|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Projekt za faks
Trebam ideje proizvoda koji jos nije izmisljen ili poboljsavanje nekog postojeceg proizvoda, stroja, naprave, mehanizma, konstrukcije sve vezano uz strojarstvo. Što luđe to bolje. Nešto što vas muči u životu i razmišljali ste kako to poboljšat dodati nešto, izmislit nekakav novi alat za radit pa bacajte ideje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Vjetroagregat koji (umjesto da proizvodi struju) komprimira zrak u spremnik. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Yeeepiyaye
|
@generic čemu bi točno ovaj vjetroagregat služio ![]() @dawar hehe ne toliko lude ideje, dobro je ovdje, šta i ti studiraš nešto slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ili ideja da se napravi elektrana koja skuplja munje i tu ogromnu električnu energiju smanji da se može upotrijebiti u gradovima, e tu bi postao milijarder da to napraviš... BTW studiram na FSBu u ZG, zasad je ok(tek sam brucoš), planiram energetiku upisat no svi mi kažu nemoj, preteško je... Koji si ti smjer?
![]() |
![]() |
#7 |
Yeeepiyaye
|
@ dawar hehe samo neke elektrane to mi je malo previše. Ja i moj team zasad imamo ideju kao robot/platforma za prevozenje materijala u halama. Izgleda slicno onim robotskim usisavačima, ali to je isto sam ideja. Energetika je super smjer, isplativo mislim cak najisplativije ali da je tesko je, fludi termodinamika, toplinska postrojenja uf. Kod nas jos nema smjer energetika iako sad rade nesto na tome da ga otvore. Ja sam četvrta godina smjer kontruiranje i razvoj prozvoda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Pa te robote čak i ne bi bio neki ogroman problem napraviti, pogotovo snalaženje u skladištu nije danas problem, svaki artikl ima neki RFID čip i lako ga robot prepozna, napraviš neku ruku i kotače, programiraš mu rutu i to je to ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ovo što sam napisao ima neke sličnosti s Dawarovim. Pitao si čemu bi to služilo, za velika industrijska postrojenja koja imaju uređaje koji rade na komprimirani zrak. Druga opcija je da vjetroagregat pumpa vodu na višu razinu (kao reverzibilne hidroelektrane, samo što bi ovdje vodu pompao vjetar). Problem vjetroelektrana je što ne daju konstantnu snagu i gubici pri pretvorbi (ispravljač/inverter). Dodatni problem je i brzina vjetra koja za nazivnu snagu mora biti barem 10-15 m/s, a ovo bi bili manji vjetrokompresori za manje brzine vjetra. edit: Btw., imaš i malih motora na komprimirani zrak (npr. onaj Di Pietrov - http://www.engineair.com.au/airmotor.htm) pa bi oni mogli pogoniti ove tvoje robote. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yeeepiyaye
|
To mi je malo previse s time da taj proizvod moram izmodelirat u 3d softwareu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
evo mene oduvijek fasciniralo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Bh_qn62zny0 al nemogu nigdje nac nacrt kako bih napravio to, ili nes slicno... slobodno ga i poboljsas.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Neku vrstu amortizera koji prilikom upadanja u neke rupe, apsorbiraju udarac i pretvaraju u energiju(neku vrstu) i daju autu. To mi je nekako teoretski moguce ![]()
Bez linkova i reklama u sigu. Zadnje izmijenjeno od: RAMONES. 17.11.2010. u 22:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|