|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Win xp ime user-a
Dobio sam polovni laptop Lenovo na poklon. Gore su instalirani win xp pro koji su original, jer mi se čini da je bio downgrade sa viste. Win xp je registriran na ime "Pero". Na lapu je bio korisnički ralčuna (user) "Pero". Ja sam promijenio ime u "Marko", uklonio lozinku koja se pojavlhjuje prilikom izbora user-a jer mi nije potrebna i to sve funkcionira OK. Međutim kada odem na logg off javi se logg off "Pero" a ne "Marko". Isto tako kada odem na restart n log in ekranu se pojavi ime "Pero" i ja onda opet moram pisti "Marko". Prilikom kreiranja nekog dokumenta npr. Word-a opet se pojavi da ga je kreirao "Pero" iako sam se ja logirao kao "Marko". Molim pomoć: Gdje još promijeniti "Pero" u "Marko" da više ne piše taj Pero. Ono da su Win registrirani na Pero mi nije bitno, to ostaje, već samo ovo kod logiranja i kod stvaranja dokumenata. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da imaš dva rješenja: 1 - Kreiraj kompl. novi korisnički račun (User - a) a ne samo promjena imena postojećeg 2 - Reinstall os - a, provjeri jel ima recovery / skrivenu particiju sa instalacijom i jeli u njoj XP, spremi na vanjski medij važne podatke uključujući info o registraciji XP - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala. Na tom kompu su dva user-a. Jedan za dijete da mi ne zbriše nešto bitno i jedan taj "Marko". Kako da napravim novog usera da u njemu bude sve ovo što ima u account-u "Marko", a da pri tome ništa ne izgubim? Znači kada kreiram novog user-a onda slobodno zbrišem ovog starog i "Pero" više neće postojati? Rađe sve ovo pitam unaprijed nego da nešto zeznem. Edit: Znam kako kreirati novog usera, ali me zanima kako da se kod tog novog usera nalaze sve ono što se već nalazi kod user-a "Marko" (mislim na instalirane programe, dokumente...)? Zadnje izmijenjeno od: fico007. 15.10.2010. u 09:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Kreiras ga iz tog accaunta, "Pero" i stavis da ima full (admin) ovlasti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Mora da se šališ. Zbog renamea korisničkog računa da reinstalira OS? Stvarno svašta. Možda ako mu pukne guma na autu da mu preporučiš da kupi novi. Na taj način će kreirati korisnika. A gdje su mu dokumenti, registry od starog korisnika itd.? @fico007: Rename korisnika bi trebao funkcionirati. Postoji šansa da je na accountu postavljen i Full name. Provjeri i to (Computer Management > System Tools > Local Users and Groups > Users i tamo nađi korisnika i otvori properties). Moguće je i da ti se username keširao pa da prikazuje stari. Ako ćeš baš morati kreirati novi acc, morat ćeš ručno kopirati sve dokumente i isprobati sve aplikacije. Moguće da ćeš neke morati ponovo instalirati a neke ti neće imati iste postavke.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Uopće se ne šalim a evo i zašto, kada napraviš rename (l)usera onda ta promjena vrijedi onamo gdje se ime samo prikazuje dok je na hdd u Doc & Sett folder sa starim imenom i on se ne mjenja, nekoga to buni a nekog ne. Možeš jedino copy / paste fajlova iz starog u novi a i onda se može dogodit šta si rekao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala svima na pomoći. Nešto ću probati. Ukoliko ne bude išlo, nije mi toliko bitno da bih išao na reinstalaciju Win-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Anyway, NHF a ficu sretno sa rješavanjem problema. ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
@fico007 Ako ti je samo do instalacije novih programa muka oko imena onda to moš riješit sa TuneUp Utilities, on ti može promjenit ime za windows registration te windows instaler - user data. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ništa od toga ne bi smjelo biti potrebno ni izgubljeno, niti mora u safe mode. Kopiranje profila bukvalno kopira sve, a aplikacije i dalje ostaju tu.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Pomoću ovoga sam riješio problem. Doduše, ne kompletno, ali meni je dovoljno da sada radi ovako kako trenutno radi. Hvala DOUBLEV, hvala svima. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|