|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
HDD (or win) problem!
Logical drive: F
Evo ovako, imam Hard disk WD-ov HDD od 40GB, podijeljen naravno na dvije particije. Na prvoj (C) su mi bili Windowsi i naravno programčići i sl., ali eto igrom slučaja u zadnjih tjedan dna našao mi se na desktopu i pokoji jako važan dokument. Na drugoj (D) particiji su mi bili ono jako važni dokumenti, od mojih radova pa do mailova i sl.
Već duže vrijeme mi zna javljati ono "Unknown Hard Disk error" i onda lijepo - restart. Tako sam u četvrtak navečer radio nešto na kompu i izbaci mi blue screen sa tom porukom, ja restartiram i lijepo onaj ScanDisk od windowsa se pokrene. Ja ostavio da skenira, i zapeo mi na 55%, ostavio ja tako cijelu noć, probudim se ujutro i dalje na 55%, restartam i ponovno ostavim, prešao je svih 100% i onda jedno vrijeme čeka i sam se resetira. I tako stalno... Posudio sam od frenda jedna HDD od 8GB (IBM-ov) i instalirao na njega fresh Windowse. Nakon toga sma spojio i svoj HDD i prepoznao ga je u Windowsima. SAda sma imao Ci D particiju (sa ovog diska od frenda - 8GB), te Fi G particije (sa mojeg diska od 40GB). Na F particiji su mi sada oni sitni dokumenti (bivša C) a na G su mi ostali jako važni podaci (bivša D)... Pokušavao sam neke podatke snimiti na CD medij, ili pak prebaciti sa mojeg HDD-a na ovaj od frenda no ne ide, javi mi nakon nekog vremena (pa čak i nekolicine prebačenih podataka) da ne može kopirati datoteke jer se javio neki Hard Disk error (točan message vam napišem ako bude bilo potrebno kada pokušam sljedeći puta jer ga ne znam napamet točno). Sada mene zanima da li netko zna što mi je sa HDD-om, da li je on oštećen, ili je pak do instalacije windowsa? Skinio sam neki program sa neta (disk investigator) i on mi je izbacio sljedece (možda vam pokoristi): PHP kod:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: HDD (or win) problem!
Citiraj:
Pokusaj izbaviti podatke direktno iz DOSa, iako mi se cini da neces biti nesto posebno uspjesan. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Naravno da imam backup(ove), ali nažalost tek tamo iza Uskrsa mi je zadnji... A nakon toga sam počeo raditi na 2-3 nova projekta, što za svoju dušu što za $$, a oni su mi eto igramo slučaja ostali na C disku, tako da ne mogu sada nikako to formatirati, jer sumi stvarno važni ti dokumenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Lako je biti general poslije bitke i reći da je trebao raditi BackUp. Ako i nije znao, sada sigurno zna. Mislim da će u čupanju toga biti uspješan EasyRecovery. Samo treba disk staviti u drugi komp. I to bi bilo bolje raditi sa njegove boot diskete a ne iz Windowsa. Mislim da će to čupnut većinu. Ako bude uništenih fileova, dio se može popraviti sa programima tipa RAR recovery i sl. Word, Excel, Zip i neki drugi se popravljaju preko EasyRecovery. Ako ne znaš što radiš, bolje nemoj. Budeš li silovao disk, sve će otići u nepovrat. Staro pravilo recovery-a. Bolje dati nekom tko to stvarno zna raditi.
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
a) ne raditi backup svakih 20 minuta b) ne kupiti 80GB diska za 370kn je, blago receno, stvarno smijesno. Pokusaj s raznim recovery programcicima (preporucam Spinrite , recimo)ili u krajnju ruku, pravac Infolab...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
... ja moram biti baba tračara ![]() BackUP barem 1 mjesečno i poslije svakog obimnijeg posla pred završetkom ili ako je puno posla u poodmakloj fazi ... probaj i GetDataBack sa http://www.runtime.org
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() a da "buduci programer"(tm) ipak prepusti stvarcicu Dr Raku za par sekela, jer ako on nemre nekaj napraviti za bubinim hardicem, niti 3 infolaba ga nebuju skrpala... kaj nije to jednostavno rjesenje tvojih muka,bar ako su ti podaci gore bas tooliko vazni kao sto pises? javi se Raku na PM i dogovori se s njim,on barem spasi tu i tam kak vih par Tb podataka sa sje.. hardova.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Tnx svima... btw: Nakon dužeg, ili bolje rečeno jako dugog vremena su mi uletili neki poslići sa rokovima za ovaj mjesec (sredina i kraj), i ja ono počnem taman raditi na backupu starom tjedan-dva, ništa se novo nije događalo do tada, smo surf i isprobavanje ADSL-a ![]() Tnx još jendom svima, znam da sam i ja kriv zbog backupa, ali nedostatak novca za Cdeje čini svoje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|