Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2010., 10:17   #1
DEfragmenter
Registered User
Moj komp

DEfragmenter's Avatar

Datum registracije: May 2010
Zaražen ctfmon.exe i još štošta

Pozdrav svima! Ispričat ću sve što mi se dogodilo u nedjelju.

Kompjuter skeniram barem jedanput tjedno. U subotu mi je komp. bio proskeniran i čist od bilo kakve gamadi. Od tog zadnjeg skeniranja do nedjelje na kompu nije ništa rađeno osim igranja Simsa 3 (original) i jedne prastare igre. Ne trebam ni spominjati da nisam ništa download-ao, a kamoli bilo što novo instalirao. Ali, router je bio upaljen i to nedjeljno jutro mi je susjed sa kata bio na internetu. A ja sam svoj Comodo stavio na game mode i išao se igrati (singleplayer, naravno!). Nakon par sati sam ugasio komp.

Dođem ja na komp predvečer, kad ono... Comodo skače čim su se Windowsi podigli: ctfmon.exe Trojan Win32.Paradropper. Misleći da se radi o lažnoj uzbuni (kakve Comodo često pravi), označim Ignore i stavim ctfmon.exe u Trusted files, budući da je to normalan proces koji je vječno aktivan. Ali Comodo nakon restarta ponovno skače na isto. Potražio sam taj ctfmon u System32 folderu i vidio da mi je promijenio izgled (umjesto blokića sa olovčicom bio je prazni bijeli prozor).
Stavio sam Comodo na skeniranje i našao mi je Trojan Win32.Buzus.tony@139171142 pod točkom vraćanja. To sam izbrisao, isključio system restore, ponovo uključio system restore, napravio svoju novu točku vraćanja, proskenirao i... čisto.

Pokrenuo Simse, simsi trzaju neviđeno, zvuk prekida kao da mi je do popodneva komp. ostario 5 godina. Slično je bilo sa svim novijim igrama, dakle, kao da mi se komp. usporio. Zauzeće procesora je normalno (uglavnom 0%). Odem ja spavati.

Dignem se u ponedjeljak (za dva sata moram na put). Stavim Spybot S&D na skeniranje. Našao mi je šest registry ključeva zaraženih Keylogger-om koji se odnose na ctfmon.exe.
Ja hoću izbrisati, a Spybot izbriše njih 5, a za posljednji kaže da moram restartati. Ja restartam, skeniranje se ponovno uključi i nije ni došlo do kraja, morao sam prekinuti i krenuti na put. Ali kad sam prekinuo, uspio sam baciti oko na ctfmon.exe koji je sada već normalno izgledao (blokić i olovka).

Dakle, što da radim kad se vratim? Što ako igre budu i dalje blokirale? Kako je moguće da dođe do takve promjene u par sati? U protekle tri godine mi se takvo što nikad nije dogodilo.

Hvala svima!
DEfragmenter je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2010., 11:04   #2
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Odvrti Malware bytes, on ocisti puno takvih gluposti, mislim da sam i ja imao nesto slicno sa ctfmon.exe i on mi je rijesio.

Oglas
Staro 07.12.2010., 14:47   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nakon Malwarea, odvrtis combofix i to je to..
Staro 07.12.2010., 16:23   #4
DEfragmenter
Registered User
Moj komp

DEfragmenter's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Nakon Malwarea, odvrtis combofix i to je to..
Hoću, hvala tebi i brodju (iz gornjeg posta).
DEfragmenter je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno