Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2011., 19:56   #1
Laki TC
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
Dell xps m1530

Imam problem sa laptopom, naime ne radi mi screen saver na njemu, prikazuje da mu je potreban direct 3D. Pokusao sam i sa driverima i sto cuda, prevrnuo sam ceo net i nista. Ne znam da li da pokusam sa Vistom, posto je trenutno Win7 na njemu, kupio sam ga nema dva meseca. Kaze mi drugar da mozda i nije predvidjen da radi sa sedmicom, gledao sam i na sajtu Dell, nema drivera za win7 nego samo za Vistu. Inace, dobio sam linux uz njega.

I jos jedno pitanje, kada ga budem ponovo instalirao, sto cu definitivno morati da radim, interesuje me da li cu sa formatiranjem c diska izbrisati sve sto mi se radilo na kompu. Mislim, to i zelim, posto su mi komp koristili cimeri i ne zelim da mi na kompu ostanu tragovi njihovih web budalastina...

Hvala
Laki TC je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2011., 20:05   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Formatiranjem za instalaciju novog OS-a brišeš samo ono što je na particiji na koju ide OS (uglavnom C).
Tvoj laptop je malo stariji. Ja bi na njega stavio XP iako ne vidim razloga zašto ne bi radio sa W7. Pretpostavljam da ti nešto nije u redu sa sadašnjom instalacijom jer Direct 3D je sastavni dio DirectX paketa kojeg ima svaki Windows, a u W7 je integrirana najnovija verzija.

EDIT: zamoli moda da ti ovu temu prebaci u Prijenosnike ili Softverske probleme jer ćeš tamo sigrurno dobiti više odgovora nego ovdje.
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2011., 21:08   #3
Alenko_76
Premium

Alenko_76's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
u principu je čudno na nemaš direct x, pogledaj i drivere za grafičku dali je zadnja verzija, možda imaš i neki utility instaliran uz driver pa pogledaj tamo opcije. A ništa od svega format c i install nanovo.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno