|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
DOS emulator na win7
jel zna tko kakav dos emulator, da radi na win7 i da rade usb i com portovi? Spajam jedan instrument na laptop, spaja se preko usb-a (al ne direktno, ima neki USB to serial adapter, on je uredno instaliran na com1, laptop nema serijski port) Stvar inače uredno radi na winxp, al pošto win7 nema dos, dok pokrenem prog bez emulatora mi javlja da nije kompatibilan Probal sam DosBox, al ne radi kak spada. U opcijama za portove ima samo za povezivanje s računalom (prvobitna namjena mu je za igranje igara, pa ima samo opcije dummy | modem | nullmodem | directserial) dummy i directserial ne rade, ostale mislim da nema smisla probati. hvala, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj sa bochs Code:
http://bochs.sourceforge.net/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
možeš pokušati i sa VMWare pa si instaliraj DOS pod virtualnu mašinnu.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
baš isporobavam, al muči me jedna stvar: Ja moram preko com-porta skinuti podatke s jednog instrumenta i pohraniti ih u jedan fajl. Ako kreiram vitrualni disk, kako da kasnije prebacim te podatke na neku win 7 particiju? I da, neznam dal nebude sve to skupa prekomplicirano, jer uz mene to bude još nekoliko osoba koristilo, kojima sve to skupa nije baš jednostavno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Druge osobe jednostavno nek pokreću virtualnu mašinu klikom na ikonu. |
|
![]() |
![]() |