Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2005., 11:19   #1
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
HDD (or win) problem!

Logical driveF
Size
19 Gb (popularly 21 Gb)
Logical sectors41555872
Bytes per sector
512
Sectors per Cluster
32
Cluster size
16384
File system
FAT32
Number of copies of FAT
2
Sectors per FAT
10146
Start sector 
for FAT136
Start sector 
for FAT210182
Root DIR Sector
20328
Root DIR Cluster
2
2
-nd Cluster Start Sector20328
Ending Cluster
1297986
Media Descriptor
248
Root Entries
0
Heads
255
Hidden sectors
10917
Backup boot sector
6
Reserved sectors
36
FS Info sector
1
Sectors per track
63
File system version
0
SerialVolumeID
CC638D15
Volume Label
NO NAME 
-->
Evo ovako, imam Hard disk WD-ov HDD od 40GB, podijeljen naravno na dvije particije. Na prvoj (C) su mi bili Windowsi i naravno programčići i sl., ali eto igrom slučaja u zadnjih tjedan dna našao mi se na desktopu i pokoji jako važan dokument. Na drugoj (D) particiji su mi bili ono jako važni dokumenti, od mojih radova pa do mailova i sl.
Već duže vrijeme mi zna javljati ono "Unknown Hard Disk error" i onda lijepo - restart. Tako sam u četvrtak navečer radio nešto na kompu i izbaci mi blue screen sa tom porukom, ja restartiram i lijepo onaj ScanDisk od windowsa se pokrene. Ja ostavio da skenira, i zapeo mi na 55%, ostavio ja tako cijelu noć, probudim se ujutro i dalje na 55%, restartam i ponovno ostavim, prešao je svih 100% i onda jedno vrijeme čeka i sam se resetira. I tako stalno... Posudio sam od frenda jedna HDD od 8GB (IBM-ov) i instalirao na njega fresh Windowse. Nakon toga sma spojio i svoj HDD i prepoznao ga je u Windowsima. SAda sma imao Ci D particiju (sa ovog diska od frenda - 8GB), te Fi G particije (sa mojeg diska od 40GB). Na F particiji su mi sada oni sitni dokumenti (bivša C) a na G su mi ostali jako važni podaci (bivša D)...

Pokušavao sam neke podatke snimiti na CD medij, ili pak prebaciti sa mojeg HDD-a na ovaj od frenda no ne ide, javi mi nakon nekog vremena (pa čak i nekolicine prebačenih podataka) da ne može kopirati datoteke jer se javio neki Hard Disk error (točan message vam napišem ako bude bilo potrebno kada pokušam sljedeći puta jer ga ne znam napamet točno).

Sada mene zanima da li netko zna što mi je sa HDD-om, da li je on oštećen, ili je pak do instalacije windowsa?

Skinio sam neki program sa neta (disk investigator) i on mi je izbacio sljedece (možda vam pokoristi):

PHP kod:
Logical driveF
Size
19 Gb (popularly 21 Gb)
Logical sectors41555872
Bytes per sector
512
Sectors per Cluster
32
Cluster size
16384
File system
FAT32
Number of copies of FAT
2
Sectors per FAT
10146
Start sector 
for FAT136
Start sector 
for FAT210182
Root DIR Sector
20328
Root DIR Cluster
2
2
-nd Cluster Start Sector20328
Ending Cluster
1297986
Media Descriptor
248
Root Entries
0
Heads
255
Hidden sectors
10917
Backup boot sector
6
Reserved sectors
36
FS Info sector
1
Sectors per track
63
File system version
0
SerialVolumeID
CC638D15
Volume Label
NO NAME 
DiGi je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 11:45   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: HDD (or win) problem!

Citiraj:
Originally posted by DiGi
Već duže vrijeme mi zna javljati ono "Unknown Hard Disk error"
I ti, naravno, niti u jednom trenutku nisi ni pomisljao na backup? Ovo bi ti mogla biti (skupa) skola...

Pokusaj izbaviti podatke direktno iz DOSa, iako mi se cini da neces biti nesto posebno uspjesan.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 02.05.2005., 12:14   #3
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Naravno da imam backup(ove), ali nažalost tek tamo iza Uskrsa mi je zadnji... A nakon toga sam počeo raditi na 2-3 nova projekta, što za svoju dušu što za $$, a oni su mi eto igramo slučaja ostali na C disku, tako da ne mogu sada nikako to formatirati, jer sumi stvarno važni ti dokumenti.
Staro 02.05.2005., 12:27   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Lako je biti general poslije bitke i reći da je trebao raditi BackUp. Ako i nije znao, sada sigurno zna.

Mislim da će u čupanju toga biti uspješan EasyRecovery. Samo treba disk staviti u drugi komp. I to bi bilo bolje raditi sa njegove boot diskete a ne iz Windowsa. Mislim da će to čupnut većinu.

Ako bude uništenih fileova, dio se može popraviti sa programima tipa RAR recovery i sl. Word, Excel, Zip i neki drugi se popravljaju preko EasyRecovery.

