Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2011., 19:59   #1
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Besplatan softver za praćenje drugih softvera

Ispričavam se ako već negdje postoji, siguran sam da postoji, treba mi dakle program koji će pratiti instalacije drugih programa tako da kad ih se odlučim riješiti i deinstalirati da im ne ostane traga.

Hvala!
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 21:20   #2
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Ispričavam se ako već negdje postoji, siguran sam da postoji, treba mi dakle program koji će pratiti instalacije drugih programa tako da kad ih se odlučim riješiti i deinstalirati da im ne ostane traga.

Hvala!

Revo Uninstaller Pro
free verzija nema praćenje, ali isto dosta toga počisti nakon instalacije
+
CCleaner
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2011., 15:41   #3
juju
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
ma kakav revo, kakav ccleaner. nijedan od njih nemoze detektirati sve programe koji su instalirani na disku. ima jedan nacin za maualno detaljno brisalje bilo kojega programa, uz to treba izbrisat njegov registry key.
ovako prvo za izbrisat program treba napravit sljedece:
1. start-run-Regedit.exe

2. tu treba naci folder : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

3. e sad u tom folderu treba listat i gledat u desnom prozoru ima aplikacije koju se zeli izbrisasti ili jednostavno edit-find i upisat trazenu aplikaciju

4. kad se nade zenjena aplikacija kopirati ime foldera npr: {6DBAF277-66A6-4DA9-8E01-AA549CED1DDB}

5. ...i to zaljepiti nakon naredbe "msiexec /x" (bez navodnika) (u ovom slucanju "msiexec /x {6DBAF277-66A6-4DA9-8E01-AA549CED1DDB}") u start-run i nakon toga pocinje proces brisanja

za brisanje registry:
start run--> utipkaj "regedit"

idi u HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> program koji si predhodno izbrisao

i tu izbrisi cjeli folder od tog programa
juju je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2011., 15:58   #4
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor juju Pregled postova
ma kakav revo, kakav ccleaner. nijedan od njih nemoze detektirati sve programe koji su instalirani na disku. ima jedan nacin za maualno detaljno brisalje bilo kojega programa, uz to treba izbrisat njegov registry key.
ovako prvo za izbrisat program treba napravit sljedece:
1. start-run-Regedit.exe

2. tu treba naci folder : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

3. e sad u tom folderu treba listat i gledat u desnom prozoru ima aplikacije koju se zeli izbrisasti ili jednostavno edit-find i upisat trazenu aplikaciju

4. kad se nade zenjena aplikacija kopirati ime foldera npr: {6DBAF277-66A6-4DA9-8E01-AA549CED1DDB}

5. ...i to zaljepiti nakon naredbe "msiexec /x" (bez navodnika) (u ovom slucanju "msiexec /x {6DBAF277-66A6-4DA9-8E01-AA549CED1DDB}") u start-run i nakon toga pocinje proces brisanja

za brisanje registry:
start run--> utipkaj "regedit"

idi u HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> program koji si predhodno izbrisao

i tu izbrisi cjeli folder od tog programa
covjeku ne treba program koji ce detektirati kaj je sve vec instalirano nego pratiti koje promjene u sustavu radi novi program koji se instalira... i ako taj program zapamti sve fileove koje je ovaj zapisao i sve registry promjene, zakaj ne bi mogao sve vratiti kao sto je i prije bilo?
perich je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno