|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Screen tearing
Imam monitor LG Flatron w2243s i ovaj problem imam mislim od kad sam kupio monitor. Kad gledam filmove, ponekad se događa da u gornjoj polovici ekrana kao da titra nevidljiva horizontalna linija, kao da se slika prelama na jednom mjestu, znači imam cjelovitu sliku, ali opet kao da na tom mjestu titra. Koliko sam shvatio, taj problem se zove screen tearing. Postoji li neki način da to uklonim? Grafička je HD5770 ako to ima ikakve veze makar kolko sam shvatio to je do LCD-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
stavi na refresh rate na 60 Hz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Refresh rate mi je bio na 59 Hz, sad je 60 i popravila se situacija. Nije nestalo potpuno, ali ovo je podnošljivije, barem koliko sad vidim na brzinu. Hvala, ako ima još netko kakav savjet vezano uz to slobodno neka napiše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
GOM player, Windows 7. V-sync nije ništa promijenio, ali dobro, sad stvarno nije više tolko strašno to. Očito je najviše bila u tom refresh rateu stvar. Zadnje izmijenjeno od: filips13. 05.11.2010. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ja na monitoru imam 60 Hz, a na tv-u 85 Hz. na monitoru nemam tearing, a na tv-u imam (primjetan). na tv-u rjesim problem kada stavim 60Hz... ima s tim veze sigurno. ekperimentiraj, stavi 75. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|