Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2010., 21:03   #1
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Outlook, mail i open with..

Imam sljedeći problem:
Na računalu su instalirani windows xp, korišten je outlook koji dolazi s windowsima i sve je bilo ok. Kada se iz outlooka exportirao mail recimo na desktop ili u neki folder za backup ponovno kada bi se kliknulo na njega bi se otvarao u outlooku. Dakle exportiram ga iz outlooka na desktop/stick/prijenosni HDD i kada ga zelim pogledati..samo dvoklik na taj mail i otvori se u outlooku.

E sada je došao problem.
Na te windowse instaliran je novi Office s njegovim outlookom, Office Outlook je preouzeo baratanje mailovima, no to se vlasnici nije svidjelo, office je maknut no sada mailove više ne otvara u windows outlooku..a kada se ide na open with>outlook express..otvara samo outlook express a ne i mail.

Dakle kako da otvorim sačuvani mail u outlook-u (iako je default mail klient, neće da preuzme baratanje mailovima).
Trebalo bi uputiti file>open with na određeni program no neznam zašto ne želi otvoriti kada linkam direktno na exe file od outlooka..

Ispričavam se na zbrčkanom pitanju ali neznam kako ovo srediti.
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 11:54   #2
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kao prvo, Windowsi XP su dolazili s Outlook expresom gdje su mailovi bekapirani s dbx. ekstenzijom a Outlook kao sastavni dio Officea, koristi pst. ekstenziju i inkompatibilno je sa starim Outlook expresom. Probaj ovako : Outlook / open / import / export to a file / comma separated values (Windows) pa to negdje sejvaj, možda to kasnije možeš sejvati u dbx. format. Možeš probati i s ovime : http://www.dbxconverter.com/
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2010., 14:01   #3
Mortimer
Premium

Datum registracije: Sep 2007
No, zašto bi Outlook (iz Office-a) prilikom importiranja i postavljanja sebe kao defaultnog programa za mail izbrisao datoteku koju je kreirao Outlook Express?

To mi izgleda krajnje glupo (iako je moguće da bi Microsoftov proizvod takvo što napravio...).

Prije će biti da ta datoteka (s ekstenzijom dbx) nije aktivna, tj. linkana prema Outlook Expressu...

Znači, Brown Acid, pokreni search za dbx datoteku, nakon toga će sve biti jasnije...
Mortimer je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 14:56   #4
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Krivo ste me shvatili..mene interesira kako da sredim da outlook express otvara ponovno mailove u *.eml formatu
Staro 01.12.2010., 17:23   #5
Mortimer
Premium

Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Krivo ste me shvatili..mene interesira kako da sredim da outlook express otvara ponovno mailove u *.eml formatu
Ako su ti datoteke (koje inače 'u paketu' Outlook Express drži u dbx datoteci) već izdvojeno i pojedinačno snimljene u eml formatu, a dvostruki klik na eml sada ne pokreće Outlook Express, onda stisni desni klik, odaberi opciju 'Open With' i selektiraj Outlook Express kao program koji otvara taj format po defaultu. Uključi (selektiraj) i dodatnu opciju 'Always use the selected program tu open this kind of file'.
Ukoliko ti (nekim čudom) u popisu Windowsi ne nude Outlook Express, možeš upotrijebiti opciju 'Browse'... izvršna datoteka se zove msimn.exe, a obično se nalazi u direktoriju Outlook Express, a koji se nalazi u Program Files.

Znači, uobičajena putanja može biti npr.:
C:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe
Staro 01.12.2010., 19:30   #6
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Citiraj:
Autor Mortimer Pregled postova
Ako su ti datoteke (koje inače 'u paketu' Outlook Express drži u dbx datoteci) već izdvojeno i pojedinačno snimljene u eml formatu, a dvostruki klik na eml sada ne pokreće Outlook Express, onda stisni desni klik, odaberi opciju 'Open With' i selektiraj Outlook Express kao program koji otvara taj format po defaultu. Uključi (selektiraj) i dodatnu opciju 'Always use the selected program tu open this kind of file'.
Ukoliko ti (nekim čudom) u popisu Windowsi ne nude Outlook Express, možeš upotrijebiti opciju 'Browse'... izvršna datoteka se zove msimn.exe, a obično se nalazi u direktoriju Outlook Express, a koji se nalazi u Program Files.

Znači, uobičajena putanja može biti npr.:
C:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe

To sam spomenuo u prvom postu..kada označim *.eml fileove da ih otvara (open with) s outlookom onda otvori outlook ali taj mail kao mail..ne.
Staro 01.12.2010., 22:04   #7
Mortimer
Premium

Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
To sam spomenuo u prvom postu..kada označim *.eml fileove da ih otvara (open with) s outlookom onda otvori outlook ali taj mail kao mail..ne.
Onda se radi o nekom 'poremećaju' sustava. Možda bi pomoglo deinstaliranje, pa ponovno instaliranje Outlook Expressa... Imao sam situacija analognih ovoj, ali kod nekih drugih programa, kada je to pomoglo...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno