|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Djeljivost i Euklidov algoritam
E ovako. Trebam mi nešto o djeljivosti i Euklidovom algoritmu (sve to vezano za matematiku), pa ako znate neki link, a da je na hrvatskom.... Pretražio sam sve, ali ništa nisam našao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Re: Djeljivost i Euklidov algoritam
Citiraj:
algoritmom. Zadani su brojevi n i m, a postupak je sljedeci: 1. KORAK Zapiši n i m. 2. KORAK Ako je n>m tada n<-n mod m; inace m<-m mod n. 3. KORAK Ponavljaj prethodni korak sve dok je m različito od 0 i n različito od 0. 4. KORAK Ako je m=0, najveci zajednicki djelitelj je n; inace je najveci zajednicki djelitelj m. Eto, mozda ti to bar malo pomogne ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
nemam kaj napisati
|
Hvala. Našao sam nešto u nekim knjigama. Inače trebam napisati esej iz matematike. Trebam napisati o primjeni Euklidovog algoritma u matmatici. Hvala budeu. Još sam "brzo" našao literaturu jer esej trebam napisati tek u (ovaj) četvrtak. A sada na posao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
![]() Sta se tice .exe-a to ti u c-u za 2 min isprogramiram...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
nemre jednostavnije od ovog Koji jezik ?
![]() |
#7 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
i ako ti sada nije kasno broj koraka potreban za izracunavanje nzm-e je manji od peterostruke duzine veceg broja to zanci ako trazis nzm tro i cetveroznamenkastog broja broj koraka manji je od 20 i evo koda u c++ by me: Euklidov algoritam za mjeru dva broja #include void main() { long int broj1, broj2, ostatak, pom_broj; cout << "unesi prvi broj: "; cin >> broj1: cout << "unesi drugi broj: "; cin >> broj2; if ((broj1= =0) || (broj2= =0)) cout << "pogresan unos\n" if ((broj1<0) broj1 = - broj1; if ((broj2<0) broj2 = - broj2; if ((broj1= =1) || (broj2 = = 1)) cout << "nzm je 1\n" if (broj1 broj1 = broj2; broj2 = pom_broj; } do { ostatak = broj1 % broj2; broj1 = broj2; broj2 = ostatak; } while (ostatak != 0); cout << "nzm je " << broj1 << endl; }
![]() |
![]() |
#8 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
To je u C++-u cout i cin su iz C++a
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Warcraft III TFT
|
Pa kad je stavio include iostream.h i preuzeo te funkcije... C++ je objektno programiranje.. Ja ovdje ne vidim niti jedan objekt. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
mozes ukljucit datoteku koju zelis ali nema sanse da ce ovo prekompajlirat bilo koji c kompajler pogotovo zato sto c ne podrzava ovakvu definiciju void funkcija vec int main(void) dalje necu ni nabrajat a sto se tice druge recenice - sta oces rec da unixi nemaju c++ kompajlere?
![]() |
![]() |
#12 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
EDIT: evo ti output In file included from /opt/local/include/c++/3.2/backward/iostream.h:31, from a.cpp:1: /opt/local/include/c++/3.2/backward/backward_warning.h:32:2: warning: #warning This file includes at least one deprecated or antiquated header. Please consider using one of the 32 headers found in section 17.4.1.2 of the C++ standard. Examples include substituting the a.cpp:30:2: warning: no newline at end of file Undefined first referenced symbol in file std::ios_base::Init::~Init [in-charge]()/var/tmp//ccADhR4x.o std::ios_base::Init::Init[in-charge]()/var/tmp//ccADhR4x.o std::basic_ostream ![]() std::cout /var/tmp//ccADhR4x.o std::basic_ostream ![]() std::basic_istream ![]() __gxx_personality_v0 /var/tmp//ccADhR4x.o std::basic_ostream std::basic_ostream ![]() std::cin /var/tmp//ccADhR4x.o ld: fatal: Symbol referencing errors. No output written to a.out collect2: ld returned 1 exit status
Zadnje izmijenjeno od: bude. 11.12.2004. u 05:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||
Premium
|
iman odredjenog iskustva s radom u unixu, cak kuzim i kako rade neki djelovi jezgre operatrivnog sustava (poput rada s datotekama, direktorijima i kako se zapisuju na disk) ali u tom okruzenju nikad nisam programira tako da neman pojma u cemu je problem ovaj program bez problema ce se prekompajlirat u microsoftovom visual studiu i dok ovo pisem palo mi na pamet sta si prije reka - pa ali i c nije objektno orjentiran?
![]() |
![]() |
#14 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
![]() E da... c nije objektno orjentiran...
![]() |
![]() |
#15 |
nemam kaj napisati
|
Kako ste se raspisali, a ja sam samo tražio maetrijala za esej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
E Pluribus UNIX