|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Retail (BOX) procesori i stock hladnjaci?
Da li hladnjaci koji dolaze u BOX pakiranju su dostatni za normalno koristenje bez overclockanja ? Znaci za igrice i svakodnevno koristenje... konkretno za neki i5 "slabiji" proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Uglavnom jesu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
a jel to pametno ? ![]() kolko su glasni ti ventovi ? nisam nikad uopce razmisljao o kupnji boxanog proca jer sam se bojao da kad zaigram duze vrijeme igricu da bu se sve otislo kvragu ![]() neznam kak je danas s tim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Za default takt ti je box hladnjak dovoljan, samo si još sredi protok zraka u kućištu. A bučniji u pravilu jesu, sad ovisi i što je tebi osobno ''bučno'' ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Stvarno bi proizvođači bili budale da daju hladnjak koji bi shebo proc. 90% ljudi ima box hladnjake. Mislim da čak možeš malo dignut frekvenciju ali podizanje napona proca dok je gore box hladnjak stvarno nije pametno.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ne mora biti! evo prije par dana sam kupio Xeon 5506 procesor BOX i dolazi u kutiji, ali bez hladnjaka ![]() to je prvi box koji sam vidio da dolazi bez hladnjaka. Jest da je za server, ali prijasnje serije BOX Xeona (E5420) su dolazile sa hladnjacima. Mozda nova politika Intela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Naravno da su dovoljni, čak i za max opterećenje sve dok su stock taktovi i naponi. Ne samo da 90% ljudi ima stock coolere nego ih većina nema pojma da se temperature mogu očitati, da se komp može pregrijati i da...zar procesor uopće treba hladnjak?? Nemoš vjerovat koliko zpravo ima ljudi koji nemaju pojma šta je u kompu, a da ne pričam o skidanju coolera i stavljanju drugog..to je već SF!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Sa serverskim procesorima u slučaju Intela postoje dvije situacije, procesor koji dolazi (u tankoj kutiji) bez hladnjaka i (u debljoj) kutiji u kojoj je hladnjak.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Tray verzije su bez hladnjaka. Ima i toga, no najcesce samo u veleprodaji. Btw kod reklamacije box hladnjaka treba donjeti i box cooler, kod traya tog nema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tray je u principu samo za OEM i ne bi se smjeli se prodavati u maloprodaji, no kako to biva kod nas ima svega. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Tray procesor nisam vidio već jako dugo u ponudi. zadnje je što sam vidio, bio je SanDeigo 4000+ tray u Info-Gami. Citiraj:
![]() khm khm... dakle, u slučaju da ti proc otegne papke, na reklamaciju moraš donijeti to sve kao BOX kojeg si kupio kao BOX. BOX znači da si dobio procesor, cooler, fensi ambalažu, sticker i knjižicu. da, trebao bi donijeti i cooler na reklamaciju, kao i BOX (kutiju tj. anbalažu). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
lurker
Datum registracije: Nov 2010
|
Koliko je kvalitetno ono rješenje termalne veze procesora i heatsinka kod i3 procesora? Dakle, u boxu ne dolazi termalna pasta nego s donje strane heatsinka postoje nekakva tri termalna bloka...neznam kako bih to opisao za one koji nisu vidjeli. Jer dok mi stigne Mugen 2 i dok se natjeram da to idem stavljati proći će barem još 7-8 dana...dotad sam na stock cooleru koji je jaaaako malešan i neuvjerljiv + što ima to neko čudno rješenje umjesto klasične paste. A to nisam smio maknuti prije montaže jer onda ode jamstvo, ako se nešto desi sa cpu-om onda se šalje komplet sve, i cpu i cooler zajedno s tom termalnom masom dolje. Ako je nema jer si ju skinuo - imaš problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
To su bile kao 3 debele linije na cooler nanesene? To je najnormalnija pasta gore nista drugo, mozes ti to mijenjat kolko te volja... Te u vecini slucajeva ces dobiti poboljsanje u vezi temperature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nikakvo jamstvo ne gubiš njenim uklanjanjem kad ćeš je ionako obrisat kad ćeš ponovo micat hladnjak sa procesora i čistit ga. A Core i3 se ni ne grije puno i box hladnjak ga sasvim pristojno hladi. IMHO nema potrebe za Mugenom jedino ako misliš poprilično dizat radni napon. Mogao si uzet i neki malo jeftiniji hladnjak.
![]() |
![]() |
#18 | |
lurker
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Šta se tiče Mugena, nije skup a naručio sam ga zato jer će biti tiši...za cca istu temperaturu će stock cooler vrtiti na 1000+ okretaja a Mugen će to isto odraditi na 500 okretaja ili čak manje. Čak se kladim da bi vjerojatno Mugen sa fanom na 200 okretaja držao otprilike istu temp kao stock heatsink na puno većim okretajima. Veći fan, manji okretaji, manje decibela...a iste temperature. I naravno, ako me ikad pukne pa odlučim dignut ga - samo ubrzam Mugena na neke normalne okretaje i dižem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vjerujem da Intela nije problem ohladiti sa stock hladnjacima za razliku od Amd-a znam da je off topic ali npr sa mojim x4 640 je dosao tako smjesan hladnjak da je to tuzno :-( Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Nije ni intel nista bolji... Ti cooleri su dovoljni za normalan 24/7 rad kojim se bavi 98,76% ljudi... Mislis da su ovi u Intelu i AMDu glupi? Heh, ne bi bas rekao...
![]() |
#22 |
Premium
|
A eto vec duze vremena nemam kontakta bas sa intelom ali zar oni nisu nesto hladiniji ot amd-a samim tim oni si mogu dozvoliti losije hladnjake ali amd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nisu ništa hladniji. Baci oko na TDP jednih i TDP drugih. A što se box hladjnaka tiče, oni su sasvim dovoljni za siguran rad procesora na tvorničkim postavkama kako za AMD tako i za Intel.
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma u pravu si da su dovoljni ali nekako subjektivno mi se cini da je to taman na granici , malo manje kuciste sa slabom cirkulacijom zraka malo toplija graficke i nazire se potencijalni problem ![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|