|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
instalacija programa na vanjskom disku
Kako instalirati programe na vanjski disk kad kod instaliranja taj program sam odmah odredi odredište C: te ne daje mogučnost biranja gdje instalirati, odnosno na druge particije ili npr. u ovom slučaju vanjskom disku, što ja želim. Imam u kući tri kompa, a nebi želio da na svima budu određeni programi, a te programe bi na svakom posebno koristio kad zatriba priko eksternog diska. Tražio sam na forumu ali nisam našao nijedanu istu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nemoj klikati samo "next" nego čitaj, UVIJEK ti nudi ili opciju "custom instalation" gdje biraš što i gdje ćeš instalirati ili ti nudi opciju "browse" da odabereš disk ili mapu koju želiš. Koji konkretno program ti ne nudi tu opciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Još da mi je znati kako bi to trebalo funkcionirat, znači instaliraš program na externi i pališ ga na bilo kojem pc-u? Kako da ne. Većina programa MORA biti instalirana na disku na kojem su windowsi, zato ti ni ne nudi da biraš gdje ćeš instalirati. Neki dozvole da biraš eventualno lokaciju na C disku, a neki ni to nego se automatski spremaju u 'Program Files'. Tebi treba portable verzija programa pa ga onda stavljaj di hoćeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Npr. imam instaliran Microsoft Office na eksternom, kad ga spojim selektiram Word kliknem na prečac i radi, napišem što imam i spremim na tom vanjskom disku. Imam tako par programa s kojima se služim npr. Corel, HP scener, Partition menager (particionira sve unutarnje HDD-ove priko programa koji je bija na vanjskom). S tim sam rasteretio glavno računalo. Osim toga vanjski disk se ponaša kao bilo koja particija na HDD-u ili kao neki drugi ''slave'' HDD u računalu. Pa bila bi dobra i portabl verzija, to ti je pametno. Zadnje izmijenjeno od: tonini. 07.03.2011. u 09:14. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|