|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Dell optiplex745 i HD4550
Problem Zna li netko da li ovo dvoje hoce skupa raditi Zbog kucista mora biti low profile graficka , pa odnos ulozeno dobiveno sam kupio Ati radeon HD 4550 ( http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=209 ) to je ova kartica. Podesavao u BIOS-u redom default, ono sto znam kako treba biti, do sistema biosa nacinom eliminacije (kombiniranja) Dell optiplex 745 ( http://www.dell.com/content/products...dfb&~ck=anavml ) verzija sa Pentium D945 U dell-u je napajanje 280W i bas i nema nacina zamjeniti ga zbog specificnih dimenzija. Zakljucak : slike nema ni na vga ni na DVI Vjerujem da sam nabrojio sve potrebno za razmatranje, pitam ovdje kao zadnju soluciju . Sljedeca je da mi fali samo MBO 775 i presloziti pilu , jedino mi zao sto bas i nije neka kartica za te novce ako ide u normalno kuciste. Dobrodosla svaka ideja ili kombinacija (Komp je slozen za klinca i sva sreca da moji nisu nestrpljivi i dosadni ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Jesi probao iskljuciti on board vga na maticnoj prije nego sto si ubacio novu? Mozes i probati sa update-om biosa. Zadnje izmijenjeno od: SaleFFS. 13.01.2011. u 10:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Sve sam po tom pitanju probao EDIT: jedino nisam stigao, to cu pokusati danas , piknuti karticu u drugi komp da provjerim ispravnost bez obzira sto je nova |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Drugi komp, graficka ispravna Ideje ili znanje iz iskustva konkretne kombinacije dobrodosle |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Prije bih rekao da u pitanju nekompatibilnost (jer sam medju ostalim vodio racuna da bude pasivni hladnjak i da sto manje trosi) , ako stignem danas staviti cu izvana drugo napajanje imam tu nekakav chiftec 450W Edit: Postoji li ovdje nacin pristupiti trznici osim nabijanjem postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovo drugo da imam namjeru nabijati (ne pametne) postove ne bih koristio EDIT ![]() EDIT: jos jedan detalj zaboravih, kad piknem HD4550 unutra onda ne radi ni grafika onBoard Zadnje izmijenjeno od: mr_hanky. 13.01.2011. u 15:16. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo ti kažem kak se inače ponašaju jer sam mijenjao dosta kartica na 745... nije napajanje sigurno, ne moraš se ni truditi oko toga. provjeri karticu i ak radi, bojim se da si žrtva nekompatibilnosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
nekompatibilnost vrlo vjerojatno , bios je zadnji koji sam nasao, ako nije problem reci koje si kartice trpao unutra (bez obzira na to jos cu se poigrati sa ovom kombinacijom, ali sam sve vise siguran da cu u nabavku mbo775 i preslagivanje jer ovaj nema ide kontroler sto bi mi bilo dobro ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda trebaš u BIOS-u promijenti stavku onboard grafe tj. staviti da nije više ona glavna već ta koja se nalati u pci-e utoru.
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Flashaj bios na najnoviju noviju verziju, možda pogmogne DELL Inc. BIOS RELEASE NOTES Copyright 2010 Dell Inc. All rights reserved. ***************************************************************************** System: OptiPlex 745 Version: 2.6.4 Release Date: 01/03/2010 ***************************************************************************** 1.Enhanced the method of smart card support EDIT: a sad tek vidim da si to isto isprobao i da ti je napajanje 280W, mislim da ti je to glavni razlog zašto ne radi! System Requirements –300 Watt or greater power supply (350 Watt for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) is recommended.Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSU for a list of Certified products EDIT; Vidio sam negdje na stranom forumu da frajer prodaje isti taj komp samo onaj model sa normalnim kučištem koji ima napajanje od 305W, tako da kompatibilnost nije u pitanju, već napajanje! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.01.2011. u 19:37. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
nesipravnost smo isključili budući da je čovjek probao ba drugom kompjuteru, nekompatibilnost to je sad već diskutabilno http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.01.2011. u 16:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
gle taj stroj ima 280w napajanje, u turbo mega loadu ne guta više od 100w (vjerovatno sam i puno reko). može biti napajanje, ali nekompatibilnost, snaga nije sigurno. p.s. smiri malo double postanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hmm kad se vec spominje nova ploca i sve to.. Sta brendnejm masine nemaju drugaciji raspored zica na ATX connectoru od PSU-a? Mislim da ne bi bilo nekih nejasnoca kasnije, ili da se ne bi cudio da ne radi? (ako grijesim nek me neko ispravi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Sve procitao Nisam stigao , sutra cu probati sa jacim napajanjem , zice sam sad pogledao klasika atx 24pin , boje su uredu (crvene i zute su na svom mjestu) bijelog dima nece biti. U bios-u ima nekakva error lista , vidi se kad sam reset bios , kad sam vadio bios bateriju, i vidi se OUT OF RANGE za koje pretpostavljam da se ticu pikanja kartice unutra. Sto se tice biosa ima situacija kad ga treba spustati, u ovom je zadnji bios 2.6.4. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nema veze da li je na automatic ili IGP-kad se stavi druga grafa odmah dobiješ obavijest pri postu. Kod mene je 3470 i radi normalno.
![]() |
#26 |
Registered User
|
Probao i sa napajanjem stvar ne radi , komp se upali ali nema slike ni na VGAonboard, ni na dvi na kartici ni na vga na kartici (naravno pokusao i izmedju gasiti racunalo), windoze se do kraja dignu monitor nista, iskopcao disk ...... ma ne da mi se vise nabrajati ![]() Dok ne preslozim ako ima jos koja ideja probat cu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sutra bih trebao rjesiti, nasao sam "donora" mbo775 po prihvatljivoj cjeni, javiti ce mi koja je ploca (ne da mi se bilo sta slagati) jos ako bude srece da ovu HD 4550 zamjenim za nesto bolje jer mi sad vise nije bitno lowprofile i pasivni hladnjak, od napajanja imam chiftec450W i MS 550w, kuciste imam, disk, mem, proc, dvd prebacujem iz dell-a i jos jedan pata 160 disk koji nece sjediti nezaposlen u ladici. poz MBO Asus P5ND2 sa ovim zavrsavam ovu pricu Zahvaljujem na odgovorima Poz Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 17.01.2011. u 23:47. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|