|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
HP LaserJet 5L stalno uvlači papir, a ništa ne isprinta
Neznam točno kakvim bi ovo nazvao kvarom al meni se čini da je to do hardwera slobodno me ispravite ako nisam u pravu.Ovako imam prastari printer HP LaserJet 5L taj printer imam puno boljki npr.malo veči vor dokumen kada printate morat printati u komadima po 10listova , svako malo se zna zblesirat pa treba resetirati.Ovaj sad problem koji imam sa njim nije kakav sam ima prije simtomi su sljedeći kad stavim papir u njega on počne uvlačiti koda želi printati ali ništa ne isprinta bjeli papir izađe i tako uvlači sve dok mu ne ponestane papira???Probao sam milijun puta resetirati , izvaditi ketrige ali uvjek isto radi , malo blesavo zvuči ali tako se stalno ponaša i kad ga ugasm i ponovno upalim ista priča "mutav printer" več me pomalo živcira pa ako netko zna kako da otklonim taj čudni kvar nek mi pomogne.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako se ponaša kad ištekaš parallel preko kojeg je spojen na komp ? Jesi siguro da je Print spooler prazan i nema ništa za printat ? Jesi zavirio u Service Manual ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ištekam parallel port iz PC ali iste simtome ima.Pgledao sam u print spooler prazan je.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
A preostaje ti iskopat negdi po netu Service Manual i otkrit šta se dešava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Iste simptome je imao moj bivši Photosmart 7450, samo je uvlačio papire ali nije ništa printao, dijagnoza Megatrenda - riknula elektronika. Mislim da čak ništa nisam ni morao platiti za dijagnozu... Kako im web ne radi a nisu jedini serviser HP printera preporučam ovaj link.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
neznam dal mi se isplati njega nositi na servis printer je star prek 10g ko zna dal imaju rezrvnih dijelova za njega. A taj servis manual kak da uđem u njega neznam ni po kojim postavkam se nalazi? Printer je PnP za njega netrbaju niakvi driveri spoji se prek LPT i to je to u XP ga ocita bez problema.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Nije service mode nego service manual ili tiga servisno uputstvo (pdf). http://www.eserviceinfo.com/index.ph...serjet+5L%2C6L http://www.newgen.net.ph/docs/LaserJet5L-6L.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Ako je odgovor potvrdan, mani se carobiranja jer si i prije znao odustati od slicnih pothvata. PM-aj me, pa ti dam broj postenog decka, koji je vec nekolicni sredio printere, uz naglasak na socijalnu osjetljivost fiskalnog opterecenja PCE forumasa ![]() Drugi dan ti prenese stetu i ako je previse, ostaje ti samo stisak ruke i nosis printer djabalesku doma. Ako se moze srediti, opet ce ti reci, sto i koliko je potrebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Zapravo imam dva takva printera i ko začudo oba dva kad ih spojim na komp svoj oba dva imaju takve simptome.Neznam nemoguče da oba dva rade tak???Prije su oba dva radila normalno , jest bili su spori ali uvjek su mi isprintali.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Kolega Visage je dao dobar prijedlog, po primjerima poviše ja bih rekao da je printer sada u nekom drugom modu rada (prikazuje neke količine umjesto da printa). Koliko se sjećam ta serija printera je imala svoj Setup / Konfig program kojim se namješatalo default postavke (PCL emulacija, veličina papira i ostalo). Probaj to naći i pokrenit na XP - u ili čak DOS - u, paoanta je da os ne ograničava direktnu komunikaciju programa sa printerom preko LPT - a. LaserJet 5L User Manual DOS Drivers and Utilities Download drivers and software Kad provjeriš default postavke sa DOS util - om, mora ti uredno štampat Self Test Page pokrenut na samom printeru. Vezano za poznate greške evo C/P sa wikipedie: 5L Printing Issues * The 5L model sometimes doesn't print portions of the page or prints blurred letters. This is because the page being printed is taking up more memory than the printer has available. The solution is to either lower the resolution from 600X600 dpi to 300X300 dpi, install and use the 4L driver to print to the 5L printer, or install more memory using the expansion slot. * If part of a page is replaced by lines (or, sometimes, a blank space like above), and then printed on another page, this is because of low memory. Typically, the 5L will give an error before this occurs (i.e. it will stop printing and turn on only the amber error light, but will continue if you hit the button). There are memory cards you can buy and install into the printer to solve this problem. Dakle stavi drajver od 4L od HP - a (ne od winsa), postavi rezoluciju 300x300 (skoro nećeš ni primjetit razliku). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Ja imam hp printer koji sam uzeo prije godinu nov i već nakon mjesec korištenja je počeo imati takve probleme a sad je sve gore i gore,nosio sam ga da vidim imali garancija međutim vlasnik firme gdje sam kupio printer je odvratan i čak me napao što sam došao reklamirati printer,od garancije ništa mogu samo žaliti za svojim novcima koje sam bacio na smeće koje se zove hp |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
8-bit Gen.
|
Sad bas gledam, promaklo mi je uopce procitati 5L ![]() lkw_pkw, imas jos ako se ne varam, jedan ili dva iz teze kategorije HP lasera kod sebe? 5L je bio prvi pomak prema ekonomizaciji i prelasku na danasnji dizajn. 5L nije opet mimoza naspram kasnijim, ali, meni taj dizajn i printer nikad nisu bili dragi. Serija 4 su tenkovi i pravi posao, posebno ako imas tonere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
lkw_pkw
jel ima neke velike razlike između 5L i 6L serie hp printera http://www.printerworks.com/Top-Lase...ter-Parts.html
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Mozda je dizajn i evoluirao kasnije kvalitetom, ali ideal kocke je dokazan i nikad nisam volio ovakav inkjet oblik lasera. Ako se u Adriatixu probudi neki lucidniji mode print liturgije, siguran sam da nam moze ispricati koju ratnu pricu na temu 5L/6L modela. On ih je na pultu imao podosta i zna njihove mane i prednosti najbolje. Ovdje imas HP servisera koji znaju komentirati stare modele .P. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Rekao si da oba printera imaju iste simptome što bi moglo značiti da je u pitanju softverski problem. Mogućnosti su 2: 1. pokušaj spojiti neki drugi printer na komp. Ako radi kako treba, onda je do printera. 2. pokušaj staviti drugi OS, najbolje neki Live LInux (Ubuntu, Knoppix,...). Kako se radi o starim printerima, velika je vjerojatnost da će Linux u sebi imati drivere za njih. Ako iz Linuxa štancaju, onda je do winsa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|