|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ko to tamo drči?
Evo od kako je zahladilo, nesto u kucistu mi neprestano zuji... Pretpostavljao sam uvijek da je ventilator na napajanju. Znalo se tu onda kad baš dopizdi to zujadnje i lupiti šakom odozgo na kraju kućišta gdje je napajanje i onda neko vrijeme milina... Ali nije to nacni... I meni otpadne ruka, a i kompu nije svejedno ![]() Sad sve više nešto drči, ubija u glavu, imam osjecaj da ce explodirat sve... Zna li netko gdje je tu točni problem i riješenje istoga?
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
stavi napajanje izvan kompa neko vrijeme pa češ bolje vidjet jel ono uzrok kad počne drčat (što god to značilo). ak nije u njemu, provjeri ostale ventove po matičnoj (northbridge, cpu, grafa...) u principu il je do nekog venta il ti je neš labavo al rekao si da si sve pošarafio pa to otpada. možda je i do dvd drajva...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
šta bi moglo biti do dvd drajva... umoran sam, cijeli dan imo predavanja, pa pogledam ovo sto si mi reko i kako si mi reko sutra oko podneva i javim se... tnx ![]() btw: Drči=proizvodi čudne zvukove, prede, trese... ma znaš ![]()
![]() |
#4 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
kad počne drečar zaustavi vent od napajanja ili od onoga što mislish da dreči... pogledaj si jesu ti šarafici na kučištu zašarafljeni kak trea...vibracie...itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Šarafi pošarafljeni, evo provjerio... I odvojio napajanja sa strane i čujem kako ventilator(i) unutra bruje (zuje/drče) jako... E sad ne znam da li je to do starosti (komp mi je star cca 4 godine), ili do ove promjene temperature...
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zbog starosti su se potrošili ležaji u motoru. Možda pomogne podmazivanje, al svakako se pripremi na zamjenu ili ventova ili cijelog napajanja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Oćel' to bit komplicirano? ![]() Davno sam jedno staor napajanje rastavio doslovce u djelove, pa nikad nije proradilo... Bojim se da ne bi nešt **ebo ![]() Gledam nova napajanja, nisu bas tako jeftina.
![]() |
#10 |
Premium
|
hehehe, izgleda da znam ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
riknio mi onaj ventilator pozadinski sto gleda iz strasnjeg dijela kucista... i sad ne zuji... koja milina radit ![]() jedino me pati sto se puno zagrijava... kolko je vjerojatnost da mi unutra nest pregori ili da se nest dogodi?
![]() |
#13 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Citiraj:
Poslao sam nazad u radnju gde sam ga kupio i oni su ga poslali kod servisera koji je vratio nazad napajanje sa pitanjem u čemu je problem kada je sve OK! Montirao sam ga nazad na kućište ali ista pesma, i dalje zuji, evo i sad opet mi zuji dok ovo tipkam, inače zuji mi povremeno sa vremena na vreme - ne uvek! Rasturio sam ga očistio od prašine i ostalih nečistoća, pritegao šrafiće ali ne vredi, zuji li zuji! Vent mi je sasvim OK koliko sam video i ono mi je od 120 mm. Inače je reč o Chieftec 350 W.: hitthewa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Samo da ne zazalis kaj nisi na vrijeme promjenio napajanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
ja imam isti problem... strasno drči unutar kucista... ispuho sam prasinu par puta al ne pomaze... staro napajanje dok sam imao isto je tako bilo... sad kad sam kupio novo sve i dalje po starom... ja to rjesim tako da kad ga upalim pricekam 5min da drči i onda da malo lupim sastrane i stane... ja mislim da je to do starosti HD diska-.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otvori kutije i vidi šta drči. Olovkom zaustavljaj ventove sve dok ne ustanoviš izvor buke.
![]() |
#17 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|