|
![]() |
#1 |
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Ako sam fulao podforum, molim moda da prebaci ![]() Imam jedan fotoaparat, a poklopac za baterije je lagano oksidirao i gubi kontakt, tj. stalno javlja da je baterija prazna makar su baterije napunjene i vise komada sam probao. To je onaj dio sto stisne baterije odozgora sto pritisne baterije. S cim to ocistiti?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
razrjeđivač? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ALKOHOL 100%-tni! !!! I šta god od elektronike imate za čistit 100% alkohola, i samo ako nemaš puhalicu, pištolj za vrući zrak, onda improviziraj sa fenom. Primjer: Mobitel, Nokia N95. Pala u vodu, oksidirala. Rastavili ju, istrljali sa četkicom za zube i alkoholom i samo ispirili sa toplijim zrakom da ispari alkohol. Nokia N95 RADI! Primjer još jedan. Putno računalo motora od auta. Laguna je u pitanju. Nema povratnog plovka koji je za vlagu... ugl... lik prao motor... i napunio računalo vodom... jeste da je zaliveno epoxy smolom i silikatom, ali neke komponente oko priključaka dobile vode... ništa, improviziraj. To je bilo na praoni uz benzu. Brzo dok je frško, alkohola sipaj istrljaj, i neznam di smo iščupali FEN. (hrv. sušilo za kosu) i osušili. Vlasnik lagune ostao lakši za cugu, ali sačuvao 570€ koliko je novo putno računalo. Za elektroniku, samo alkohol i vrući zrak!
![]() |
#4 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Zelenkasta prevlaka koja se nakupi na kontaktima uređaja s baterijama je prilićno tvrdokorna i alkohol joj nažalost ne može nauditi. Oksidiranu površinu treba ostrugati ili fino ošmirglati. Ja to radim s Dremelom jer je najpraktičnije ( nastavak s brusnom kuglicom ).
![]() |
#6 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ako nemaš Dremel, izreži mali kružić finog šmirgla i zalijepi ga na štapić od ražnjića, i to na ravno odrezani kraj. O'š vrtit ručno ili ga stegni u bušilicu pa lagano brusi. Ili ovo : http://www.ehow.com/how_6745769_remo...-contacts.html Glugl je moj frend !
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
To ti se čisti s fiberglas olovkom http://www.chipoteka.hr/artikl/2630701200 i sredstvom isopropanol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Uspio sam srediti sa smirglom i nozicem ![]() Ovo unutra ne mogu, jer nemam tako maleni odvijac. A ako i dalje ne bude radio nakon nekog vremena, otici cu kod elektricara pa neka mi on rastavi do kraja
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Nemoj koristiti WD jer poslije kad izhlapi ostane tanak film emulzije za podmazivanje pa ti može napraviti kartak spoj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Mislim da je na toj strani poželjno da je "kratak spoj" ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Na krpicu staviti limunske kiseline u vidu soka od limuna, kečapa ili same kiseline ako je imaš u obliku monohidrata i trljati po kontaktima. Nije loše napraviti sa onom abrazivnom stranom spužvice za pranje posuđa. Za ubuduće jel...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A cime ocistit oksidirane RCA banane od RCA audio kabela? ![]() Ozbiljno pitam....interkonekt mi jednostavno lagano pocrnio na nekim djelovima. 200 kn kosta a na kraju govno od kabela,tj kabel nije los,vec konektori ne stimaju ocito. Jel bi se dalo s necim to lagano vratit u prvotno stanje?
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hmmm da....aceton....to nikako necu probat,a niti benzin. Mislio sam mozda neke otopine iz kucne radinosti tipa limunska kiselina,ocat i sl....nasao sam dosta toga na netu,ali nisam siguran sto smijem koristiti u ovom slucaju. U biti ni ne znam od cega je ova legura tih konektora....trebala bi biti pozlacena, no to je vrlo lose izvedeno koliko vidim. Trebao bi biti nikal najvjerojatnije....Vidjet cu jos. Vjerojatno ce ostati ovako kako je dok ne bude tako lose da nemam sta izgubit eksperimentiranjem.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ima jedno čudo koje se koristi u elekrtonici a zove se kontakt sprej i košta trideset-ak kuna U slučaju da se trebe nešto počistit 100%alkohol i aceton 2/1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|