|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Hyper V mašine - problem s print serverom
Pozdrav ekipa Imam u firmi nekakav print server na W2008R2 koji drži jedno 3-4 mrežna pisača na okupu. - kada fizičko računalo pristupa printerima na print serveru, sve radi odlično. - kada virtualna mašina pristupa printerima na print serveru, sve radi odlično nakon prva dva tri ispisa, a nakon toga svi pisači odmah odlaze u offline mod (samo za virtualke, na fizičkim mašinama šljaka ko lud). Daljni rad s pisačima na virtualki nije moguć dok se virtualka ne restarta, pisači removaju i ponovno instaliraju. Onda opet ista stvar. Probao sam restartati Print spooler servis - ništa. Probao sam mijenjati mrežne postavke pisača - ništa. Probao trpati printere na druga mrežna mjesta po firmi - ništa. Brisao jobove is system32/spool/printers - ništa. Tražio po Googleu svakakve solucije, no uopće je teško naći ovakvu tematiku, a kamoli rješenje za moj specifičan problem - ništa. Na virtualkama su W7Pro, pisači su HP Laserjet 5000n, 5500n i Canon 4380 (svaki u verziji jednostrano i dvostrano ispisa - znači 6 pisača u Devices meniju). Imate li kakav savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda blesav prijedlog, probaj drugi prg za virtualku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nije to blesav prijedlog, ali teško je sada odjednom zbog jednog običnog print servera mijenjati kompletnu koncepciju sustava u firmi. VMware mi je prvi pao na pamet još prije par mjeseci, ali nažalost se Hyper-V pokazao boljim i jednostavnijim. Nažalost, ostajem na njemu, tako da ću morati naći rješenje baš direktno za ovu situaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Vmware je isto jednostavan i mi imamo preko 20 printera/kopirki na virtualnom print serveru kojem pristupa preko 100 računala. Sve šljaka ko cager od prvog dana, nema nikakvih instalacija printera, samo ga dodaš kao mrežni printer na klijentima. Način ispisa se bira normalno kao da je lokalno instaliran printer, jednostrano/dvostrano/ostale-điđe-miđe. Razmisli malo više o Vmware-u. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Cek nije mi jasno jedna stvar, kada printeri odu u offline unutar Virtualki fizicke i dalje mogu printati? Sa serverom je sve ok i dalje samo se virtualka posemeri? Dali imas neku WinXP masinu kao virtualku za testirati. Win7 ima sve one moguce i nemoguce printer discovery i sranja. Ako radi kako treba na WinXP probaj pogasiti sve sto ti se cini logicno na Win7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pa stvar je u tome da print server radi normalno, fizičke mašine printaju normalno, virtualke na win XP printaju normalno, čak i neke W7 virtualke printaju normalno, a na nekim w7 virt. printeri odlaze u offline mod u roku par min. Što je najsmješnije, sve w7 virtualke su identične mašine (do zadnje dlake), osim ip i mac adresa, naziva konfe i naziva usera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Mi smo imali slican problem ali ne sa Print servers 2008 nego 2003. SNMP je stvarao neku konfuziju na Win7 masinama. Mislim da je nama pomoglo: 1. Click Start, and then click Printers and Faxes. 2. Right-click the printer, and then click Properties. 3. Click the Ports tab. 4. Click Configure Port. 5. Click to clear the SNMP Status Enabled check box, click OK, and then click Close. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam isključiti taj SNMP na jednom pisaču na problematičnoj virtualki i sad na toj virtualki uopće ne mogu vidjeti taj pisač niti ga dodati kao novi uređaj... ovo je koma od printera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|