|
![]() |
#1 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
PC blokira
Promjenio sam ploču ima mjesec, dva... sve super do prije par dana kad je počeo problem, naime PC ponekad zablokira i to traje od 2 do 10 sekundi, a ponekad samo restart pomaže... Event viewer izbacuje sve moguće errore u svezi sa diskovnim sustavom, te CDrom, atapi pi******** i to: The driver detected a controller error on \Device\CdRom0. (ID 11) The device, \Device\Ide\IdePort3, did not respond within the timeout period. (ATAPI, ID 9) The device, \Device\Scsi\ahcix641, did not respond within the timeout period. (ID 9) The device, \Device\Harddisk1\DR1, has a bad block. (ID 7) Guglao sam malo i uglavnom sam našao na sve moguće probleme sa diskovima od otkazivanja istih, preko loših kablova, do drivera. Moji diskovi su ok, ako me SMART i HDTune ne lažu. Kabeli isto vjerujem da su ok, čisto zato šta mi nekad radi, nekad ne radi. Naime među tim proguglanim rješenjima san našao i ono da pobrišem drivere chipseta i opet ih instaliram, to sam i napravio i sve je radilo super 5,6 dana (PC nije ni gašen sve te dane) da bi sad opet iz čista mira počelo zajebavat... Iman 2x500 Gb Samsunga u RAIDU spojenih na 1 i 2 priključat SATA3 Iman 1000 GB WD Green spojen na 7 priključak sve skupa, odnsono prvi SATA2 Iman DVD-RW LG GH22NS spojen na 8 priključak, odnosno drugi SATA2 Da ga ne ***** to korištenje oba kontrolera? Mislim nema smisla da ga *****, jer 20 dana je radilo sve ok, pa 3 dana nije, pa 10 je, pa sad opet ne radi... softveri je neko sranje ![]()
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.10.2010. u 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kramer
Datum registracije: Dec 2009
|
Imao sam nešto slično: PC se zamrzne na tren, u even logu javi neku grešku \Device\Harddisk1 testirane HDD-a "hitachi feature toolom" javi da je sve ok. Zamijenim HDD sa novim i kloniram sve sa starog na novi i greše se više nisu pojavile. Zaključak: Ako testiranje HDD-a javi da je disk ok, to ne mora biti 100% točno! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Torrent freek
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj optiku npr. prebacit na prikljucak 5.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Torrent freek
|
Blesirala se na SATA3 kontroleru... Doduše sad sam joj stavio novi firmware pa bi možda i radila, vidit ću. Mislim da ću za početak mjenjat diskove...ionako sam ih mislio mjenjat oko Božića, a sad mjesec dana gore, dolje. Pa ćemo vidit oće to rješit problem ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|