Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2005., 00:02   #1
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
adsl i tel linija

Imam jednu telefonsku liniju sa 2 telefonske uticnice, i na obadvije su spojeni telefoni. E sad pitanje je ako spojim splitter na jednu, da li cu moci koristiti telefon na drugoj ili cu i na drugu morat stavit takodjer splitter da bi mogao koristiti obicni telefon.

Unaprijed hvala
leonardo je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 04:14   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ista shema i kod mene

ovako sam ti ja to zamislio posto imam kucu na gornjem katu su starci sa svojim tel a dolje sam ja sa dva telefona...

ovako staviti spliter na tavan kod parica i odma iz parica spojiti na sliter zice , zatim zice za tel (onaj jedan utikac) njih staviti SVE znaci od svih telefona na taj jedan utikac i provuci zice za dsl od prizemlja do tavana na njegov utor.

Inace ako napravis ikako drugacije pucati ce ti veza ako netko digne slusalicu .... valjda me kuzis a a ko ne pm.me

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2005., 12:26   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
to vam htovci rade a kako procitajte ovdje

http://forum.pcekspert.com/showthrea...ghlight=balunu
Staro 21.05.2005., 19:48   #4
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Codiac-
ista shema i kod mene

ovako sam ti ja to zamislio posto imam kucu na gornjem katu su starci sa svojim tel a dolje sam ja sa dva telefona...

ovako staviti spliter na tavan kod parica i odma iz parica spojiti na sliter zice , zatim zice za tel (onaj jedan utikac) njih staviti SVE znaci od svih telefona na taj jedan utikac i provuci zice za dsl od prizemlja do tavana na njegov utor.

Inace ako napravis ikako drugacije pucati ce ti veza ako netko digne slusalicu .... valjda me kuzis a a ko ne pm.me
ok, svatia sam, imam na zidu kutiju u koju izvana dolazi tel linija i od te kutije se razvodi dalje po kuci, znaci splitter stavljam di je ta kutija i sve pet, telefoni normalno rade kao i obicno, ethernet modem ionako ide na splitter a ja sa modema vucem do kompa (od kutije do kompa je 5 m udaljenosti) , sad pitanje je da li ja moram pripremit kabele (skrimpat, postavit konektore i ostalo) ili oni to rade (moran li in reci, zamolit, potplatit, dovest zdodnu susjedu ili sta ja znan vec
Staro 24.05.2005., 02:21   #5
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Sve to oni rade.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 07:57   #6
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by leonardo
ok, svatia sam, imam na zidu kutiju u koju izvana dolazi tel linija i od te kutije se razvodi dalje po kuci, znaci splitter stavljam di je ta kutija i sve pet, telefoni normalno rade kao i obicno, ethernet modem ionako ide na splitter a ja sa modema vucem do kompa (od kutije do kompa je 5 m udaljenosti) , sad pitanje je da li ja moram pripremit kabele (skrimpat, postavit konektore i ostalo) ili oni to rade (moran li in reci, zamolit, potplatit, dovest zdodnu susjedu ili sta ja znan vec
Serviser kada dodje postaviti ce ti spliter, ukopcati ce natrag telefon, spojiti ce modem i isprobati ce ga sa svojim laptopom. Ako ti modem zelis postaviti negdje dalje u neku drugu sobu naravno da moras sam sprovesti kabel. Serviser ce ti ga zakrimpati jer je to 2 seknde posla, ali naravno da ti nece sprovoditi kablove
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 10:35   #7
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

ok, samo me zanimalo hoce li mi zakrimpat kablove jer je u kutiji blago receno nered

hvala na odgovorima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno