuci rad klana, u kojim igrama, u kojim sustavima natjecanja ali poceo si se razumjeti i u specijalizirane kontenjere za transport tekuceg dusika a hazmat certifikat nemas jos cekam da netko pukne temu o sustavima i metodama osiguranja luka i brodova od terorizma pa ces mi se navit a neznas ni sto je ISPS code kojem sam ja obucavao pedesetak ljudi jos ako netko spomene judo pa mi i tu zapjevas e onda ces mi stvarno dignut pimp... pusa
Staro 28.05.2005., 23:25   #22
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Kada jedan indolentni muzek dode s ovakvim izjavama kao da je popio svu pamet svijeta, mislim da bi se mi "klinci" trebali sklonit s foruma i takvima prepustit pametovanje
gospodinu jablanu si preporucio da bude debil pa sam morao regirati zao mi je ako sam te povrijedio
Staro 28.05.2005., 23:42   #23
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
pitao bih te u kojim si sve klanovima bio, koje si pozicije imao,
koliko si sati na dan provodio na internetu organizirajuci rad klana
/snip ja sam jako pametan ali me muci interpunkcija
jos ako netko spomene judo pa mi i tu zapjevas e onda ces mi stvarno dignut pimp... pusa
I, sto si zapravo htio reci osim da si kronicno i nepopravljivo nepismen?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2005., 23:46   #24
gospar
Faraon

gospar's Avatar

prebrzo mi misli dolaze.nemam vremena nesto sto je tako ocito uljepsavati da bi me netko ozbiljno shvatio. ali drago mi je da si primjetio moj problem i da ces mi pokusati pomoci
Staro 29.05.2005., 00:09   #25
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
gospodinu jablanu si preporucio da bude debil pa sam morao regirati zao mi je ako sam te povrijedio
Nisi mene povrijedio nego one koji imaju konzole
za njih si reko da su debili
Staro 29.05.2005., 00:20   #26
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Nisi mene povrijedio nego one koji imaju konzole
za njih si reko da su debili
imo sam game boy, NES, SNES, playstation. NES i SNES igre mi je stari placao po 100$ jednu. presao sam svaku koju imam po 10000 puta. jer mi je stari iso na brod jednom u 6 mjeseci na 6 mjeseci. tako ako sam htio nesto za igrati morao sam po godinu dana mastati o tome i citati. te se nadati da ce se on to sjetiti kupiti. jer sam imao NTSC verziju a ne PAL pa nisam mogao nabaviti u evropi. ..... ah sad znate zasto sam ovako iz traumatiziran. inace divite se mome super mario kart rezultatu 3 zlata na 150cc o tome uvijek pricam hvala .

onda sa 15 godina sam se zaposlio u gradevinskoj tvrtki preko ljeta malo lopatao malo nosio i kupio sebi prvi kompjuter 133MMX.... i onda sam ja zapravo skuzio koliko je to bolje.

ne mislim ja vrijedati zao mi je sjetim se sebe i svojih prijatelja kako drzimo onaj gamepad u ruci i masemo s njime po zraku u desno kad zelimo da nam lik skoci desno. ili kad mahnito ga drkamo kao ludi jer zelimo izvesti kombo ili fatality a neznamo sto pritiscemo i mislimo da smo teski igraci

povecani broj tockica u ovom postu za sve one koji imaju problema sa razumijevanjem mojih tekstova
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno