|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Zamjena hardova između dva kompa
Pozdrav, u kući imam ova dva kompa: JA: athlon64 2.6ghz, nf4 leadtek matična, 7800GT, 3gb ddr400, Seagate 1TB Buraz: athlon64 X2 2.3ghz, nf5 asus matična, 8800GT, 2gb ddr2 800, WD 160GB Htio bi zamjeniti kompove jer mi lagano počinju trzat nove igre.. A buraz ne koristi svoj za igre... Oboje imamo 32bitne win7 ultimate i obojici su aktivirani... I htio bi to sve napraviti bez reinstala windowsa =) Frend mi reko da samo zamjenim hardove, da će windowsi reinstalirat drivere, da je on tako više puta radio i to je prenosio sa win7 na XP na različitim kompovima... I probam ja tako, iskopčam burazov hard, stavim svoj i upalim.. pojavi se windows logo i odvrti i odjednom na kratko neki plavi error i restart.. pa sam pokrenuo neki startup repair koji naravno ništa ne uspijeva... Onda sam ubacio win7 cd i probao napravit upgrade, ali piše da je upgrade potrebno pokrenut iz windowsa.. u koje nemrem uć (= Frend veli da to windowsi namjerno koče, kao da ne dopuštaju veliku izmjenu hardwarea.. ne znam.. Ugl još sam mislio probat ubit sve drivere u device manageru kod sebe, iščupat i onda prebacit na burazov.. al nekak mi se čini rizično ![]() ugl.. kaj da radim? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jesi probao u safe modu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Lupao sam bio F8, al ništa se nije dogodilo, startali se "normalno" windowsi i error opet... hmm možda je neki drugi F za safe mod... ![]() edit - hmm šta mi ne bi windowsi trebali ponudit safe mode nakon crasha na startupu? bilo mi je ponuđeno samo start normally i startup repair... Probao preko safe modea, ista stvar...
keep it comin' Zadnje izmijenjeno od: nino. 03.02.2011. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo duži put ali stvar radi: - na svakom kompu hdd treba imat više particija - na drugoj ne aktivnoj particiji treba biti mjesta za backup, cca 10 - 30 Gb ovisno šta i koliko toga imaš instalirano na 1. sys particiji - boot Hiren's i sa TrueImage napravi backup sys particije na drugu particiju - preko mreže kopiraj backup sa jednog kompa na drugi - zamjeniš hdd - ove i nemoj dizat winse - boot TrueImage i restore image na sys particiju - boot winsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa će ga opet dočekat 7b zbog drajvera čipseta nf4 - nf5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebao je samo zamijeniti grafe i staviti nove Forceware drivere za grafu. To nema veze sa čipset driverima.
![]() |
#8 |
Premium
|
ovo radim više zbog procesora nego grafe, probat ću ovaj duži put ) hvala na odgovorima! edit - hmmm proučavam malo taj duži put.. Ako sam dobro skužio... Dobit ću na burazovom kompu njegovu sys particiju i svoj ostatak? to mi nije cilj.. želja je da mi ostane sve isto kod windowsa/harda, a zamjenim ostale komponente... o_0 Imamo poprilično različite stvari instalirane pa mi to dođe isto ko reinstall windowsa, što pokušavam izbjeći.. (=
keep it comin' Zadnje izmijenjeno od: pHero. 03.02.2011. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Pročitaj ponovo, obrati pažnju na 4. stavku |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ok.. vjerojatno sam poludio ![]() ovako... 1. napravim backup svoje C (sys) particije na D, isto tako i kod buraza 2. preko mreže pošaljem te backupe Onda ću na svom hardu imat svoj i njegov backup na D particiji? 3. stavim svoj hdd u njegovu kantu 4. restoream svoj il njegov backup? o0 izgubljen sam Ako restoream njegov.. imat ću njegov C i svoj D?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Pa vratiš njegov sys image na njegovom kompu i obrnuto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
heh, al prije bi clean install i jedan i drugi =) thanks enivej!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|