|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
8 pin EPS help....
Pozz Ovako, nabavio sam Gigabyte EP45-DS3R plocu koja na sebi ima 8 pinski EPS konektor. S tim komponentama sam odmah uzeo fortrona 350 PNF. sad problem nastaje sto ploca zahtjeba 8 pinski EPS, a fortronac ima samo 4 pinsko. Da li tko zna da li ce to raditi ili da narucujem drugo napajanje? sutra mi dolaze proc i memorija i komp je kompletiran samo me to jos muci, fali mi taj EPS... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Radit ce 100% ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da se ubacim u ovu temu: Uzeo sam novo kuciste,u kojemu je maticna okrenuta naopako i 8-pinski eps mi nikako nije dovoljno dug i ne mogu ga spojit.To mi radi glomazan problem jer sam ako to ne uspijem sredit,bacio novac za kuciste. Mene zanima dali ima kakav produzetak za njega,gdje ga se moze nabavit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Dizhem temu iz mrtvila. Situacija je sljedecha: matichna je Gigabyte MA785GT-UD3H sa 8-pinskim EPS 12V konektorom, napajanje je Chieftec 450W s (naravno) 4-pinskim EPS-om. Procesor koji bi ishao na matichnu je Phenom II X4 925 (95W TDP-a). Zna li mi netko iz vlastitog iskustva rechi hoche li to raditi obzirom na "manjak" pinova na napajanju?? Google nije puno pomogao kao niti Gigabyte-ova tehnichka podrshka (vech 3. dan nema odgovora na mail). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Naravno da će raditi, provjereno na puno jačem procesoru i puno jačoj matičnoj ![]() Na kraju krajeva, mogao si i sam provjeriti... najgora stvar što bi se mogla dogoditi je to da matična nebi postala ili se uopće nebi upalila. Ja sam Chiefteka 400W jednom stavio na i7 920 i Asus RIIE, radilo bez problema
![]() |
#9 |
Killing monsters
|
To je odgovor baziran na logichnom zakljuchivanju ili iz osobnog iskustva? Iz prve ruke sam takodjer vidio kako neke jache 8-pin EPS matichne s snazhnijim procesorima rade sa 4-pinskim napajanjima ali sam isto tako vidio i neke slabije kombinacije MBO + CPU koje nisu htjele raditi s 4-pinskim napajanjem (svi ventovi se vrte ali se sistem ne dizhe). Bash zato i pitam ako netko ima konkretnih iskustava sa navedenom kombinacijom ploche, procesora i napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
AMDa se nisam doticao, ali kažem, na vlastitoj Intel matičnoj i vlastitom procesoru koji su oho-ho jači radilo bez problema. Šta se bojiš prikopčati? Pa neće ti krepati ništa ![]() Worst case scenario, matična neće bootati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Killing monsters
|
Ma nije problem u tome hoche li shto crknuti ili ne. Poanta je da mi je ovaj Chief sasvim dovoljan za moje potrebe i da mi je shteta bacati se u josh vechi troshak radi nabavke novog napajanja koje mi, realno, nije potrebno. Tnx na odgovoru anyway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Da se i ja nadovežem... planiram uzeti ASROCK A785GXH/128 maticnu koja ima 8pinski EPS a ja također imam tog Chiefteca 450 koji nema 8pin konektor. Na maticnu bi isao Phenom II x4 925 pa sad hoce li to pouzdano raditi sa spojena 4pina? I gledam naci adapter za 8pin al bas ih i nema koliko vidim ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
E da skuzio sam, malo sam guglao ali primjetio sam da neki ljudi imaju problem da ne mogu spojiti na prva 4 pina kako bi trebalo po manualu nego na zadnja 4. Sad jel to ima veze ili je svejedno?
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svejedno je. Naime, pinovi na EPS kabelu su oblkovani tako da idu u točno određene utore na EPS priključku na ploči. Ako su proizvođači tako napravili sigurno neće biti problema.
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
U principu nećeš imati problema. No nikako ti ne bi preporučio daljnje overclockiranje procesora i podizanje njegovog radnog napona. Ako bi se pak upuštao u te vode tada savjetujem nabavku napajanja koje posjeduje 8pin EPS naponski konektor.
![]() |
![]() |
#17 |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Isprike na dizanju stare teme ali treba mi EPS 8 Pin Power Extension Cable, pa ako je netko kupovao ili zna gdje toga ima, neka mi pomogne. Novojajceko i eBay nema shiping preko bare a Nabava.net mi nista ne nalazi. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma ima i shippinga preko bare, treba malo bolje potražit ![]() http://shop.ebay.com/i.html?_kw=8%20...&_stpos=&gbr=1
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
http://stores.ebay.com/PC-Parts-Plus...&_stpos=&gbr=1 evo svih velicina i boja ![]() edit: kolega bio brzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Plebium
|
Citiraj:
Bolestan sam ko' pas, odustajem od potrage dok se gripa ne smiri.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
u istoj situaciji bio nedavno na kraju sam kupio Power Extension Cable 24-pin i malo se poigrao sa nozem jer mi se nije dalo cekati da dode izvana nije najljepse rjesenje, ali radi... teoretski mozes dobiti 3 x 8-pin extension od jednog ovog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Unaprijed isprike ako je već negdje moje pitanje objašnjeno, ali nisam uspio naći nigdje odgovor. Naime imam matičnu:asrock 890fx deluxe 4 i napajanje LC Power 550W. Matična na sebi ima 8 pin konektor, a napajanje nema. Napajanje ima 6+2 konektor, ali koliko znam to je grafičke , pa me zanima da li bi taj konektor bio dobar za matičnu ili bi mogla raditi sa samo 4 pinskim(ili se mogu dva njih staviti). Ili bi možda bilo najbolje kupiti molex to 8 pin konektor? Procesor je Phenom II x2 555BE Pomognite noobu da ne zezne ![]() ![]() Unaprijed hvala Zadnje izmijenjeno od: Nm4st3r. 18.01.2011. u 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne možeš koristit PCIe naponski konektor na mjestu EPS konektora. 1) neće ući 2) pinout je skroz drugačiji http://www.playtool.com/pages/psucon...onnectors.html No koliko ja vidim to napajanje ima 8pin EPS (4+4pin)
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |