|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Preporuka za Wireless router u paru s Atlanta 2100
Imam B-net prastari WebStar Atlanta 2100 modem (jedan izlaz) na koji mi radi kućno računalo. Želio bih bežično spojiti i laptop te mi je potreban Wireless router koji provjereno funkcionira s ovim modemom. Što preporučate? Znam da se tema stalno žvače ali da li istodobno mogu na netu onada funkcionirat i laptop i komp.? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 13:48. Razlog: 1. razred pismenosti, razmaci, preglednost |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 13:49. Razlog: ista prića |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Tako nešto i trebam, za 250-tak kn da funkcinira samo u paru sa ovom Atlantom! Wan (Wide Area Network) port tako da s njim povežem modem-to bi morao imati svaki router ako se ne varam. A za ove ulaze i izlaze na njemu te nekakve specifikacije o brzini dal da se povodim za čime? Kod ovog je WAN 150 Mb/s . Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
WAN je 10/100 Mbps. 150 se tiče ovoga 802.11n podrške tj. wireless brzine. Ne brini, sve što ima je i više nego dovoljno s obzirom na brzine providera. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
A što veliš na ovaj model : http://www.hgspot.hr/44908/wireless-...link-tl-wr340g Netko vidim preferira TP-link ,netko D-link... Reci mi onda pospojim ih i da li mogu istodobno na na net preko kompića i preko laptopa (bežično) ili ako sam s jednim na netu drugim ne mogu? B-net je u pitanju. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A zašto nisi prvo potražio info na forumu ? Sav potreban info već ima, pogotovo na što treba paziti i kako realizirat nabavku. "... da li mogu istodobno na na net preko kompića i preko laptopa ..." > pa zato i nabavljaš dodatni uređaj. S tim TP-Link - om bi trebalo radit ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Da, pogledao sam ali je hrpa toga. Hm, da ne kažem... Razlog je prvenstveno da mogu laptopom preko wirelessa na net da ne odspajam comp pa kabeli pa svašto-nešto. Zato sam tražio izričito iskostvo s Atlantom i uređajem koji bi funkc.u paru s njim. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.12.2010. u 12:32. Razlog: Maknut quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
imaš bnet thread u kojem je neznam kolko puta već navođena informacija da apsolutno bilo koji router koji ima wan ulaz radi sa običnim bnetom. ne, to ne znači da možeš koristiti t-comove il od drugih ISP-a routere. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2010. u 23:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pročešljao sam to o B-netu,istina da rade svi ali vidim da su ljudi imali i određ.probl. s pojedinima. Probat ću nekog od gore spomenutih d-link ili tp-ovaca. Samo da me ne naludi to podešavnje IP-ova ![]() Ne ide ,pa ne ide lozinka i pass za Atlantu EPC 2100 (2D paket-B net). Od admina i w2402 do ostalih kombinacija 0000,1234,2100... ???? Znači u web preg.unio sam default gateway IP Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 17.10.2011. u 02:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jel ti nebi bilo najlakše nadoplatit 10-tak kuna mjesečno i uzet njihov modem/ruter... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
@6Finger A zašto bi si povećao mjesečni harač bez potrebe ? Plus k tome ako uzme wireless varijantu za svaku promjenu mora tražit / zvat support jer su slučajno / namjerno zaključali sve živo. @Angellus Poznato je da nedaju / skrivaju user / pass, za šta ti treba ? Nisi naveo koji si router nabavio, kako si ga konfigurirao ? Router trebaš podesit u vulgaris Gateway Dinamic ip mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Pokušao sam ući u post. modema da vidim dal mogu, jer čitam da ekipa ima probl sa pass. i loz. a imam nakanu kupiti D-link 300, no budući sam zapeo u startu ne znam kako bi i da sam ga kupio. Da, baš tako zašto davati harač ako se može staviti router koji ostaje u mom vlasništvu, platio sam im modem koji je opet njihov! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.12.2010. u 14:06. Razlog: Netreba quote za post poviše, razmaci i preglednost |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Gore je već navedeno, možda nisi razumio, ni ne trebaš ulazit u postavke modema jer se radi o osnovnom modelu bez ičega "pametnog". Možeš pristupit bez pass - a na stranicu sa statusom (nalazi se na 192.168.100.1) a to ti treba samo kada sumljaš dal se konektira kako treba. Taj modem radi u svojevrsnom Bridge modu rada. Posudi, ako hoćeš prije kupovine, neki WAN Router i vidit ćeš da "stvar" radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Hvala Nikky. Znači router najprije, spojiti pa nadalje... Da s 192.168.100.1 ulazim i imam kao na slici ovako o modemu... http://www.techsupportforum.com/netw...-settings.html Mislio sam uzeti d-linka jer mi u Linksa kažu da je ok i da se može nakačiti (kao i manje više svaki drugi po vama) nemam iskustva u ovome pokupio sam nešto sa stranica tu od Vas svih ali nisam ni totalni munjoz pa ću pokušati. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.12.2010. u 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Radiiiii! Uspio. Eto, uglavnom D-Link DIR-600 funkcionira sa Atlantom. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.01.2011. u 08:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Bravo, vidiš da je gušt kad sam nešto napraviš i zadovoljan si rezultatom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|