|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
CA-42 i NOKIA 6070 problem
Pozdrav svima! Kupio sam CA-42 USB podatkovni kabel za Nokiu 6070 i uz njega dobio CD sa driverima i NOKIA PC Suite 7.1 sa uputama u .pdf-u. Tamo piše da se driver za kabel ne treba instalirati zasebno, već će ga NOKIA PC Suite automatski instalirati kad se pokrene čarobnjak za spajanje mobitela. Međutim, NOKIU PC Suite sam instalirao, pokrenuo se čarobnjak i zatražio da USB kabel spojim u računalo i onda drugi kraj u mobitel. Tako sam i napravio... i... skočio je Add New Hardware Wizard.. i kliknuo sam Cancel misleći da će NOKIA PC Suite odraditi posao, ali ništa iz toga... samo je iskočio prozor "Problems with USB connection?..." i u pozadini je još uvijek stajao Nokijin wizard i čekao konekciju. Ponovio sam sve na svakom USB utoru kojeg imam na računalu i opet sve isto. Onda sam krenuo ispočetka i odlučio pustiti da Add New Hardware wizard instalira driver sa CD-a..i... olakšanje: "New hardware is installed and ready to use". Ali NOKIA PC Suite i dalje "ne vidi" mobitel. Onda sam prekinuo Nokijin wizard i otišao u Device Manager da vidim što mi je to Add New Hardware instalirao i vidio ovo na SLICI 1 koju prilažem uz ovaj tekst. Dakle, Serial to USB Controller sa dodijeljenim COM 3. Communication port mi je oduvijek na COM 1. Onda sam išao u NOKIA PC Suite i tamo nekako došao do izbornika Manage connections gdje je pisalo: CA-42 Serial Cable: COM 1 (a COM 1 mi je, kao što sam ranije rekao, dodijeljen Communication port-u). U tom izborniku sam promijenio COM 1 u COM 3 (koji piše u Device Manageru) i mobitel se odmah spojio. I ne bi to bio nikakav problem da se nakon ponovnog paljenja računala opet ne događa isto: CA-42 Serial Cable: COM 1 I da, instaliralo se tu još svašta usput s tim driverom: neki WUDF Coinstaller, WUDF Host (Windows Driver Foundation),.... SLIKA 2 Puno mi je ovdje nejasnih stvari, pa ako netko zna o čemu se ovdje radi, ako je tko imao kakva slična iskustva ili zna što bih trebao napraviti, molim neka se javi. Svaka sugestija je dobrodošla. Hvala, pozdrav! ![]() Zadnje izmijenjeno od: DEfragmenter. 07.12.2010. u 16:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|