|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Acer Aspire 7745g se nakratko smrzava
Pozdrav, kao što sama tema kaže, moj Acer 7745g, točnije: http://www.protis.hr/products/detail...r6p02021/38260 ima svoju volju kod rada winampa ili Firefoxa. Svako malo mu dođe da se smrzne na pola sekunde - sekundu, to ne utječe na ostale programe ili nešto, nego samo na prestanak sviranja ili Mozilla malo "zašteka". U tom trenu se upali ona lampička koja označava da komp čita HDD i čuje se da se hard zavrti. Uglavnom, ima jedna tema koju sam iskopao, al nema odgovora: http://www.tomshardware.co.uk/forum/...micro-freezing Isti slučaj, s tim da ja nisam ništa provjeravao gdje je što spojeno, samo mi se slični slučaj događa. Do sada nisam imao problema s igrama, vrti mafiu 2 ili black ops bez frke... Posebno mi je iritantno što prekida mjuzu, a još je gore kad sviram ili vježbam uz winamp. Mislim da ima neke veze sa hardom, al nisam siguran pa zato postam ovu temu. Nisam ni siguran u koju to vrstu problema spada pa stavljam pod softwerske probleme. Imam tri particije, C: na kojoj su W7, D: na kojoj su mi programi i mjuza, taj je sam za sebe i F:, na kojem su mi dokumenti i ostalo (particija napravljena tamo gde su w7). Particije smo napravili poslije prvog startanja i sve je proslo OK. Ima li netko slična iskustva ili na koji način bih to mogao popraviti? Tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Jesi pokušavao s reinstalacijom Windowsa 7? računalo krene čitat s harda(virtualna memorija) kad mu "ponestane" slobodne RAM memorije što naravno uzrokuje smanjenje performansi..tj. u većini slučajeva zastajkivanje..al sumnjam da je to ovdje slučaj budući da firefox ili winamp ne može povuć svu slobodnu memoriju s računala koje ima bar 1GB memorije( Win XP) odnosno 2GB(WIN 7)...probaj instalirat neki drugi browser, npr Operu i Chrome i vidjet kako će se ponašat..ako ni to ne riješi problem ja preporučam reinstalaciju Windowsa ako je to uopće opcija..također provjeri da antivirus ili firewall ne rade probleme..isto tako u task menageru pogledaj zauzetost sistemskih resursa i neke sumnjive procese u pozadini koji možda opterećuju previše procesor ili memoriju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|