Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2010., 14:34   #1
isvaljek
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Seagate 7200.12 1 TB - Reallocated Sectors

Radi se o 1TB Seagate 7200.12. Otprilike svakih 7 dana se pojavi jedan dodatni reallocated sector u CrystalDiskInfo i sličnim programima.
Trenutno je na 13 heksadecimalno što je još uvijek ispod 36 koliki je threshold za taj disk, pa me zanima da li ima šanse da mi priznaju to na servisu ili moram čekati da se pređe granica pa da smart sam pocrveni, pa tek onda mogu nositi na servis?
Pitam jer mi je to trenutno data disk, pa mi nije svejedno makar radio bekapove svaki dan.
isvaljek je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 23:29   #2
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor isvaljek Pregled postova
Radi se o 1TB Seagate 7200.12. Otprilike svakih 7 dana se pojavi jedan dodatni reallocated sector u CrystalDiskInfo i sličnim programima.
Trenutno je na 13 heksadecimalno što je još uvijek ispod 36 koliki je threshold za taj disk, pa me zanima da li ima šanse da mi priznaju to na servisu ili moram čekati da se pređe granica pa da smart sam pocrveni, pa tek onda mogu nositi na servis?
Pitam jer mi je to trenutno data disk, pa mi nije svejedno makar radio bekapove svaki dan.
to je OK, dok se SMART ne javi. Čak je i tada OK, no tada imaš pravo na novi disk. do tada ništa.
a ako je taj data vrlo bitan, razmorti backupiranje na DVD medije i to u nekoliko kopija.
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2010., 09:33   #3
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Napravi backup i onda ga ubi
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 10:52   #4
Arsenal-fan
Mallosi
Moj komp

Arsenal-fan's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
-Evo da se i ja malo ubacim pojavili su mi se bad sektori na hard disku tocnije njih 23!
-disk je pod garancijom u adm-u jos 2 god ali kad pokrenem program hard disk sentinel izbaci mi ovu poruku:"There are 23 bad sectors on the disk surface.The contents of these sectors were mowed to the spare area.At this point,warranty raplecement of the disk is not yet possible,only if the health drops further."
Performance mi je na 100% a Health na 77%!
-pa me zanima dali ce mi onda priznati to pod garanciju?
Arsenal-fan je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 11:19   #5
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
meni je ADM uredno zamjenio disk zbog BS-a, čak nisam imao ni račun, samo onu njihovu nalju sa datumom. Ovim putem ih pohvaljujem
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 11:29   #6
Arsenal-fan
Mallosi
Moj komp

Arsenal-fan's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor MMI Pregled postova
meni je ADM uredno zamjenio disk zbog BS-a, čak nisam imao ni račun, samo onu njihovu nalju sa datumom. Ovim putem ih pohvaljujem
-a kak to ide kod njih npr. ako danas ostavim disk kod njih jer mi oni isti dan daju novi hard ili moram cekat neko vrijeme?
-ja kao dokumentaviju imam i njihov racun+jos sam isprinto rezultate testiranja za doticni disk...
Arsenal-fan je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 12:53   #7
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
ne, odmah, oni su trgovina a dilaju hardove od asbisa ili microlinea. oni im pošalju novi i jave ti na broj koji si ostavio. meni su riješili za 4-5 dana koliko se sjećam. ponesi i taj test, možda bude od koristi za brži postupak zamjene. Uglavnom OK su dečki, jednu gigabyte mbo sam predao ujutro u 9 a u 15h me zvalli da dodjem po drugu
MMI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno