|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
dvb-t antena
Jučer sam kupio internu dvb-t antenu s pojačalom od 20 dB misleći kako ću uspjeti rješit problem trzanja slike na mom gigabyte u7000 dvb usb tuneru međutim antena dok je spojena bez pojačala ima donekle nekakav prijem, ali puno lošiji od defaultne antenice koju sam dobio s uređajem, a kad uključim pojačalo na koje je antena spojena signala nestane potpuno i više nikaj ne radi... e sad mi nije jasno jel problem u anteni, tj. da li to pojačalo uopće radi kako bi trebalo da znam dal da je odem zamjenit u hgspot? .. jer sumnjam da bi uključivanje pojačala dalo toliku smetnju da više apsolutno niš ne radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa, već smo rekli sto puta da su te sa pojačalom za DVB-T sranje ![]() Običnu bez pojačala ili staviti vani riblju kost, nema ti druge...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
...aha znači izvrsno potrošeni novci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Meni se najboljim pokazao DVBViewer, probaj njega...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Spajanje antene - losa slika
Dakle, imam dvije riblje antene, koje bi trebale prenositi signal na tri tv-a. Sad sam ja to nakrcao sa onim T-priključcima i naravno da se gubi dosta na kvaliteti signala. Govorim o T-priključcima za 10-15kn onim bijelim. Sad me zanima dal postoji nešto sa dva antenska ulaza, pa i tri nije važno, samo da obavezno ima dva, te tri izlaza za tv? Ako ima gdje bi se to moglo pogledati/kupiti te koja bi bila cijena otprilike?
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Koliko kanala/programa misliš gledat ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ma radi se o tome da je za kvalitetan prijem kanala iz više različitih smjerova potrebno i određeno a u nekim slučajevima i kanalno pojačalo. Dvije širokopojasne antene kao što su logaritamske što on spominje će uvjek jedna drugoj smetat ako nisu odvojene u smislu da jedna propušta na pojačalu recimo do 30-tog kanala a druga od 30-tog do 69-tog. Zašto ? Ako antena 1 prima super sliku iz smjera A, antena B pošto je također širokopojasna će primat na tom istom kanalu signal sa boka ili s guzice te kvarit prijem prvoj. Kanale treba razdvojit sa kanalnim antenama ili pojačalom koje ima više ulaza ali za samo određeni dio banda. E sad, ako mu još treba i prijem nekog kanala sa VHF-III (5-12 kanal) to dodatno komplicira stvar jer će mu trebati više antena i komplexnije pojačalo. Prvo bi trebali popis kanala što misli gledat i to tako složit: Smjer A: Kanali 7,23,44 i 59 npr... Smjer B Kanali 12,46, 62,69 npr.. Ovako napamet nek si pogleda model : AMB640-N band antensko pojačalo http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...00-amb-600.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Koju antenu?
Kupio sam Compro E800F hibridnu tv karticu i imam problem. Naime, s postojecom sobnom antenom ne primam ama bas nikakav dvb-t signal dok se ne nagnem kroz prozor s antenom u ruci. ![]() Zivim u Sigetu, na trecem katu cetverokatnice, ispred mene je breza i druga cetverokatnica. ![]() Koju bi mi sobnu antenu preporucili za ove uvjete? Znam da bi riblja kost na krovu sigurno rijesila moje probleme, ali ta solucija otpada jer predstavnik suvlasnika ne pusta ljude na krov. ![]() EDIT: nisam ni skuzio da postoji slicna tema, sorry Uglavnom, meni s iskljucenim pojacalom ne radi ni kad virim van kroz prozor, tak da pojacalo u mom slucaju pomaze, nedovoljno, ali pomaze. Zadnje izmijenjeno od: tik. 24.05.2008. u 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam isto kupio onu u metrou quadro antenu,koja je bila spojena na compro Dtv karticu.Kad sam stavio na analogno onda je radilo,doduse nije bio dobar signal ali je radilo ,no kada sam ju prebacio u digitalni mod onda nisam normalno mogao gledati telku isto neke crne kockice pa sad ima slike pa sad nema...Ubiti rijeseno sa vanjskom antenom tako da nema vam druge nego nabacit riblju kost na prozor ![]() btw.meni je radila ta quadrosica s upaljenim pojacalom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
dvb-t signal
Pozdrav stručnjacima... Novi sam u ovome, pa da pitam nekoga tko zna. :-) Naime, pribavih LCD televizor Sony 37P3000/3020 koji ima ugrađen "digitalni tuner" kako bi zamijenio neku staru kantu iz vremena kad još ni SCART nije postojao. Prijem preko postojeće antene (krovna antena koja do mene dolazi kroz cijelu zgradu) je i na starom televizoru bio loš, a na novom je još gori. Naravno, odmah sam pomislio da je dvb-t rješenje za moje probleme, ali Sony u digital modu ne pronalazi apsolutno ništa (u analognom modu pronađe ponešto, ali uglavnom loše - gledljivo, ali loše). Moje pitanje je: što mi treba da upogonim dvb-t na tom televizoru? Napomene: postojeću krovnu antenu i instalaciju ne mogu dirati/mijenjati jer nemam pristup na krov. U prostoru u kojem je televizor sam sa svih strana ograđen betonom, osim malog prolaza na sjever-sjeveroistok. Lokacija je Zagreb (sjever), Ksaver (Mihaljevac). Što mi treba? Sobna DVB-T antena? Aktivna ili pasivna? S pojačalom ili bez njega? Koliko dB? Treba li mi dvb-t reciever s obzirom da telka ima "digitalni tuner"? Čisto za orijentaciju, u istom prostoru radio signal hvatam kako-tako s običnom pasivnom žica-antenom koju sam dobio u paketu s nekom starom Hauppauge tuner kartiom za komp. Isprike za trivijalna pitanja, ali kao što rekoh, nov sam u ovome pa da pitam nekog tko zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Obična sobna bez pojačala ili riblju kost na prozor...
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Thanx! Dakle, obična sobna antena bez pojačala tipa TV-Max Logperiodical (vidim da ju hvale po news grupama) direkt u antenski ulaz na TV-u i to je to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Dostupna je u MKE poslovnici u Zagrebu i covjek koji radi tamo je vrlo korektan, moguce je zamijeniti antenu za neku drugu u slucaju ne dobivanja signala s ovom. Ugodno iznenadjenje s obzirom na poslovnost nekih domacih trgovina informatickom opremom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
i ja imam problem sa T razdjelnikom iz metroa za 10kn ![]() na krovu je obicna riblja kost a trebao bi razdjeliti signal na 2 uticnice (jedna na komp, druga na tv). sta trebam kupiti? pojacalo + razdjelnik? postoji li all in one rjesenje? moze i nesta kvalitetnije, dosta mi je lose slike ![]() i jos, na krovu sam jos davno postavio i drugu antenu ("gleda" u istom smjeru) pa da li bi sta profitirao da dovedem kabel dolje i koristim pojacalo sa 2 ulaza? ako ne, necu se ni trudit provodit kabel, kabeli su nuzno zlo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vjerojatno je razdjelnik loš. Ja kupio najobičniji (vjerujem da je koštao još manje od tih 10kn što spominješ) i slika je na telki i dalje odlična (nisam primjetio uopće da se pogoršala od stavljanja T razdjelnika), kao i na TV kartici na kompu.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja pak planiram kupiti vanjsku riblju kost, no naisao sam na MKE-u na antenu koja nije riblja kost, a zove se DVB-T antena. Jel' zna netko je li valja ta antena ista ili je ipak bolje uzeti logaritamsku? Ako netko ima volje baciti oko, te preporuciti jednu od sa: http://mke.hr/shop/index.php?cPath=55 thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
DVB-t Antena
Pozdrav, imam riblju kost na kuci na visini otprilike oko 15ak metara, no na udaljenosti od 50 metara od mene je zgrada sa 6 katova koja stoji imeđu mene i odašiljača. Ja bi htio imati DVB-T signal pa me zanima dali da kupim kucnu antenu ili da uzmem DVB-T reciever i spoijm ga na tu antenu. Koji su best buy recieveri. Inace je prijem na analognoj ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo, ja se odlucih kupiti YAGI antenu. Zanima me jedino koju kupiti da se ne zaletim. Dakle, nasao sam http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...d--ch-4-69.htm i kupiti cu antenu UHF CH 21-69 FAGOR. Jedini je problem sto postoje tri modela od 200, 250 i 450 kn. Naravno, analogno cijeni raste i pojacanje na anteni. Koliko sam skuzio do sada, antene sa pojacalom su se pokazale losim za DVB-T. Da li ovo pojacanje isto igra ulogu ili da kupim po modelu sto vise to bolje? thx. A da, koji bi mi ducan preporucili u koji mogu otici i kupiti, a ne da cekam dostavu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo da i ja napokon napišem svoj problem koji me dugo muči... Kartica Terratec 2400DT, soba gleda na jug, u prozoru je sobna antena sa pojačalom (ne znam točno koja ali mogu pogledat kad se vratim sa posla) i slika je super, sve radi odlično osim 2 stvari. 1. Kad prolaze skuteri i neki stariji auti, slika mi se gubi, i to traje dok auto ne prođe pored moje kuće, sad to nije toliko iritantno ali kad će svako malo jurit skuteri dolazit ću u napast da ih gađam s nečim. 2. Kad je antena duže upaljena (nikad ju ne gasim) zna mi se dogodit da mi slika bude isprekidana, ugl ne može se uopće gledat TV, to se rijetko događa ali opet je u q****. E sad imam najjeftinij kabel i one T-komade il kak se već zovu, dal bi to eventualno rješilo problem toga jer riblja kost zasad nije opcija... Program je Terratec Home Cinema i nemam ga namjeru mjenjat jer me jako dobro služi.
![]() |
#22 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
hej ljudi može jedna mala pomoć?? čitam sinoć i danas o tv karticama,i planiram si kupit jednu. ono za što mi treba pomoć je, koje su kartice bolje, ove što idu na usb ili na pci-e?? nekako sam sklon vjerovati da je pci-e kartica bolja, ali nisam siguran pa me uvjerite u suprotno ako je potrebno, i još usput jedno pitanjce,dali je ova kartica dobra:TV tuner AVERMEDIA Hybrid, Speedy PCI-Express, ima je u hgspotu za 499kn ili ako je usb bolja opcija onda može nekakva preporuka, tražio sam gigabyteicu u8000 ali je nema nigdje, barem koliko sam vidio, pa možda umjesto nje neki drugi model?? thnx... Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 05.06.2008. u 16:16. Razlog: lapsusa par komada :)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kupio sam logperiodic digitalnu antenu i imam bizaran problem. Antena odlično radi kad je priključim na TV s ugrađenim DVB tunerom i pronađe mi čak i HRT HD promo (kojeg TV ne može prikazati). Problem nastaje kada tu antenu priključim na Airtstar 2 PCI karticu, koja kao da ne prepoznaje tu antenu i ne nalazi ništa. Ta ista Airstar 2 pronalazi 4 digitalna kanala kad je priključim na zajedničku antenu u zgradi, ali ne i HRT HD promo. Pitanje je zašto Airstar 2 ne prepoznaje antenu? Ima netko neko razumno objašnjenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
meni isto nije nalazilo..i onda sam povukao novi kabel, koji je imao sma 1 spoj sa antenom, i radi super...a prije sam imao cak 2 prespajanja i kabel je bio star 20ak god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
Da, sa vanjskim pojačalom. Što više to bolje jer u ovom slučaju se pojačanje odnosi na sam dobitak antene u decibelima. Iako su na slici maltene iste, razlika je u broju elemenata antene i njezinoj dužini. Njskuplje imaju više direktora ( usmjerivača ) te su duže i ostvaruju veći dobitak koji ti samo može pomoći u vidu dobivanja čišće slike. Dupla slika ili slova nisu do jakosti antene nego do njene neusmjerenosti ili primanja nekog "odbijutka" od kakva zgrade, tornja i slično. Tu ne pomaže nikakvo pojačalo jer pojačava i smetnje nego usmjerenija antena. Nadalje, jesu ti svi kanali baš na UHF opsegu, 21-69 ? Isto tako možeš i jeftinije proći da kupiš jednu od jeftinijih antena sa tog linka ali koja ima manji opseg, recimo 21-35 kanal no reci koji ti je prvi a koji zadnji kanal što misliš pratit ? edit: evo ti odlična antena za ne baš puno para: http://www.kerman.hr/index.php?page=...emart&Itemid=1 Ja sam istu takvu no serija prije te ( 16dBi ) naručio preko konikoma iz slovenije i platio 100DM. Dan danas radi bez greške, elementi su preživjeli par oluja tipa gle drvo leti ulicom itd... ne rđa i prije rata sam s njom i pojačalom od 30dBi hvatao novi sad sa fruške gore te bg2 sa avale te dok sam bio u zgradi i slovenski POP TV sa pohorja na 56 ili 59... kanalu kad su se nekad gasili odašiljači na papuku nakon završetka emitiranja programa. Jednom sam uhvatio i neki rumunjski kanal - dobra antena. Zadnje izmijenjeno od: stuc. 07.06.2008. u 03:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Moze kratka pomoc? Imam usb tv tuner i spojen na riblju kost usmjerenu prema sljemenu, hvatam jaaaaaaaaaako slabo HD Promo ako uopce. Kako mi je receno, HD se ne emitira sa Sljemena vec sa HTVog doma i iz Sv. Nedjelje. Ja opticku vidljivost prema domu nemam pa sam razmisljao o kupnji aktivne antene: http://www.terratec.net/en/products/...a_XS_2044.html Koristim i Cinergy tuner, a ova je zgodna jer se napaja preko USBa pa je i mobilna ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium