|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Internet kupnja (eBay) - scam (UNION CAMERA)
Nakon više od nekoliko stotina kupnji preko interneta dogodio se zajeb. Inače bih bio sretan, ali riječ je o 2800kn (moj kapitalac) ![]() Našao i kupio foto-aparat na ebay-u, platio čovjeku direktno preko paypal-a, poštar stigao s praznom kutijom, aparata nigdje. Seller ne šljivi moje žalbe, pa otvorim claim na paypalu. U pošti mi kažu da se paketu može ući u trag, ali da pošiljatelj (seller) mora zatražiti pronalazak u svojoj pošti (Hong Kong Postoffice). Meni sve sumnjivo jer sam kupio SLR, a stigao mi paket koji se zove "Outward Registered Letter" (provjerio prema tracking numberu). Odokativnom metodom kutija sa foto i objektivom nema šanse da stane u taj paket jer je tanak (tanji od registratora - oko 5 cm). Sve ja to poslikao i nakon par dana kontaktiranja sellera (on ništa), eskalirao case prema paypal-u. Sada su me kontaktirali iz paypal-a i traže: "In order to continue this investigation, a police report must be filed with your local law enforcement agency and a copy of the report must be faxed to PayPal. For a valid police documentation, it should include the incident / crime number and report details along with the police station name, address and phone number." Da li je tko već radio ovo, što da očekujem u policiji (zvao 192, ali nemaju pojma, kažu da odem u PP i pitam)? Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 13.09.2011. u 22:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
AL paypal nema neku klauzulu baš za takve stvari, ono jamstvo (osiguranje)...znam da su prije to isticali na svojoj stranici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
ovo mi je prvi glas, da moraš otići na policiju.... zaista neznam. samo znam da ako ne uspiješ dobiti lovu nazad putem paypal-a onda napravi charchge back kroz banku gdje imaš otvoren račun za paypal. i dobiti češ lovu nazad. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
Citiraj:
a seller nema love na paypal računu niti na kartici koju je dodao. paypal onda refundira 0 kuna..... neide iz paypalovog džepa... zato mu jedino preostaje chargeback. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako su na carini izvagali paket, onda imaš dobar argument protiv sellera. A mogao bi navesti i ovo s debljinom paketa.
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Evo ti dokaza |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Usko vezano za temu, mislim da su britišeri najpouzdaniji i najbolji prodavači na ebayu, sve ostalo je lako moguč mačak u vreči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
PayPal se u claimovima ni ne mješa, u claimovima ima se 20 dana (nisam siguran, možda 15) da se obje strane dogovore, ako se ne dogovore onda to riješavaju PP officialsi, makar može i netko od obje strane escalatati u dispute i onda samo staviti dokazni materijal i čekati da PayPalovi ljudi to riješe (što traje još kojih 15-20 dana)
![]() |
![]() |
#18 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
obrnuto - dispute je početni dio, claim nastavak |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium
|
Citiraj:
Kod nas je bila cijena oko 5000kn u dućanu, a ovo bi izašlo 2800kn (točno toliko, ne pitajte detalje ![]() Zbog 2200kn, eto zašto sam uzeo. Našao sam firmu koja stoji iza svega: http://www.unioncameraltd.com/contactus.php Poslao sam mail sa opisom situacije na sve adrese, počevši od najviše rangiranih. Pretpostavljam da je to neki zaposlenik na svoju ruku odradio... Citiraj:
Najprije hvala mladom policajcu u klompama ili štiklama koji je spustio glavu i smijuljio se dok sam mu kolegici objašnjavao što mi se dogodilo. Nakon toga sam morao čekati nekog nadređenog, a ovaj je u klompama/štiklama prolazio a ja svaki put se ponadao da dolazi neka mlada inspektorica po mene ![]() Onda su me poslali u drugu postaju nakon što sam pola sata čekao i slušao ovog kako priča o nekim diskovima i kočnicama... Razgovarao s 5 policajaca i od svakog slušao: "Pa jel čujete u medijima da svako malo neko bude oštećen, kako ste dopustili da vam se to dogodi?" Kao da se i ovako ne osjećam kao kreten jer mi se to dogodilo, a oni se svi osjećaju pozvani da me komentiraju. Sve izgleda da ide u moju korist, ali... 1. Imam podatak o težini (165g) kad je stigao paket na carinu, jer tamo svaki paket ide na vagu, ali oni to napišu kemijskom ručno na paketu... O potvrdi ne žele razgovarati. 2. U policiji žele dokaze kome sam ja to platio, paypalu, kinezu, americanu ili banci...? Mora biti račun i pečatiran. Evo samo da skoknem u USA da mi paypal pečatira... :/ Ujutro opet idem, valjda će biti više sreće. Ovoga sam se i bojao, da ću upasti u klopku državnih zaposlenika koji me vozaju amo-tamo. E i ne smiju mi dati prijavu da kopiram, ali mogu dobiti potvrdu da sam prijavio slučaj... Ovo me podsjeća na neki horor san. Bilo bi sad najbolje da mi se precjednik uprave, kinez, ispriča i pošalje aparat i lovu ![]() Kako koristiti multiquote http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 28.08.2011. u 00:04. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ovako. a) odi na ebay: odi u history, klikni na ono kaj si kupio i klikni na Order details i to isprintaj. b) odi na paypal: odaberi raspon kada se dogodila transakcija, imaš gore desno download: CSV i klikni na to. Odaberi PDF jer je kud i kamo lakše za čitati c) otiđi u internet bankarstvo ili ako ga nemaš odi u banku i traži izvod po toj kartici ili samo ako ti mogu izvuči potvrdu za samo taj promet koji trebaš d) otiđi u muriju i sve im objasni te priloži gore navedeno pod a, b i c. Naravno prije toga si napravi kopiju ovog kaj si uzeo u banci da ne bi bilo da ostane na muriji, a treba ti kasnije. Ako će se opet praviti mutavi objasni im da se radi o kupnji preko interneta tj. preko ebaya i servisa paypal koji bi izašao u susret ali trebaš njihovu suradnju. Ako će se i dalje praviti pametni...ha ništa ustani od stola i mirno im objasni da ovo nije način i da ćeš ih prijaviti te cijeli slučaj dati u medije da se vidi opća nesposobnost policije u takvim banalnim slučajevima. Sretno (trebat će ti). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Koji horor, mene bi srce strefilo na otvaranju praznog paketa, ali ovo sa policijom je genijalno, ovakvu sposobnost, brzinu i uslužnost možeš očekivati samo u banani republici. Stari naoružaj se živcima i piši kako je prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Do druge strane (seller) ne mogu, stoga me i ne cudi da ekipa misli da za svaki q mora policija pisati zapisnike itd...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Ako je paket bio na carini i ako je pregledavan, onda bi na njemu trebala biti 2 pečata sa rukom upisanim masama paketa prije i poslije carinjenja. Zašto ne žele razgovarati o potvrdi? Ako je paket bio na carini (a bio je, jer kažeš da ima štambilj sa odvagom) onda imaš i potvrdu carine. U obliku zabilješke da je predmet oslobođen plaćanja carine ili carinsku deklaraciju na kojoj su ti obračunali carinska davanja. Ili se možda carinik negdje slika sa tvojim fotoaparatom (ne pitajte detalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Poanta je valjda da onaj tko laže, vara preko interneta neće baš uvlačiti policiju u to... i tako 30 puta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Premium
|
Hvala. Danas ipak skroz drugačija priča. Došao odmah ujutro (malo "zakasnio" da stignu popiti kavu ![]() Opet je krenilo s onim: "Ja kupujem samo u dućanu, licem u lice..." Onda sam ga pitao; iako čuje i pročita savaki dan u medijima o nesrećama u prometu, da li svejedno sjedne u auto ili prijeđe na semaforu cestu, svjestan da ga netko tko ne poštuje prometna pravila može udariti. Saslušali, dali potvrdu (40kn taxenih maraka) i kaže ovaj stariji: "Sad trk u šoping ![]() Citiraj:
Još je jedna žvrljotina tu, ali ne kuži se što piše... Za ovo drugo, da se možda slikaje s mojim aparatom; imam tako dobru i sočnu psovku da bih trenutno bio baniran s interneta i upućen na promatranje na psihijatriju ![]() Citiraj:
Valjda će netko odgovoriti. Za sada čekam. PS jučer poslao sliku paketa na paypal kao "new evidence" gdje se vidi težina kod carinjenja...danas više nemam respond botun kroz koji sam trebao poslati policijski report. Dakle, oni mi otključali da pošaljem police report i sad kifla... Pokušao sam replayat na mail kojim su mi uputili zahtjev da odem na policiju i prijavim, stavio u attachment sliku i sad čekam. Ako ne bude ništa do sutra, nazvat ću ih nema druge. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
A znaju ljude zvat na carinu da im kazu i upozore ih da su kupili falše: - patike/cipele - sat - novcanik/torbu itd... "Gospodine hvala sto ste dosli, evo vidimo da je vas paket stigao prazan, mi cemo provjeriti interno o cemu se radi (da nije slucajno do nas) a vi provjerite s prodavacem itd..." nebi li to bilo ok ? Taj ebay seller izgleda u redu, ima 5000 pozitivnih feedback-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Jednostavno pitanje, ako želiš odgovoriti: Da li je paket ocarinjen i da li je paket na carini otvaran? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|