|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
tv kartica
imam tv karticu koja ima ugrađen dvb.t tuner gigabyte hybrid tv card i imam antenu uhf/vhf/fm dvb-t rotating indoor antenna sada sam instalirao cyberlink powercinema 5 i kada trazim kanale na dvb-t pronađe mi samo radio dalmaciju i hdtv promo?? gdje su hrt 1 ,2 rtl nova ?? gdje da ih nađen?? P.S. Antena je nova! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ti to ozbiljno??? pa pogledaj gdje je odasiljac na www.oiv.hr i tamo usmjeri antenu. Ne znam kako si samo mislio da bi ti mi morali reci "gdje" su ti kanali... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa kako da to nastimam prije bih samo trazio kanale i naslo bi ih .....a sada neki odasiljaci. ja se ispricavam zato sto sam nov i potpuni noob sto se tice dvb-t....ako bi netko mogao pojasniti bilo bi dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kao prvo, pogledaj na karti OIV-a gdje si ti, a gdje je odasiljac digitalnog signala. Onda na krovu usmjeri antenu prema tom odasiljacu. Provjeri da li je horizontalna ili vertikalna polarizacija odasiljaca, pa tako podesi i antenu. Usput provjeri kakav kabel ti je do tv kartice (ako je star, zamjeni ga novim koaksijalnim kablom za digitalni signal). Tada pokreni trazenje kanala i trebao bi ti sve kanale naci, i RTL i Novu i sve ostale... Provjeri pa javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
provao sam usmjeriti na prozor jer jedino tamo i mogu i imam ovaj kabel na anteni http://hr.wikipedia.org/wiki/Koaksijalni_kabel i opet nista.....jel ima mozda koji bolji program ili nesto drugo?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve ovisi o lokaciji i anteni, ove sobne najčešće su za epp, stavi na prozor normalnu uhf antenu (primjer), ako tv kartica ima opciju napajanja (5V/30mA) onda može ova, kombinirana VHF/UHF antena ti netreba a i gabaritno su veće. Ti si uhvatio C46 sa Marjana gdje ide MUX C i D Mpeg4, u ovom području u SFN - u ide MUX A je na C33 a MUX B na C53 sve Mpeg2 a odašiljači su Biokovo, Labišnica i Vidova Gora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|