|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Compaq 615 Problem
naime da doticnome lapu je prdekno Hdd i sada kada sam stavio novi unutra pri pokretanju mi izbaci 1720 smart hard drive detects imminent failure failing attribute 5 i dole ima F1- continue i F10 bios startup i kada odem u bios on tamo vrti neke testove i sve prođe osim nekoga testa za disk (on nikako da zavrsi stalno stoji na 100%) ali caka je u tome da ako stinem F1 on nastavi dalje normalno cak sam i digo normalno win i sve super radi jedino sto to zeza na pocetku a neznam jeli nekakav kvar mozda na ploci jos ili samo moram negdje nesto ugasiti napominjam da je unutra bio hitaci 320gb a sada je wd 250gb jer kada uđe u win sve normalno radi Zadnje izmijenjeno od: VoodooRain. 20.01.2011. u 14:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
probaj upgradeat bios ili vratit ga na početne postavke
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
nikakva filozofija nije flashat bios..proizvođači su napravili to max jednostavno koliko čitam po internetu..greška koja se tebi javlja znači da je disk pri kraju..probaj napravit test diska sa hd tuneom
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nikako. Evo ti upute za raskapanje. http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/.../c01787889.pdf
![]() |
#10 |
Premium
|
nista jbga idem se onda baciti na posao hvala za link |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
JBGA ajmo jel ima jos koja pametna bios resetiran izvađena baterija ali problem ostaje jel zna netko kako se updejta bios na doticnome modelu i da mi je voljan objasniti Zadnje izmijenjeno od: VoodooRain. 22.01.2011. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Problem ostaje jer taj error prijavljuje SMART logika sa harda. Vjerojatno ni taj "novi" hdd nije skroz ok ili SMART daje false alarm koji se zna događati. Evo ovdje imaš objašnjeno: http://forums13.itrc.hp.com/service/...hreadId=590310 Provjeri taj "novi" hdd na drugom lapu ili kompu, vidi da ti je SMART u BIOS - u aktivan. Kod kompova obično to možeš palit / gasit dok kod laptopa ta opcija obično nije vidljiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
da probaj ga spojit na stolni komp i u biosu disableaj smart ,to je zapravo funkcija diska koliko ja znam i onda ti nebude pokazivao gresku vise ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
|
@huzo Al on taj "novi" hdd treba u lapu a tamo je obićno paljenje / gašenje SMART - a sakriven tj. nedostupan u BIOS - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
@nikky mislio sam na to da ako ga disablea na kompu i vrati u lap da ce ostat disabled smart! po nekoj logici bi trebao zar ne?
![]() |
#18 |
Moderator
|
Hm, treba probat, nisam siguro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|