|
![]() |
#1 |
Guest
|
Gdje kupiti DVI-HDMI adapter (a da propušta zvuk)?
Pozdrav ekipa! Fakat nisam imao blage veze di da stavim, a glupo mi je bilo ili pod ati ili nvidia. Gdje ima u ZG za kupiti taj adapterčić? Ja sam svoj dobio uz kartulju, a frenda to uzasno hebe, a na pol mjesta mu neznaju reci prodavaci (nis cudno), a u chipoteci su ga zaje... (nis cudno). Isprike na podforumu ak ima bolje mjesto nek se prebaci! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Što se propuštanja zvuka tiče pogledaj si ovaj thread: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138722
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Sve ce ici u prodaju uskoro posto mi se skupila hrpa kablova kod kuce, a ne trebaju mipa mi sibni PM ako ce ti frend to trebat. Tocnije, ovo imam: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=200.600.048 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
Znaci taj jeftinjara kabel funkcionira (ima sve pinove), super. Kaj se tice Bandridge-a. Uzeo bi ga kad bi dijelili besplatnu gajbu uz njega ![]() Frend bas nema srece. Kupio XFX 4890 i nije ni uz nju dobio, a ja dobio uz 4850 i jos uz monitor dobio 2 metra kabel kaj ima sve pinove. Nes srece Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo da i ja uskočim u temu. Obzirom da je na nagovor upao onaj zamzung LCD 32B530 trebalo je to spojit sa kompom (AH3450 sa VGA + DVI + HDMI). VGA kabelom radi, HDMI kabelom NE radi, jedino preostalo koristit ovdje traženi DVI - HDMI adapter. I s njim radi kao sat, uključujući zvuk. Jučer sam istražio po netu i zaključak je da ako se želi prenjeti i zvuk treba biti adapter sive boje (mada mrzim ovakav "opis"), baš takav je ustupljen. Hvala Joke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Ako može mala rekapitulacija,grafička je Ati HD3870,TV je panny 37X10...naravno sa grafičkom nisam dobio DVI-HDMI adapter pa znači ako može potvrda koji od ovih adaptera ili još bolje već gotovih kabela propušta zvuk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Moj savjet ti je da prvo pogledas da li ti DVI izlaz ima mogucnost audio izlaza, jer vecina takvih kartica bez HDMI-a na sebi nemaju takvu mogucnost. Ako ti u specifikacijama graficke nema integrirane zvucne kartice onda ti djaba i taj adapter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2735 pa pod točkom 7. sve piše...samo su tudumi isporučivali 2 dvi-vga adaptera...kao opcionalno se može kupit,samo neznam di. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Ajmo ovak da pitam jednom za svagda. Ako je adapter DVI(M) - HDMI (Ž), a DVI strana ima 24+1 pin, onda propušta, a ako je 18+1 ne propušta. Dal netko zna jel ima neka još caka osim toga, pošto mi se ovo jedino čini logično da stvar funkcioniše samo kada je 24+1 pin zbog: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface http://en.wikipedia.org/wiki/File:DV...tor_Pinout.svg |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Da ne otvaram novu temu,trebao bih poslati sliku i zvuk preko hdmi kabela posto imam LCD TV hocu li moc preko ovog kabela http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=200.600.113 i imam Logitech x-530 zvučnike pa bi i preko njih slao zvuk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim da ti to neće ići zbog grafe. Nisam baš 100% siguran, ali mislim da nvidia grafe ne puštaju zvuk preko DVI-ja. Za razliku od njih, ATI to ima odavno. Sa ATI grafama se dobije DVI->HDMI adapter i onda se običnim HDMI kabelom spoji na TV.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
sto onda da napravim a da dobijem zvuk??ili mi je najbolje da mi samo pusta sliku a da zvuk dobijam preko svojih PC zvučnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
dobro a jesi s karticom dobio i jos jedan mali spdif kablic. uglavnom trebal si ga dobit jer nvidia nema integriran zvuk na grafulji negu vuc sa maticne, dakle doticni kablic zastekaj u za to predvidjeno mjesto na grafulji, a drugi kraj na maticnoj... inace kad sve druge opcije ne uspiju, procitaj user manual str.11 ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Pogledaj na eBayu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
črna jetra
|
otidji u neki pc shop, trebali bi imat tih điđa miđa za par kn... najvjerovatnije nema na cjeniku al uvijek ostane od sklapanja konfi i reklamacija...
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja isprobao dosta tih adaptera i kablova na mojoj ATI 4890 i sa nijednom kombinacijom nisam uspio dobiti zvuk,isprobao sam DVI>HDMI adapter pa HDMI kabel (adapteri su bili sa svim pinovima,pa sam probao sa adapterima koji nemaju sve pinove),takodjer sam probao i gotove kablove DVI>HDMI i opet nisam dobio zvuk. Na kraju sam tu na trznici kupio original adapter i zvuk je odmah proradio. Moram na kraju napomenuti,koliko sam uspio naci na netu izgleda da pojedini adapteri ne radi na svim serijama, na primjer adapter za 4xxx seriju radi na 3xxx i na 5xxx serijama ali ne radi na serijama 2xxx, tako da pazite sto kupujete.
![]() |
#24 |
Premium
|
Sa ATI grafama obično dolazi sive boje http://www.totalsolutions.com.ba/Web...9be8424cb9.jpg
![]() |
#25 |
črna jetra
|
evo link al daj postavi pitanje tam na nvidia podforumu il nek ti netko sa nvidia grafom odgocori, mozda pase neki drugi kablic koji imas doma... mislim da je to obicni 2 pinski kablic, pa bi teoretski trebalo radit, mozes i provjerit na grafulji... tu ti bas nemrem pomoc jer imam samo ati... nvidiu imal 2 dana i prodal ju, jbga naucen na ovo ![]()
![]() |
#26 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ma, ja ga napravio za 8800GT koja je imala HDMI, i naravno homemade spdif sa maticne na graficku sljaka ko' veliki. posluzile dvije zice sa front panela nekog kucista sto sam imao, sa jedne i druge strane oba jednaka konektora, te pase ko' saliveno i na maticnu i na graficku. jedino sto trebas obratiti pozornost sto je +, sto - na kabelu kod spajanja. inace, jeste vi sigurni da covjeka dobro savjetujete? ok, dobit ce zvuk na DVI, ali hoce li raditi preko adaptera? teoretski je isti shit kao kod atija koji to ima napravljeno iz kutije (HDMI), no samo pitam jer bi se onda moglo svasta iskombinirati ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Snađi se malo, za željeno ti može poslužit i kakav stari kabelić za cd audio (onaj kojim se spajao cd-rom na zvučnu ili mobo). Ako treba samo "presložiš" žice / pinove u konektoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() kao sto kaze nikky, audio kabel sto je prije bila obavezna oprema od optike (citaj; cdrom) do maticne je jako dobra solucija. jedino sto ti eventualno moze praviti problem su ova dva konektora, no njih isto imas sa starih kucista. malo pronjuskaj po servisima po splitu, ja u sisku imam jednu pravu trgovinu (velicine ~10 x 6 m) gdje mogu sva ovakva sranja naci. ja ih imam svoje mislim, samo kazem da tebi nece biti bed to sklepati sam ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|