Ako ne znaš što radiš, bolje nemoj. Budeš li silovao disk, sve će otići u nepovrat. Staro pravilo recovery-a. Bolje dati nekom tko to stvarno zna raditi.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 13:54   #5
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by DiGi
Naravno da imam backup(ove), ali nažalost tek tamo iza Uskrsa mi je zadnji... A nakon toga sam počeo raditi na 2-3 nova projekta, što za svoju dušu što za $$, a oni su mi eto igramo slučaja ostali na C disku, tako da ne mogu sada nikako to formatirati, jer sumi stvarno važni ti dokumenti.
Opravdanja nemas, barem ne sam za sebe, jer hej, tvoji su podatci na disku. Raditi projekte koji donose $ na umirucem disku od 40GB a:

a) ne raditi backup svakih 20 minuta
b) ne kupiti 80GB diska za 370kn

je, blago receno, stvarno smijesno. Pokusaj s raznim recovery programcicima (preporucam Spinrite , recimo)ili u krajnju ruku, pravac Infolab...

Programer
Staro 02.05.2005., 14:36   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
... ja moram biti baba tračara ali mislim da se lik zove gosp. Eškić ili ti InfoLAB bije glas da ako oni ne mogu "povratiti" podatke da se "pobrinu" da nitko drugi isto ne može da ne ispadnu oni nesposobni ... to je rekla kazala od ljudi kojima ipak ne vjerujem baš previše ali i ne griješe dušu baš prečesto pa samo malo upozorenje za svaki slučaj ukolio je to i istina ...
BackUP barem 1 mjesečno i poslije svakog obimnijeg posla pred završetkom ili ako je puno posla u poodmakloj fazi ... probaj i GetDataBack sa http://www.runtime.org

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 14:56   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
... ja moram biti baba tračara ali mislim da se lik zove gosp. Eškić ili ti InfoLAB bije glas da ako oni ne mogu "povratiti" podatke da se "pobrinu" da nitko drugi isto ne može da ne ispadnu oni nesposobni ...
Ako oni ne mogu popraviti, ne moze nitko u Hrvatskoj. Cak imaju i normalne cijene.

Programer
Staro 02.05.2005., 15:02   #8
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking khmm..

a da "buduci programer"(tm) ipak prepusti stvarcicu Dr Raku za par sekela, jer ako on nemre nekaj napraviti za bubinim hardicem, niti 3 infolaba ga nebuju skrpala...

kaj nije to jednostavno rjesenje tvojih muka,bar ako su ti podaci gore bas tooliko vazni kao sto pises? javi se Raku na PM i dogovori se s njim,on barem spasi tu i tam kak vih par Tb podataka sa sje.. hardova..

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 15:15   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by Bubba
Ako oni ne mogu popraviti, ne moze nitko u Hrvatskoj. Cak imaju i normalne cijene.
... kažem ne znam iz "prve" ruke sve je rekla kazala i nadam se da neću morat saznat iz "prve" ruke ... ja sam ih samo jednom kontaktirao za bateriju za Palm Vx (star i nekoristim ga više ali mi drag i dobar) pa je bilo 70 kn dijagnostika, ma briga me za dijagnostiku, jer vi meni možete zamjeniti bateriju u Palmu, 70 kn dijagnostika, ... alo si ti gluh jel ti znaš i možeš zamjeniti bateriju iz 100% ispravnog uređaja bateriju koja je izgubila kapacitet, 70 kn dijagnostika ... ma j*bi se ti i 70 kn dijagnostika jel znaš ili ne znaš i jel možeš ili ne ? Platit ću vam i dijagnostiku i sve samo jel vi to možete, znate i jel imate bateriju inače uređaj je ispravan ali je baterija izgubila kapacitet ... 70 kn dijagnostika ... ma znaš šta imam ja SONY ClieNR70 i njega koristim a ovo mi je reda radi i sam ću si zamjeniti jer Vi očito ne znate niti kako to izgleda niti nemate čime zamjeniti ... 70 kn dijagnostika mislim puko sam od smijeha ... ja njemu onda ništa on meni doviđenja a ja njemu 70 kn dijagnostika pošto to razumije Mislim kaj je tak teško reć nešto u stilu nismo pa ćemo vidjet, jesmo ali ne znamo da li je uređaj ispravan, ili tako nešto ... nego na svako pitanje odgovor dijagnostika 70 kn ... mislim nadam se valjda da im je posao bolji od odnosa sa javnošću i klijentelom ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2005., 19:10   #10
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Tnx svima...

btw: Nakon dužeg, ili bolje rečeno jako dugog vremena su mi uletili neki poslići sa rokovima za ovaj mjesec (sredina i kraj), i ja ono počnem taman raditi na backupu starom tjedan-dva, ništa se novo nije događalo do tada, smo surf i isprobavanje ADSL-a ... I taman tada počnem raditi nešto meni bitno i nešto što donosi $, kad ono puf! Kud sam na klinac još poslao klijentu (jednom od tih poslića) probnu verziju rada i on je rekao da baš to traži, uz neke sitne preinake. Sada bi mi bed bilo krenuti od NULE (brojkom 0), pa da mi je makar spasiti nekako tih 50tak MB-a sa C i onda ako Bog da formatirati or votevr ostatak i to je to...

Tnx još jendom svima, znam da sam i ja kriv zbog backupa, ali nedostatak novca za Cdeje čini svoje ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno