|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ati+tv preko HDMI-a - nema zvuka dok ne restartam komp
Pozdrav, imam jedan problem sa spajanjem tv-a (panasonic p32l20) sa kompjuterom. Graficka je integrirana na ploci, 4250, i tv je spojen preko HDMI-a, a monitor preko vga. Problem je sljedeci : sve fino radi, i slika i zvuk, ako je tv upaljen cijelo vrijeme (ili u stand-byu). Medjutim, ako ugasim tv na gumb, kad ga ponovo upalim (dok recimo kompjuter cijelo vrijeme radi) slika se pojavi, ali ne prepoznaje mi zvuk - ne mogu postaviti hdmi kao playback device, kaze da nije ukopcano. Dva rjesenja koja tada pomazu su: -restartati kompjuter (sto mi nije bas zgodno raditi svako malo) -iskopcati i natrag ukopcati hdmi kabel u komp (i to bas u komp, ne pomaze ako ga iskopcam na tv-u) Ati CCC javlja u takvoj situaciji (komp gori, upalim tv) da imam preko DVI spojeno nesto i da nema zvuka - ne sjecam se tocne poruke, maknuo sam bio CCC jer mi se poceo krsiti. Postoji li neko rjesenje, da mogu slobodno paliti i gasiti tv na gumb dok kompjuter radi? I moze li netko tko takodjer ima spojen tv preko hdmi-ja na ati grafu isprobati desava li mu se isto? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Osobno mi je vise od 2 god. spojena Plasma na Ati grafe, nikad ovakvi problem. U nijednoj pali/gasi kombinaciji. Kabel 10m, spojen prvog dana, takorec nisam istekakvao nikad.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam ti imao slican problema sa starom 4850. Doduse ja nisam imao ni slike ni tona ![]() Kada bi ugasio LCD i ponovo ga upalio, ekran bi ostao crn kao da nije spojen na komp. VGA nije slala signal na njega, a u display properties sam imao samo PC monitor. Iskop/ukopcavanjem hdmi kabela te restart kompa su takodjer kao i tebi rijesavali problem Ali i win+p na extended mode mi je palio LCD sto sam stavio na daljinac da nemoram stalno restartati komp ili izvlaciti kabel. Sa novom 5870 ti problemi su nestali! E da .... postojao je jedan stariji driver gdje nisam imao te probleme i sve je uedno radilo, ali je davao osjeto losiju sliku, 10,2 ako se ne varam. Ostao sam uvjerenja da je to do 4xxx serije, prestali su razvijati driver kako su krenule novije serije i time je to ostalo nedoradjeno
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Uf ![]() BTW, zasto mi je tema preseljena u audio, video, dvd, kad se radi konkretno o problemu vezanom za ati :? trazio sam ju prvo u hardverskim problemima, tamo jos ajde, ali ovdje mi nema smisla.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|