Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.01.2011., 18:39   #1
Lungz
Registrirani Korisnik
Moj komp

Lungz's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Samsung SM 2433BW > Dell U2410

Imam Samsung SM 2433BW i zanima me koliko ima smisla prelazak na Dell U2410 po pitanju kvalitete slike i utjecaja na umor očiju TN-a u odnosu na IPS, budući da mi se vid počeo mutiti?

Komp služi za igre, gledanje filmova i dosta pisanja i čitanja...
Lungz je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2011., 11:56   #2
Lungz
Registrirani Korisnik
Moj komp

Lungz's Avatar

zar nitko nema Dell U2410?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2011., 12:08   #3
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Po pitanju utjecaja na umor ociju neces nista dobiti. Sto se tice kvalitete slike, tu ces naravno dobiti, ali za stvari kojima se bavis nisam siguran isplati li se tolika razlika u novcima. Najbolje je da pogledas kod nekoga monitor sa ips matricom i procjenis kakva je razlika u navedenim primjenama.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2011., 19:11   #4
Lungz
Registrirani Korisnik
Moj komp

Lungz's Avatar

ok, tnx
Staro 24.01.2011., 19:15   #5
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Uzmi moj odgovor sa rezervom, jer postoji puno ljudi koji zagovaraju tezu da je ips miljama ispred TN-a. Ja pri normalnom koristenju nisam vidio neku posebnu razliku (razlika naravno postoji i vidljiva je, ali nije nesto sto smeta prosjecnog korisnika - viljivi kut, ljepse boje) i potrebu za ips-om
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2011., 20:26   #6
bAKa-47
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Po pitanju utjecaja na umor ociju neces nista dobiti. Sto se tice kvalitete slike, tu ces naravno dobiti, ali za stvari kojima se bavis nisam siguran isplati li se tolika razlika u novcima. Najbolje je da pogledas kod nekoga monitor sa ips matricom i procjenis kakva je razlika u navedenim primjenama.
Baš to...imam della 2410 i odlican je monitor. Mislim da ti se upgrade baš i ne isplati buduci da vec imaš 24 incha. Samo gledam da imaš skoro indetican kompjuter kao i ja. Uvijek mi je cudno kad netko za graficku daje više para nego za monitor. Hocu reci da se za neki kvalitetniji monitor uvijek isplati dati novac. Jer u njega stalno gledaš i ne mjenjaš ga toliko cesto kao graficke, maticne i druge komponente. Uglavnom ako ti buđet to dozvoljava i želiš kvalitetniji 24 inchni 16:10 monitor Dell je odlican izbor.
bAKa-47 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno